Jump to content

Golf 6 2.0 TDI 110CP


BTeo

Postare recomandată

Salutare

 

Vreau sa va prezint si eu masinuta mea dar mai intai vreau sa le multumesc colegilor de pe acest forum care m-au ajutat sa o cumpar primind sfaturi utile si tinand cont de ele. :)

 

Am cautat de ceva timp o masina second si am ramas dezamagit de piata auto din Romania deoarece tot ce gaseam si verificam la reprezentanta, aveau kilometrajul mult peste ceea ce afisau in bord. Eu vroiam o masina care chiar daca avea 200 mii km, vroiam sa-i vad acolo. 

 

Am gasit-o la Ploiesti, inmatriculata in noiembrie 2012, adusa din Germania avand 114000km in bord, un pret de 9100eur . Nici bine nu am vazut-o ca am si luat-o, m-am cam lasat dus de val si nu am facut o inspectie chiar detaliata dar s-a dovedit a fi ok. Am dus-o la 2 serviceuri si 1 mecanic prieten care i-au facut inspectii si au zis ca e ok si chiar am gasit o masina foarte buna (vroiam sa stiu daca a fost lovita grav). I-am schimbat volant si kit-ul de ambreiaj (se auzeau zgomote la relanti si in prima treapta facea cam urat),claxonul era defect si l-am schimbat, i-am facut revizia si urmeaza sa-i schimb si distributia, asa cum trebuie facut la o masina second. 

 

Ca dotari, e un high-line dar are si niste minusuri (poate imi explicati daca e din cauza modelului sau a fost echipata asa in mod preferential de primul proprietar). Am faruri de ceata, lumini cornering, sistem de spalare a farurilor, lumini de zi, rns 510, climatronic bi-zonal, incalzire in scaune, oglinzi incalzite (cu inchidere manuala), geamuri spate fumurii (ionizate - privacy glass cred ca se spune),senzori de parcare fata-spate.

 

Ce am observat ca lipseste: aprinderea luminilor automata (senzori de lumina), senzori de ploaie, boxe spate, oglinda retrovizoare cu senzori antiorbire, jante aliaj (masina am luat-o echipata cu jante tabla + capace - aici cred ca primul proprietar avea si jantele de aliaj echipate cu anvelope de vara dar nu le-a mai dat). Masina am luat-o fara carte service (doar ce stiam de la reprezentanta dupa verificarea VIN).

 

Eu sunt foaaaaaarte multumit de masina! E superba din toate punctele de vedere. Consumul e minunat, am mers cat de cat constant cu 100km/h si in localitati cu 60km/h-80km/h si am scos un 4.5l/100km cu aer conditionat pornit la viteza mica. In general e cam 5, 5.1l/100km. Daca apas acceleratia, masina raspunde foarte prompt, sunt multumit de puterea ei. Eu cred ca puteau sa puna si o cutie in 6 trepte dar e doar parerea mea. 

Masina mi-a fost facuta cadou de parinti avand in vedere ca au fost multumiti de rezultatele mele din facultate (acum trec anul 4) si in ziua de azi, masina e o necesitate :)

-

Poze cu bondarul meu negru:  (pozele sunt dinainte sa o inmatriculez, i-am pastrat numarul ca mi-a placut BZz)

https://plus.google.com/photos/115769096489641409954/albums/5877045132838269921?banner=pwa&authkey=CPLftrHxoLbm-QE

 

Le urez tuturor colegilor de aici multi km fara probleme!

Modificat de BTeo
Link către comentariu

Frumoasa masina ai cumparat! S-o stapanesti sanatos si fara probleme! :icon_thumleft: Vad ca are si ceva dotari. Nu era mai bine un motor 2.0 cu 140CP? Sau  nu ai gasit, asa cum vroiai tu?

Link către comentariu

Sa-l stapanesti linistit. Senzorii de lumina/ploaie nu sunt standard pe HL, boxele spate ar trebui sa fie insa.

