Jump to content

Sonorizare Octavia 2

nemo
 Share

Postare recomandată

eu am vrut sa spun 3-4 milioane cu tot cu montaj...scuze pentru neplacerile create!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yanq

67

• gabriel

52

• andrei_221

20

• octavia 4ever

19

Top Posters In This Topic

Posted Images

Si eu tot la Magnat m-am gandit. As fi vrut de asemenea sa-mi pun si un subwoofer in portbagaj.

70ron manopera merge, mai ales ca din cate am citit, la Trend trebuie sa-ti traga si firele pentru boxele din spate.

Si-a pus cineva un sistem "complet", subwoofer, boxe fata, spate, statie. As fi vrut sa aflu un pret de manopera.

Multumesc.

xnelu: In cer scuze pentru postul "aiurea", dar te asigur ca nu incerc sa bat recordul la postari ci numai sa aflu ceva informatii.

Multumesc.

Link către comentariu

..eu am un astfel de sistem ....DVD Multimedia 2DIN, difuzoare spate + twetere, 2 amplificatoare, woofer, folie Dynamat portiere spate....rasfoieste cate pagini inapoi si o sa gasesti toate detaliile..

Link către comentariu

mi-a venit si mie masina (trend) si sunt profund dezamagit de calitatea soundului... adik domnilor la o masina de peste 17k eu si care merge asa frumos nu poti monta un tunner-cd care e groaznic--- pierde calitatea semnalului in permanenta, e o mare diferenta intre cum suna pe radio si cum suna pe cd-- si colac peste pupaza tweter-ul de pe dreapta imi gajaie ingrozitor... este rusinos sunetul masina are 10 clase peste sound---pana si loganul are sound mai bun

Link către comentariu

si colac peste pupaza tweter-ul de pe dreapta imi gajaie ingrozitor... este rusinos sunetul masina are 10 clase peste sound---pana si loganul are sound mai bun

Este doar parerea ta .. eu am si logan si OII si nu exista termen de comparatie intre soundurile celor doua "branduri" .. (trend-ul parca nu venea cu tweetere) ... nu am ce reprosa sistemului audio de la Octavia ... probabil tu ai avut vreun ghinion ... :blink:

Link către comentariu

Intradevar pe trend suna nasol,trebuia sa puneti 4 difuzoare suplimentare ca si optional....Pe elegance suna minunat, sunt profund incantat de calitatea sunetului. In fine, daca il reglezi cum trebuie va suna si pe trend cat de cat.

Link către comentariu

nu va suparatii pemine dar nu poate suna bine atat timp cat aveti tot stream (sau poate nu stiti cu e un sunet ok)...iar faza cu inca 4 boxe...e praf in ochi sunt doar 2 si 2 twetere...iar difuzoarele de pe spate sunt mai mici ca alea de pe fata , deci nu vad cu cat ar mai imbunatati calitatea sunetului

Link către comentariu

Nu stim ce inseamna un sunet de calitate...asteptam explicatii :icon_thumright: . Ai facut ceva masuratori?! Urechea este subiectiva, iar comparatia cu Loganul este si mai subiectiva.

Link către comentariu

nush de ce cosideri comparatia culoganul subiectiva (nu am avut logan si nici nu o sa-mi iau vreodata), eu am vrut sa fie sugestiva nu subiectiva... tot ce vroiam sa spun ca soundul nu se ridica la nivelul finisajelor masinii......

Link către comentariu

...iar difuzoarele de pe spate sunt mai mici ca alea de pe fata , deci nu vad cu cat ar mai imbunatati calitatea sunetului

..atat pe fata cat si pe spate difuzoarele sunt de 16,5"...

Link către comentariu

nush de ce cosideri comparatia culoganul subiectiva (nu am avut logan si nici nu o sa-mi iau vreodata), eu am vrut sa fie sugestiva nu subiectiva... tot ce vroiam sa spun ca soundul nu se ridica la nivelul finisajelor masinii......

