Jump to content

Sonorizare Octavia 2

nemo
 Share

Postare recomandată

Cu domnilor boxe cu membrana de hartie? Tre' sa-mi vina si mie O2 cu echipare Elegance...mai bine nu citeam topicu asta...ma oftic de mor :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yanq

67

• gabriel

52

• andrei_221

20

• octavia 4ever

19

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mai oameni buni, boxele nu sunt facute din carton luat de la cutii de ambalat bananele din piata. Este un material acustic, nu ii stiu exact denumirea, acelasi material care se regaseste si la difuzoarele boxelor profesionale, nu o sa vedeti boxe profesionale cu membrana din plastic sau metal (stiu pentru ca lucrez cu ele, puteti sa ma crede-ti, sau nu). Intai ascultati boxele de pe masina si apoi dati-va cu parerea. Salutare.

@snoop - de ce nu ai testat boxele inainte sa comanzi masina? eu cred ca nu ai sa fi dezamagit, nici eu nu le-am ascultat inainte si acum nu vreau sa le mai schimb :)

@pisicutza - sensibilitatea nu este data de materialul dif-urilor ci de calitatea magnetilor folositi(neodymium, strontium-nu stiu daca am scris corect :D etc.) depinde si de materialul conului dar mai putin, iar un factor important este incinta difuzorului, sa fie conforma cu indicatiile producatorului. De ex. pe Octavia, acele cutiute de plastic pe care sunt puse difuzoarele sunt cutii de rezonantam, care ajuta foarte mult.

Cand cauti un difuzor trebuie sa te uiti la sensibilitate (sa fie mai mare de 90db, pentru un bass mai puternic), apoi vine puterea acestuia, plaja de frecvente pe care o reda difuzorul( sa fie undeva 50hz-16khz) etc.

Modificat de azreil24
Link către comentariu

• 4 weeks later...

am si eu o problema....in momentul in care dau muzica putin mai tare se aude un zgomot foarte deranjant de la fetzele de usa...nu sunt suficient de bine fixate si vibreaza provocant un zgomot deranjant.precizez k bassul este dat la niv 2.nu stiu daca sunt un caz singular sau mai sunt si alte pers care au sesizat lucru...daca sa mai confruntat cineva cu problema asta si ar putea sa ma ajute si pe mine cu un sfat i-as fi recunoscator...;)

Link către comentariu

si eu am exact aceiasi problema din secunda in care am ridicat masina de la dealer dar numai la usa pasagerului.

problematic ar fi ca nu face mereu si deci nu se stie daca se poate rezolva in service.

le-am zis la revizia de 15000 km de saptamana trecuta sa se uite si la usa si mi-au zis ca ei n-au observat nimic suspect. e drept ca acum nu mai face dar sincer nu prea cred sa se fi rezolvat.

zgomotul care se aude la mine e ca de boxa cu membrana sparta (desio boxa nu are nici o problema). am observat ca se aude in partea de jos de la suportul de sticla de pe usa. daca apas sau trag de el sunetul dispare.

Modificat de sorin_balan
Link către comentariu

idem. daca apesi sau tragi de el sunetul dispare. am constatat si eu asta de vreo 2 ani de zile. am mai scris pe forum si vad ca in sfarsit cineva imi da dreptate. intra-n rezonanta la unele tipuri de bass si la volum mare. 20 si peste. doar la usa pasagerului imi face si mie. se rezolva cu un suport mare de cd-uri infipt pe usa (cum a rezolvat mai demult shkoda) sau cu folie dynamat, izolatoare.

Link către comentariu

Dar nu puteti redirectiona sunetul doar catre partea dreapta si sa dati volumu mai tare? Asa in mod normal ar trebui sa faca si sa va duceti in service, cred ca problema se rezolva in 10 min

Link către comentariu

nu se rezolva ca nu-i vorba de vreo problema efectiva. pur si simplu, este foarte mare buzunarul de pe usa si nici nu are atatea echipamente in ea ca sa fie mai plina, precum cea de la sofer. in concluzie, la bass puternic (de obicei la cel de la muzica de club, nu la cel de la r&b... daca vreti sa dam detalii clare... :P) se aude cum vibreaza fata usii. nu au ce sa ii faca in service. eu parca am fost la revizia de 15.000 km acum 2 ani si le-am zis, dar nu au rezolvat nimic. mi-au zis ca ei nu au auzit. avand in vedere ca nu face decat la unele melodii, data foarte tare, am zis ca asta e. si dupa aproape 3 ani (fara 3 luni) si 70.000 km sunt inca foarte multumit. nada probleme pe niciun plan.

mai putin cele gen... gasita lovita in parcare :Driver: ;) asta e. noi sa fim sanatosi.

@sorin balan: tu poti sa incerci recomandarea lui shellshock mai ales ca singur inca ai garantie la machineta.