Verifica fizic daca sunt acolo sau nu, unii au avut surpriza sa existe dar sa nu fie cablate...

Link către comentariu

Senzorii de lumina si ploaie si oglinda electroctoma nu vin standard pe comfortline?? Parerea mea ca pe HL ar fi trebuit. Dar poate este o echipare in functie de piata pe care a fost vanduta.

Link către comentariu

Felicitari, cat mai multi km fara probleme.

Si mai pune poze cu ea...

Modificat de mede
Link către comentariu

Senzorul de lumina si ploaie nu vine in standard, ci era parte a pachetului de lumini si vizibilitate 1 in care erau incluse si luminile la picioare.

Link către comentariu

Frumoasa masina ai cumparat! S-o stapanesti sanatos si fara probleme! :icon_thumleft: Vad ca are si ceva dotari. Nu era mai bine un motor 2.0 cu 140CP? Sau nu ai gasit, asa cum vroiai tu?

Frumoasa masina, sa vedem acum ce ii aduci tu in plus. Sunt nerabdator sa iti vad stilul imprimat pe masina. Dar sunt de acord cu alecsandru, ar fi fost mai bun unu' de 140CP, dar merge si asa.

Link către comentariu

Frumoasa masina si motorul si dupa mine este un mare plus.Legat de boxele spate , eu am echiparea trendline care venea doar cu boxe fata , si in usile spate aveam boxele dar nu erau trase cablajele.

Verifica prin fata de usa ca se vede daca ai sau nu difuzoare acolo. Daca le ai , e o chestiune de cateva zeci de minute sa tragi cablurile , si sa codezi rcdu' .

Si ca un sfat , pune-ti si tweetere pe spate ca schimba mult sunetu de pe spate care nu e oricum unul extraordinar.

Link către comentariu

Multumesc mult pentru urari si sfaturi. O sa mai pun si poze, am atasat si acum 3 dupa ce am sfintit-o azi.

Cu stilul mai dureaza putin, vreau sa-mi iau momentan anvelope de vara pentru ca actualele sunt de iarna si nu vreau sa le stric si cu cheltuielile care le-am mai avut o sa mai dureze o perioada pana voi reusi sa-mi iau niste jante apoi mai vedem. Momentan vreau ca masina sa fie asa cum trebuie.

 

De motor sunt foarte multumit. Am condus mult o kia ceed de 1.6 cu 90 cai si passat-ul care l-a avut tatal meu 2.0 140 cai. Masina asta este intre cele 2, e perfecta pentru mine. 

 

Voi verifica maine sa vad daca boxele sunt in portiere. Sper sa fie :)

post-37789-0-88619300-1372622531_thumb.j

post-37789-0-31658800-1372622548_thumb.j

post-37789-0-79436100-1372622553_thumb.j

Link către comentariu

Frumos exemplar si destul de bine dotat , am vazut ca ai adus in discutie boxele spate , am un prieten care la fel a avut aceasi delima ca si tine . A cumparat un set de boxe pentru spate ca sa completeze sistemul audio si cand au desfacut baietii de la service usile spate au constatat ca aveau boxe din fabrica , lipsea doar cablajul si la tine este la fel . Daca o sa ai vreodata curiozitatea sa desfaci fetele de usi o sa ai o surpriza placuta  :D  in rest spor la modificari si km . 

Link către comentariu

Frumoasa masina, sa ai parte de ea si cat mai multi km.Negrul arata foarte bine pe Golf dar e foarte pretentios si a mea este la fel si se vede imediat praful si mizeria,dar cand e proaspat spalata arata foarte bine.Mai lipsesc jantele si o sa arate mai bine. :D

Link către comentariu

Ce veste buna mi-ati dat cu difuzoarele. Am fost la cineva care se ocupa cu astfel de lucruri si cand i-am zis ca am si nu am cabluri o zis ca nu se poate si mi-a dat jos fata (dreapta) la o usa din spate si erau acolo. :) Mi-a zis sa vin cu un cablu de 10m si cu mufe luate de la dezmembrari pt boxe si pe saptamana viitoare ma rezolva. Am impresia ca pe stanga spate un tweeter nu este, dar poate nu am vazut eu bine. Sper sa fie. Multumesc din nou! 
@cipriantm, chiar ca e pretentioasa, se vede repede orice urma de praf, dar si cand e curata :D

 

LE: of, acuma am vazut ca mi-a dat GABIVVX lista cu optionale din fabrica si nu avea navigatie.

