Jump to content

seat altea 2.0 tdi PD 140 cp 2004 problema consum prea mic


rasfatzel
 Share

Postare recomandată

     cum am spus si in titlu problema mea principala ar fi ca imi consuma prea putin ( 0.1 l/h ) cat este motorul rece si tremura. dupa ce temperatura ajunge la 90 de grade motorul isi revine consumand 0.5 l/h si mergand rotund. chiar si rece motorul in mers nu merge sacadat sau daca comut in R, D sau S si tin piciorul pe frana dealtfel nu tremura consumul crescand ( cu motorul rece) la 0.3-0.4 l/h. daca s-a intalnit cineva cu aceasta problema si ma poate ajuta cu ceva sugestii i-as fi recunascator.

masina o am de circa o luna deci sunt total necunascator in ale diesel-ului pana acum avand numai "benzinare" de care am fost profund multumit. sper pe viitor sa fiu si de diesel

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fa si tu o diagnoza si vezi ce o doare !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cel tarziu maine ma duc. am auzit ca este cineva priceput pe la bucurestii noi. stau in zona chibrit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am facut test: 3erori. Eroare comenzi volan ( maneta pt pilot automat o ia cand vrea) intermitent, eroare turbo intermitent ( inca cautam, speram sa fie vreun furtunas), eroare bujie cyl.1 permanent - bujie verificata si arsa. La testarea injectoarelor, injectoarele 1 si 4 sunt in " afara calculelor" cu mult. Am inteles ca ar trebui sa fie valori cat mai apropiate de 0. Nu sunt in domeniu si nu am habar iar cel care mi-a citit e novice si din ce a vorbi si cu cine a vorbit valorile de circa 3 sunt "problematice". Maine dupa ce schimba bujia ma duc la cineva care se ocupa numai de asa ceva.

Multumesc frumos

Multumesc frumos

Fiind de pe telefon mi-am multumit mai intai mie fara sa vreau:d

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum de ai tu consum de 0,5l/h la relanti, (inteleg ca ai DSG)?......... la mine mai putin de 0,6-0,7l/h nu arata(tot cu DSG am si eu).

Consum de 0,5l/h am vazut la cele cu, cutie manuala.

 

Partea cu tremuratul este si la mine, e din cauza volantei. Tremura doar cand este in P sau N, daca o pun in sarcina(R,D sau S) dispare tremuratul. Iar la oprire si cand este foarte rece apare un clancanit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai d-asta si zic ca e o problema. si mai ales ca atunci cand este rece motorul imi arata 0.1 l/h dar dupa ce se incalzeste consuma 0.5l/h. cel putin asa arata in bord. tremuratul intr-adevar e de la volant. volant, ulei cutie, filtru cutie + manopera ma duce undeva la 3000ron. apoi ramane un injector care face figuri ( nu e vorba de contact imperfect - am inteles ca exista un reglaj iar apoi daca nu merge nici asa sa schimb oringurile si suruburile de reglaj - sper ca am zis bine incercand sa reproduc ce mi s-a recomandat de catre mecanic ).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am schimbat volant: s-a rezolvat tremuratul masinii si balbaiala motorului dar tot nu e ok cu consumul la relanti. Dupa ce pornesc masina timp de un minut imi arata un consum de 0.5 - 0.6 l/h stand pe loc in N apoi pana se incalzeste motorul arata 0.1l/h crescand cate putin iar dupa 5 minute se stabilizeaza la 0.4-0.5l/h.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!