Link către comentariu

multumesc de recomandare. sincer nu ma gandisem la varianta asta. daca o sa inceapa din nou sa faca o sa ma duc. deocamdata tace :offtopic:

Link către comentariu

Am citit cu atentie posturile voastre referitoare la sunetul din octavia. Parerea mea e ca sunetul , cel putin din a mea care e echipata cu AUDIENCE si are 8 boxe, se aude excelent. Asta in conditiile in care sunt mare amator de muzici tari si stridente. Si o afirm in conditiile in care prieteni care au BMW si sunet de la HARMAN-KARDON sau TOYOTA cu echipare BOSE, au fost enorm de incantati si de surprinsi de calitatea si claritatea sunetului din masina. E adevarat ca doar pe CD, pt ca pe tuner nu am nici o sansa . Poate ca e vreo diferenta intre sistemul STREAM si AUDIENCE , insa nu cred din moment ce sunt tot 8 incinte audio.

Le recomand celor care carcotesc referitor la sonorizare sa-si faca modificari si atunci poate vor fi mai multumiti.

Link către comentariu

Am sistemul de 12 difuzoare.. Chiar daca unii au avut ghinion cu zbarnaitul boxelor medii, eu pana acum nu am absolut nicio problema.. Uneori daca esti atent zbarnaie placutza aia de metal de pe difuzoarele medii pe care scrie "Sound" sau "System" ce draq scrie... dar nu se aude decat daca esti atent.. cand am fost la prima revizie l-am intrebat pe unu daca stie de posibilitatea zbarnaitului la acele boxe.. si a zis ca au venit cativa cu masina dar se rezolva f simplu problema, se pune un burete in spatele lo ca sa nu se mai loveasca de fatza de usa... Oricum eu nu am problema asta, si credeti-ma ca merg numai cu muzica taaaaaare.

In rest, eu zic ca se aude mai bine decat muuuuulte sisteme chiar si f scumpe.. Pe masina veche aveam boxe JBL si tot nu se auzeau asa clar ca astea. Chiar un prieten care si-a pus si subwoofer si statie pe masina lui, cand a ascultat sistemul de pe octavia a ramas pe spate. Se auzea mult mai bine.. Nu zic ca nu se poate monta un sistem mai bun sau ca nu exista.. dar pt ca sistemul asta vine direct din fabrica si ca sa nu stai sa cauti altceva, e mai mult decat ok... Cu reglajul inalte - 9, medii - 4, bass - 7, eu zic ca se aude mai multe decat bine.. la unele melodii zici ca ai subwoofer... nu se aude spart ca la alte sisteme....

Pt cei care nu se uita chiar asa mult la diferenta de bani, si care nu sunt f f pretentiosi, eu zi ca-si face toti banii...

Link către comentariu

Nici nu stiu ce sa-ti spun sau de unde sa incep. Dar totusi:

1. Nu este vorba de ghinion la unii referitor la zbarnait ci de eroare de proiectare si nimik mai simplu. Toata lumea are problema asta, chiar si tu daca ai ridica nivelul bassului din -7 (doamne fereste) in sa zicem -2 sau chiar 0.

2. Placuta de metal pe care scrie sound system nu zbarnaie orice ai incerca sa-i faci. Asta pentru ca este clipsata pe plasa de protectie a difuzorului. Poate doar cine stie la tine sa fie slabita... dar nu cred.

3. Un coleg forumist destul de modest dadea mai sus niste valori de calculatie ale incintelor acustice. Tu spui ca ai avut jbl si faci comparatie cu alte sisteme "fffff scumpe". Ca si cultura generala jbl este o marca mai mult decat mediocra de difuzoare auto (de aici si pretul) iar sistemele scumpe daca nu sunt alcatuite cu cap ... vai de proprietar. Ramane doar fala de a fi aruncat multi bani pe geam.

Eu detin 2 octavii. Una are stream cu 8 difuzoare iar alta navigatie columbus (rns510) cu sound system 12 difuzoare. Ambele sufera la capitotul zbarnait. Am intrebat in stanga si in dreapta si toti posesorii de octavia au exact aceeasi problema. Tu este singurul pe care il aud ca nu.

Ar fi interesant totusi daca a rezolvat cineva problema ... si mai ales cum.

Link către comentariu

Eu sunt convins ca se rezolva cu dinamat :unsure:

Link către comentariu

sa inteleg ca in dinamat trebuie imbracata toata fata de usa? sau doar in jurul difuzorului?

Link către comentariu

..categoric toata fata...ideal ar fi chiar si tabla portierei dinspre exterior...

Link către comentariu

cu cat mai mult dynamat cu ata e mai bine, sunetul mai clar, o fidelitate mai buna si niste greierasi mai putini ca deloc nu cred ca se poate vreodata

Link către comentariu

ba da... cu un audi poate :)

Link către comentariu

Nici nu stiu ce sa-ti spun sau de unde sa incep. Dar totusi:

1. Nu este vorba de ghinion la unii referitor la zbarnait ci de eroare de proiectare si nimik mai simplu. Toata lumea are problema asta, chiar si tu daca ai ridica nivelul bassului din -7 (doamne fereste) in sa zicem -2 sau chiar 0.

2. Placuta de metal pe care scrie sound system nu zbarnaie orice ai incerca sa-i faci. Asta pentru ca este clipsata pe plasa de protectie a difuzorului. Poate doar cine stie la tine sa fie slabita... dar nu cred.

