Jump to content

Zgomote foooarte ciudate !


Don Taco
 Share

Postare recomandată

Dupa muuulte probleme personale, cand credeam ca usor usor se rezolva totul, iaca mai aparu una... adevarat graii cine spuse ca o belea nu vine singura..... si cum ma stiti mai zurliu, io ma dau zi de zi cu broscuta pe zapada / gheata etc... cu carburatia naspa, cu cauciucuri slic etc... si fara caldura....

da astea is uzuale si nu deranjeaza, numa ca de vro 2-3 zile a aparut - foarte usor sesizabil prima data -un troncanit... de undeva din spate.... motorul merge ca de obicei ( cu multe opriri ), in mers opresc motorul si scot masina din viteza - nu se mai aude !!!! pornesc motorul, iar nu se aude!!!!, bag in viteza si accelerez - acu incepe !!! sa fie ambreiajul ????? planetarele ? sau ce mama masii ca ma apuca nebunia .... taman acu cand am nevoie o apuca nechezatu', am de alergat pt. acte de innebunesc si fara troaca is cam mort....

Ia da-ti voi cu parerea ca io asa ceva nu am mai auzira pana acu si pot spune ca am avut 4 broaste...

deci este un troncanit si nu pare o bataie de bloc / pare ca se aude in zona cutiei dar nu-mi pot da seama singur - cred ca ma duc s-o ridic pe rampa sa vad ce se intampla. Motorul pare Ok optic, nu se vede fum sau ulei. Ma intriga rau.... rulmentii sparti pot face asa ? sau ceva la transmisie ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai poate pe capre la spate si te faci ca mergi cu masina, da nu mergi, tu de fapt asculti de unde vine cloncaneala :Driver: . Da ulei in cutie o fi?

Si pentru ca-i vorba de zgomote ciudate, la a mea la pornire la rece se aude de ceva timp un zgomot de fiare vechi, asa, de cratite tirite pe jos, care mai apoi dispare. O fi de la rulmentii alternatorului? Sau aia suiera? :)

Modificat de jan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si pentru ca-i vorba de zgomote ciudate, la a mea la pornire la rece se aude de ceva timp un zgomot de fiare vechi, asa, de cratite tirite pe jos, care mai apoi dispare. O fi de la rulmentii alternatorului? Sau aia suiera? :Driver:

cred ca pana se unge motorul...asa face si a mea cateva secundr dupa ce o pornesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu prea cred sa fie din motor ... este o troncaneala mai ascutita decat la diesel rece si isi mareste intensitatea; nu este o bufnitura. cred ca o ridic pe capre dar si vremea asta....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nuuu, lui jan ii raspunsesem. La tine...nu cred sa-si poata da cineva cu parerea pe neauzite

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu aveam intr-un timp un trancanit cam la 1300 rot/min... dupa multe teste am gasit ca bara nu era stransa si intra in rezonanta :Driver: posibil sa fie vreo tabla nestransa.... incearca sa vezi/auzi daca zgomotul e la o anumita turatie si daca da.. cauta vinovatul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un fir logic de urmat:

- zgomotele se aud cand stai pe loc cu motorul pornit, fara sa fie in viteza? daca da e ceva din motor : in primul rand verifica sa nu fie din turbina, adica elicea sa atinga carcasa(se intampla destul de des) sau se poate ca elicea sa se fi rupt. Cu motorul oprit baga man in spate la elice si incearca sa vezi daca se misca cu mana, daca da s-a rupt elicea de pe ax. Daca nu din nou cu motorul oprit si scoasa din viteza invarte motorul cu mana sau cu o cheie si vezi daca elicea freaca de turbina.

Daca nu e nici una din astea se poate sa fie din ambreiaj: placa rupta sau disc rupt. In cel mai rau caz din aceasta situatie poate fi ceva bataie din motor.

- daca zgomotul se aude in mers cand esti intr-o treapta de viteza si nu se aude ca in cazul de mai sus, inseamna ca e ceva din cutie. Ridica masina de spate, baga in a 1-a si misca rotile spate. Tre sa ai un oarecare joc dar nu foarte mare(5-6 cm pe circumferinta roti). Daca ai joc mare insemna ca e din planetare, daca nu , nu. Verifica sa ai ulei in cutie. Daca nu ai completeaza si vezi daca se mai aude zgomotul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!