Scuze...daca afirmatia "pana si loganul are sound mai bun" ti se pare sugestiva... :icon_thumright:

Link către comentariu

Salut! Sincer sa fiu, sistemul de sonorizare in Octavia 2 2007 este unul spre reusita pot spune sau ciment ca sa nu zic beton. Puterea de 35W sunt suficienti pentru interior insa pentru a te bucura de o frecventa foarte joasa se simte nevoia de un subwoofer. Atentie! Nu se rezolva prin a adauga un tun de putere nemaipomenita, ci trebuie sa raspunda la cele mai joase frecvente, iar asta se optine ori din diametru mare al difuzorului, ori din cursa foarte mare a membranei plus un filtru activ subbass. Plaja de frecventa trebuie sa fie intre 50 si 100 Hz, iar puterea amplificatorului trebuie sa fie, nu mai mare de 200W. Daca puterea este foarte mare vom observa ca noi sau urechea umana nu mai raspunde la o auditie rotunda, ci distorsionata si vom percepe un barait. Incintele cu bass reflex sunt foarte pretentioase d.p.d.v. al formei geometrice a incaperii. Ca si in cluburi sau discoteci. Cand auditia e proasta si o mai da si tare, deja poti sa te duci sa te culci sau sa faci ceva mai inteligent.

Link către comentariu

Oricum, am avut ocazia sa aud o sonorizare la Audi A6. Scuze! Dar e varza, sincer! Se aude ca in cana!

Link către comentariu

v-ati urcat in concurenta mai saraca a octaviei?? c4 are un sound mai bun, focusul ne da clasa pana si meganul are un tunner-cd care nu pierde postul si nu necesita rebalasare a frecv. la trecerea de la cd la radio..... ma rog inseamna ca am eu defectini majore la sistemul de sunet a masinii -o sa ma duc la service cu ea sa vedem ce fac baietii..

Link către comentariu

tu te referi la concurenta, din punct de vedere al auditiei radio. total de acord. de asemenea, daca observi, concurenta are 6 incinte audio standard. si oricum ai incerca, 4 difuzoare doar pe fata nu se compara ca surround, cand mai ai macar 2 in spate.

Link către comentariu

sper sa nu fiu amendat cu off topic (de sunet vb.) eu ma refer in primul rand la stream, apoi nu mai numarati twetere-le ca fiind boxe (majoritatea producatorilor de difuzoare le includ pe acelasi sasiu la boxele de 16-17cm )..... chestia cu 8 boxe pe elegance e pur comerciala sunt doar 4 cu 4 twetere doar ca tweterele sunt montate in alt locas..nu ma intelegeti gresit iubesc masina dar pur si simplu stream-ul nu se ridica la inaltimea masinii.... nu mi se pare normal ca pe radio sa taie inaltele iar pe cd sa le amplifice si sa reduca joasele..si plus de alta tunnerul lui nu se ridica nici la nivelul unui tunner-cd de 100eu din comert (am spus tunnerul)...

Link către comentariu

pachetul de 12 boxe de la mine mi se pare ca se aude superb. si nu numai mie. un amic mai maniac care a bagat in jur de 700E intr-un logan doar pe partea de sonorizare, foarte mandru de achizite, s-a urcat de curand curios mevoie mare in masina, i-am dat volumul pe un CD rock la 3/4 si...i-am stricat ziua :(

Modificat de GunX
Link către comentariu

Sau puteti face altceva... Va luati un mp3 player sau chiar asta al masinii ca sa nu stricati estetica prin adaugarea unui player de alta forma si montati un convertor audio din 2 canale in multichannel sau asa numitul home cinema cu dolby prologic II. Va spun... E o splendoare. E, acum acest convertor nu prea am vazut pe piata, dar se poate proiecta si realiza asa ceva si atunci chiar orice sistem de pe orice masina care doriti voi ramane o istorie... :lol:

Modificat de neutronik
Link către comentariu

atunci asteptam sa se produca :banghead:.

eu am 8 difuzoare cu stream. se aude neasteptat de bine insa se poate si mult mai bine.

sper sa rezolv problema cu un subwoofer. :lol:

