Jump to content

FSI si benzina din Romania.

NetFlow
 Share

Postare recomandată

Si eu zic ca depinde mai mult de statie decat de marca. Si eu am auzit comentarii negative la adresa unei anumite statii si pozitive la alta, ambele ale aceleiasi marci. Probabil unii fac manarii mai multe ca altii. Eu de cand am luat masina am mers numai cu Petrom 99+ si a mers perfect. O singura data am pus de la o statie din mijlocul campului benzina de 95 si nu mai tragea la fel + ca mai tremura din cand in cand. Noroc ca n-am pus mult ( am fost obligat ca ramaneam fara). Dupa ce am revenit la 99+ totul a reintrat in normal !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate top 99+ de la petrom are 50mg/kg contzinut de sulf. De cel putin 5 ori mai mult decat Tempo 98 sau OMV 100.

Link către comentariu

Am citit pe aici ca la FSI s-a pus si benzina de 95.Eu stiu ca pentru acest tip de motorizare trebuie musai CO98 sau mai mare si sa fie Euro 4.

Modificat de snaemih
Link către comentariu

La 1.4fsi scrie ca mere bine cu minim 95. Nu scrie nimic de Euro4. Scrie doar ca cu cat mai putin sulf cu atat mai bine.

Link către comentariu

yup asta stiu si eu.. e chiar un semn pe capacul de la rezervor cu un 98 in cerc si un 95 cu un semnul mirarii cu o carte.. adica citeste in manual ca nu e cum crezi :D

euro4 este de la catalizator in primul rand... so e bine sa nu bagi benzine cu norme mai proaste

Link către comentariu

Doar la 1.6FSI trebuie 98. Cum am zis "teoretic", dupa cum scrie in carte, si pe capacul de la rezervor, 1.4FSI merge cu 95.

Link către comentariu

si benzina si motorina contin sulf,pe de alta parte florynd: TU AI GOLF V SI AI 12KKM SI TI-A 'CIUPIT' ULEI?! pai daca tie iti ciupeste ce sa mai zic de tovarasii de forum cu scirocco mk1 si golf mk1 ca si de mine de altfel !ori nu am inteles eu bine ori....

Respect!

Link către comentariu

Doar la 1.6FSI trebuie 98. Cum am zis "teoretic", dupa cum scrie in carte, si pe capacul de la rezervor, 1.4FSI merge cu 95.

Eu nu inteleg cum va consuma 15 litri cu 1.4 FSI. eu am 2.0 FSI si mi-a luat 11 litri in oras. La a mea scrie ca poti sa i pui si 95 benzina

Link către comentariu

si benzina si motorina contin sulf,pe de alta parte florynd: TU AI GOLF V SI AI 12KKM SI TI-A 'CIUPIT' ULEI?! pai daca tie iti ciupeste ce sa mai zic de tovarasii de forum cu scirocco mk1 si golf mk1 ca si de mine de altfel !ori nu am inteles eu bine ori....

Respect!

Orice motor nou in rodaj "ciupeste", ceva mai mult chiar, ulei. Din ce am inteles uleiul e chiar unul "special" pt a fi papat mai usor de motor, pt rodaj. Nu stiu cat de corect este. Am inteles asta de la cineva care zicea sa nu schimbi uleiul mai repede de primii 15k km sa fii sigur ca motorul e rodat complet.

Eu nu inteleg cum va consuma 15 litri cu 1.4 FSI. eu am 2.0 FSI si mi-a luat 11 litri in oras. La a mea scrie ca poti sa i pui si 95 benzina

Cui ii papa "15 litri" la 1.4fsi? La mine consuma maxim absolut 10 ( defapt nu a luat niciodata asa mult) daca merg doar in oras, iar eu merg in general cu el "drumuri" de maxim 2-3km. Pana la munca am 800m.... nici nu apuca motorul sa isi dea seama ca s-a trezit si "culca" la loc. "Orasul" meu are 4km de la un cap la altu...

Prin bucuresti de ex daca merg 80-100km intr-o zi si ajung acolo cu motorul cald "papa" cam 8.5-9% in functie de cat trafic e.

Link către comentariu

• 2 months later...

Respect!

Mie mi-a "ciupit" 0,5 litri de ulei in primii 9000 km, dar pentru un turbo e de asteptat (ce sa mai zic de Broscutza, care trebuie, prin constructie, sa ia 0,3-0,5 l/1000 km)

~Nautilus

Link către comentariu

Cred ca am gasit benzina perfecta pt FSI. Mol 98. Merge excelent masina. O recomand la toti ;)

Link către comentariu

NetFlow: Care e pretul benzinei Mol 98 fata de restul benzinariilor?

Link către comentariu

Aici, in Buzau, e 38500 1L Mol 98. 95 la Mol e 33100 (parca.. nu am mai pus demult). Cam 5000Lei in plus.. sau 250.000Lei la un plin.. nu e o avere, mai ales cand te gandesti cat bine ii faci masinii..

Din ce am gasit pe net benzina de 98 de la Mol are cel mai mic sulf de pe piatza, <10mg/g, la fel ca OMV100.. insa mie nu prea imi place cum merge cu omv100, mi se pare ca consuma mult fara motiv. Mol 98 e muuuult mai silentioasa la WOT decat 95 si masina are si reprize ceva mai bune. Mai bune chiar si decat omv100. Am testat 80-120 dupa ce am facut plinu pe "gol".

Cu Mol 98 am scos cei mai "buni" timpi. 11s 80-120 in a 4-a cu 2 (cam 200kile :) ) insi in masina si rezervorul plin.

Eu testez benzina in asteptarea lui GT pt care probabil benzina buna va fi cruciala...

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

sper ca am postat bine, daca nu sa ma scuze moderatorii.

Intrebare: ce consum real are O2 RS in oras. In ca nu m-am hotarat daca sa iau RS-ul sau 2.0tdi-ul. La RS sincer mi-e frica de consumul in oras unde o sa merg in majoritatea timpului pe drumuri de 10-15km. Sunt dispus sa platesc un consum de pana la 15-16% dar nu mai mult. Ca si benzina as opta pe fosta v power, actuala 98 de la mol pe care o folosesc de 2 ani si sunt incantat.

aaa, si da conduc destul de sportiv, dar fara sa chinui masina si sportivitatea oricum e limitata de sute de ambuteiaje asa ca :P

imi plac ambele motoare, deci nu vreau sa generez acum o cearta de benzina vs diesel. Daca tfsi-ul consuma 15-16% in oras il aleg, daca nu aleg tdi-ul.

merci pentru viitoarele raspunsuri

Modificat de VladP.
Link către comentariu

• 4 weeks later...

am cu passatul meu 2.0 fsi 15.000 km. consum oras 12-13. pentru orice stare de spirit recomand omv100. costa dar te fereste de neplaceri si in plus masina zburda. motoarele fsi sunt mai pretentioase la calitatea benzinei.

referitor la tfsi sincer cred ca 15-16 va fi in cel mai bun caz.numai bine.

Link către comentariu

Din surse sigure(oameni care lucreaza cu benzine si motorine) am inteles ca cel mai bun combustibil de pe piata este Petrom 99+.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!