Daca trebuie sa conectez boxele din spate o sa trebuiasca deconectat RNS 510 si imi cere PIN nu? nu am PIN-ul :( cum sa fac rost de el daca navigatia nu a venit cu masina?

Modificat de BTeo
Link către comentariu

Cauta-l in manualul de utilizare, din torpedou,poate este scris pe acolo. O decodare ulterioara te va costa in jur de 100 lei.

Link către comentariu

Mie nu mi-a cerut cod dupa ce l-am deconectat, din ce stiu eu codul iti trebuie doar cand il pui pe alta masina.vezi in planul de service daca il ai pe acolo este.

Tapatalked

Link către comentariu

Nu o sa ai nevoie de pin decat daca conectezi alta interfata audio si bagi pin-ul celei noua iar apoi revii la playerul vechi . Spor la modificari  :D

Link către comentariu

Uita-te pe aparat, cele second(majoritatea cel putin) vin cu codul scris pe ele.

Link către comentariu

Nu o sa ai nevoie de pin decat daca conectezi alta interfata audio si bagi pin-ul celei noua iar apoi revii la playerul vechi . Spor la modificari  :D

 

Asa este, ai dreptate!

Link către comentariu

Ce bine! M-am linistit :) Multumesc de informatii!

Link către comentariu
  • 1 month later...
Nu am mai scris de ceva timp aici asa incat haideti sa va mai impartasesc cateva lucruri.

 

Aveam ceva nereguli la senzorul de temperatura, arata cam mult (~40-50 grade C) astfel incat am dus-o la service VW in localitatea de resedinta si apoi la Suceava tot la reprezentanta in service. Pana la urma am aflat ca masina a fost lovita usor in fata (din cate am inteles, sarea mufa de la compresor daca era ceva mai grav si in rest parea ok din cate mi-au zis). Au gasit senzorul de temp ext legat romaneste prin spate la motor (de aici temperatura mare) si l-am pus la loc unde trebuie si am avut de schimbat senzorul pt inchidere capota pentru ca era legat si ala romaneste (sa fie tot timpul inchis) si era si defect. Am rugat o inspectie mai atenta si au mai observat cutia de viteze este de la dezmembrari, au observat dupa sigilii dar mi-au zis ca nu e nicio problema atata timp cat functioneaza ok. Grila de jos fata are o portiune lipsa iar grila la un proiector e prinsa cu un surub. Ultimele 2 le-am vazut si cand am cumparat masina dar am zis ca e ok asa si le fac eu decat sa fie avariata grav si reparata sa arate bine (dar sa nu fie asa). Ce am mai observat este stopul spate are un spatiu pana la bara (in istoric dupa VIN a fost schimbata bara spate si ma gandesc ca nu au pus-o chiar bine, nu e o problema, banuiesc ca se poate rezolva,nu?). Am atasat si poze. Eu ma consider oricum baftos avand in vedere ca se gasesc tot felul de reparatii si modificari mai grave sa zicem la masinile SH si am reusit sa le rezolv. Mecanicii mi-au zis ca e o masina foarte buna (i-am facut toate testele posibile (frana, directie etc) iar faptul ca am cumparat-o cu 9100E avand in vedere cat a costat initial si dotarile care le are e ceva. 

 

Am facut o socoteala si per total, cu tot ce am mai schimbat dupa am ajuns la ~1100 eur (cu tot cu revizie) dupa ce am cumparat masina. 