Link către comentariu

sper sa nu fiu amendat cu off topic (de sunet vb.) eu ma refer in primul rand la stream, apoi nu mai numarati twetere-le ca fiind boxe (majoritatea producatorilor de difuzoare le includ pe acelasi sasiu la boxele de 16-17cm )..... chestia cu 8 boxe pe elegance e pur comerciala sunt doar 4 cu 4 twetere doar ca tweterele sunt montate in alt locas

Se foloseste si aici pe forum, aceeasi exprimare/fromulare ca si in configuratorul Skoda, pentru a avea un limbaj comun...atsa-i motivul pentru care si tweeter-ele sunt numite difuzoare si socotite ca atare si nu din cauza de nestiinta :banghead:

Lamurit?! :lol:

Link către comentariu

Offf... ce de flame-uri.

Din exp personala pot spune ca la O2:

1. Tweeterele au calota de matase - este destul de cunoscut intre cei care se pricep (nu ma includ in aceasta categorie) ca pt tweetere, cel mai bun material este matasea, pt ca da un sunet natural.

2. Difuzoarele bass/mid range de jos sunt cu con si calota de carton. E si asta un material f. bun, pt ca da un sunet mai natural. Problema cartonului este duce la difuzare cu sensibilitatea mai mica decat cele de PVC - undeva in jur de 87dB. Plasticul are in jur de 90-91.

Pare sa fie loc - probabil la echiparea cu 10 boxe - de un difuzor de medii. La mine nu e montat.

Per total, eu cred ca se aude excelent sistemul audio, dar repet nu am urechea antrenata. Am mari dubii ca un subwoofer e necesar in conditiile in care volumul interior al caroseriei e de cca 3 mc. Parametrii Thiele-Small (dupa care se calculeaza boxele) sunt dati pt volume ale spatiului de auditie f. mari in comparatie cu volumul incintei de rezonanta a dif-ului, asa ca am mari dubii ca se poate face o incinta care sa sune corect numai din calcul, fara a face determinari direct pe masina... in fine.

In ultimul rand, dar f important: Scrie clar in documentatie ca NU e permisa schimbarea difuzoarelor din usi pt ca poate afecta functionarea senzorului de soc lateral (montat in portiera)... chestia asta se simte numai in cazul in care e nevoie de airbaguri din pacate...you have been warned!

Link către comentariu

• 1 month later...

Am o problema.

Este vorba de un gajait deranjant pe sunetele inalte/medii.

vechimea masinii 2 sapt. la inceput nu am bagat de seama fiind prea entuziasmat. de asemenea nu se aude la vol mai mic de 10 si primele zile am condus cu muzica mai incet pt ca aveam nevoie de mai multa atentie... acum ascult normal pe la 10-12 si ma deranjeaza.

Ce sa fac... nu am chef sa o las in service 1 sau mai multe zile pt problema asta... am alta scapare??? se rezolva la garantie???... mentionez ca nu se aude tot timpul dar la unele melodii se aude clar...adica ii pot demonstra cu un cd.. am unele melodii care nu suport sa le ascult pt ca ma enerveaza zgomotul ala gajait... eu pp ca e vorba de un tweeter.. pare ca se aude de acolo... se inlocuiesc greu astea???

mentionez ca am pus pe ea STREAM-ul si am pus si suplimentar cele 4 difuzoare optionale

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

daca ai 12 boxe e rau...sunt de foarte proasta calitate si se ard repede cele 4 suplimentare..inceraca sa eviti volumul peste 30...cel mai bine daca te hotarasti sa faci ceva in privinta sunetului te duci si iti cumper boxe bune si le inlocuiesti pe cele de fabrica(din banii tai)

atentie acel "gajait" e combinat si cu vibrarea fetelor de usa...daca vrei sa faci o treba buna iti cumber boxe si niste folie insonorizanta sa le pui pe toate deodata

montatul si demontatul fetelor de usi ar trebui sa ti se faca gratis..de restul te ocupi...cam 10 ore de munca sa iasa treaba buna

Link către comentariu

bogdan_o2rs2008

Am si eu o intrebare la cei care au montat pe masina Sound System ,statia de aplificare este cea de sub scaunul soferului?

Link către comentariu

• vdragos locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!