3. Un coleg forumist destul de modest dadea mai sus niste valori de calculatie ale incintelor acustice. Tu spui ca ai avut jbl si faci comparatie cu alte sisteme "fffff scumpe". Ca si cultura generala jbl este o marca mai mult decat mediocra de difuzoare auto (de aici si pretul) iar sistemele scumpe daca nu sunt alcatuite cu cap ... vai de proprietar. Ramane doar fala de a fi aruncat multi bani pe geam.

Eu detin 2 octavii. Una are stream cu 8 difuzoare iar alta navigatie columbus (rns510) cu sound system 12 difuzoare. Ambele sufera la capitotul zbarnait. Am intrebat in stanga si in dreapta si toti posesorii de octavia au exact aceeasi problema. Tu este singurul pe care il aud ca nu.

Ar fi interesant totusi daca a rezolvat cineva problema ... si mai ales cum.

Toate vlaorile erau cu plus... nu cu minus.... am pus [cenzurat] ca sa le separ.. dar nu se refera la minus :blink: am scris gresit (de fapt nici nu cred ca e cineva care tine ceva pe minus)

Link către comentariu

• 1 month later...

1. Poate cineva sa-mi spuna cam ce adancime ar trebui sa aiba dif-urile pentru fata la O2? Sau n-are importanta? Mi-e sa nu fie prea mare magnetul si sa nu incapa inauntru.

2. Pentru montaj trebuie scoasa toata fata de usa sau se poate scoate numai masca respectiva?

3. Parca am citit pe aici ca daca schimbi dif-urile, Stream-ul iti da nu stiu ce eroare care trebuie resetata cu interfata. E valabil la schimbarea numai dif-urilor de pe fata sau doar la adaugarea celor de pe spate (am echipare trend).

Multumesc.

M-am gandit pentru inceput la niste magnat-uri de 16,5

Modificat de shcoada
Link către comentariu

merg dif=urile alea dar se poate sa nu iti placa magnatul se aude destul de prost pe O2 am schimbat si eu si se aude mai prost decat cu astea o sa vezi si tu sunetul nu e mai bun ca alea de fabrica ,eu am pus amplificatoare la cineva pe fiecare canal in paret si cu tot ce trebuie pe fiecare usa cate un filtri si 3 dif0uri dar erau si ele de la hertz///

Vezi ca tre sa tai nit-urile de la ele si cred ca ttrebuie sa ai ceva sa prinzi pe cele noi cred cadirect de tabla le prinzi , trebuie sa faci niste inele de lemn daca nu ai nk pt ca imi e ca la strangere sa nu se deformeze si sa bata ca nu stiu ce margine au alea de le ai, oricum bafta si sa imi spui cum a iesit si daca esti multumit

Link către comentariu

Multumesc. Saptamana viitoare ma apuc de treaba.

Cred ca totusi va trebui scoasa toata fata de usa pentru un acces mai usor la tot ansamblul, mai ales daca spui ca cele originale sunt prinse in nituri (ce ciudat).

Oricum, difurile inca nu le-am cumparat, pentru ca mai astept sugestii. Poate Pioneer, sau DLS ca se tot vehiculeaza pe aici, daca spui ca magnat-urile sunt naspa. Ideea e ca nu vreau sa schimb HU-ul, in consecinta vreau ceva care sa ma multumeasca cu cel actual.

Sper totusi ca faza cu eroarea de la stream este falsa. In fond si la urma urmei schimb 2 difuri, nu pun altele, nu tai niciun cablu. Practic nu se schimba nimic.

Modificat de shcoada
Link către comentariu

Nu am auzit de nici o eroare la stream, si nu cred ca e si sa stii ca nu ai alta optiune decat sa dai fata de usa integral jos , oricum nu ai fi reusit nici altfel

Referitor la dif cauta unele la set cu filtre macar si o sa vezi ca sunt mai bune, Trebuie sa se miste usor sa aiba o membrana cat de cat subtire ca stream nu scoate cine stie ce si nu le va misca usor mai ales pe magnat .

Totul pe usi e prins in nituri pt reducere de costuri :D

As fi recomandat focal sau hertz dar fara 3 in 1 sau alte babauri, separate dar set cu filtru si merita , eu filtrele le-am bagat sub praguri

HU asta nu scoate mai mult de 20 de w pe iesire deci nu lua boxe mai mari cu mult

Link către comentariu

Da. Multumesc pentru informatia cu puterea. Eu ma orientam deja la niste difuri cu 100w rms ... Cred ca o sa ma uit si la niste hertz-uri.

Link către comentariu

octavia 4ever

si la mine au "zbarnait " .. s-a rezolvat cu o bucatica de carton pusa intre plastic si usa :D acum nu mai zbarnaie

Link către comentariu

Aha. Ok. Am sa fac si asta. Sper totusi sa nu fie cartonul rupt la ambele.

Deci tot tre' sa demontez fata de usa :)

Link către comentariu

Nu poti ajunge la difuzoare fara sa desfaci fata usa am mai zis de cateva ori....

Link către comentariu

• vdragos locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!