 

Acum cu plusurile, sunt foarte multumit de masina, ma bucur ca am reusit sa schimb tot ce mai trebuia schimbat. Motorul e super, imi place si sunetul si comportamentul, tot.

 

Am facut si o excursie pe traseul Radauti - Roman - Focsani - Braila - Constanta - Costinesti si apoi Costinesti - centura sud Bucuresti - Pitesti - Curtea de Arges - Transfagarasan - Sibiu - Sighisoara - Praid - Cheile Bicaz - Targu Neamt - Radauti. (~1600km). Consumul mediu a fost undeva la 5.6l/100km (4 pers pana la mare cu bagaje si inapoi 2 pers cu bagaje, 99km/h in localitatile unde se putea, 60km/h unde erau radare sau mergeam preventiv daca era aglomerat etc si 120-140km/h in afara loc.). Imi place ca motorul de 2 isi face treaba si daca e incarcata masina (cred ca daca era cel de 1.6 nu era la fel). Anvelopele sunt tot cele de iarna (nu am posibilitatea sa le schimb intrucat am vrut sa rezolv celelalte probleme).

 

Multumita colegului mark21 am schimbat kit-ul de pana cu o roata de rezerva cu tot cu suport si multumesc si colegilor care mi-au mai dat anumite informatii in privat. Ah, p.s. am rezolvat si cu difuzoarele spate, erau in portiera cum mi-ati zis. :) Am tras cablu si RNS-ul le-a recunoscut imediat si am gasit si codul PIN, era scris pe el.

post-37789-0-79091600-1377426467_thumb.j

post-37789-0-15754600-1377426474_thumb.j

post-37789-0-61327000-1377426478_thumb.j

post-37789-0-47102500-1377426484_thumb.j

post-37789-0-18021100-1377426575_thumb.j

post-37789-0-40160300-1377426580_thumb.j

post-37789-0-34056100-1377426598_thumb.j

Link către comentariu

F frumoasa masina si cu tot cu micile probleme e un deal bun. Probleme poti sa ai si cu o masina cumparata de noua, si nu chiar toate se pot rezolva pe garantie.

Link către comentariu

Mare atentie cu anvelopele de iarna pe vremea asta. In plus se uzeaza mult mai repede decat iarna la temperaturi scazute.

Sent from my ApfelPhone

Link către comentariu

Multumesc, o sa urc acest deal pana in varf. :)

Legat de anvelope, am incercat sa pastrez o distanta mai mare fata de masina din fata si ma bucur ca doar de la constanta pana pe la sibiu am prins 30-33 grade in rest am prins in jur de 20 grade si ploi in mare parte prin munti (erau vreo 11-14 grade). As vrea sa le pastrez pana in iarna ca au deja 5 ani anvelopele, sa vad cum se comporta si daca nu sunt ok, imi iau set nou iarna asta si set nou pentru vara viitoare (sper ca impreuna cu un set de jante aliaj).

Link către comentariu
  • 2 months later...

post-37789-0-27804700-1382817514_thumb.j

La spalatorie.. 

 

Am comandat leduri in portiere de pe forum si abia astept sa ajunga sa le montez.. cu astea dau startul la retrofitting.

Iar in viitorul apropiat

- tipsuri de la skoda

- stopuri leduri dectane.. inca ma gandesc care dau mai bine.. cele fumurii sau tot rosu deschis?

http://www.dectane-romania.ro/index.php?detalii=4978500

apoi mai vedem..

 

Nu cred ca merg pe oem la stopuri pentru ca sunt mai multe de schimbat si creste pretul prea mult si vad ca seamana tare stopurile.

Link către comentariu

Frumoasa masina. Felicitari.

Legat de stopuri, eu te sfatuiesc sa mergi pe OEM. Iti trebuie doar o centrala noua care stie LED, 4 adaptoare si stopurile. 

Spor la retrofit !

Link către comentariu
  • taz21 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!