Jump to content

Primul meu VW .. Golf 7 1.4tsi 122cp HL


codz

Postare recomandată

... in D si E are obiceiul sa subtureze, ...

???

Scuzati-mi ignoranta, ce-i E? D-drive, S-sport, E - economic? Asta-i ceva nou?

Link către comentariu

http://www.volkswagen.co.uk/technology/driving/driving-mode-selection

 

optiune care a aparut odata cu platforma MQB care modifica diversi parametri (cutia, raspunsul acceleratiei, aerul conditionat, xenoanele) in functie de setarea aleasa, sunt 4 prestari: Drive (normal), E (eco), S (sport), C (Confort, daca ai suspensie adativa) si 1 setare Individual in care te lasa sa jonglezi cu ele

Link către comentariu

Modul Eco al masinii(pe langa Normal, Sport si Individual) in care modifica si feelingul acceleratiei si punctele de schimb ale cutiei.

Link către comentariu

Si in modul E daca ai si DSG stie sa faca coasting cutia. Daca iei piciorul de pe acceleratie, decupleaza ambreiajele si merge fara frana de motor. Numai ca trebuie sa te astepti la asta si sa nu ai asteptarea obisnuita ca o sa se infraneze masina.

Link către comentariu

Adevarat, insa asta si multe altele ar trebui discutate pe topicurile tehnice despre DSG, Golf7 samd :dry:

 

O sa mai scriu impresii despre masina dupa drumul la Cheia

Link către comentariu

Salutari din Cheia!:)

DN1A nu mi s-a mai parut asa fain, pana la Valeni mers cu 50-60, viteza care ma oboseste cel mai mult, soferi haotici, dupa Valeni un TIR de-a curmezisul, nu am avut parte decat de 10km pe Sport, si nu e poate altfel pentru ca in Drive masina nu mai "vede" drumul de munte (cum mi s-a parut pe Rucar-Bran), iar intr-a 6-a si 7-a nu e o placere, deci Sport sau Manual.

Aveam de gand sa merg maine la Muntele Rosu dar dupa ce am citit, atat ca sunt numai gratare, cat si ca drumul e spart, nu cred ca voi rupe masina pe acolo.

Link către comentariu

Drumul misto e dupa Cheia pana aproape de Sacele. Sunt 2 randuri de serpentine si cateva zone unde pe o parte e munte si pe alta e prapastie.

Link către comentariu

Dacă vrei să mergi frumos, citește pe unde am mai fost eu în topicul cu Iepurașul furios. Dacă tot ești în zonă, încearcă să urci la Piatra Arsă sau să te duci până la Vălenii de Munte, să bagi ruta de Buzău și să te întorci pe partea cealaltă, prin Brașov. Sau să faci o tură până la Daneș (numai o bucată scurtă spre Daneș e în lucru), papi ceva bun și te întorci iar pe serpentine.

 

La Muntele roșu e de mers, de parcat mașina și de urcat sus pe platou. Efortul fizic este unul considerabil, cel puțin așa mi s-a părut mie acum câțiva ani, că n-am reușit să ajung la destinație. Altfel, acolo se duce lumea la grătar în principiu. Drumul era prost, nu știu în ce stadiu se află.

Link către comentariu

Am o problema, stergatoarele imi scartaie si tremura pe geam foarte tare, am facut cale intoarsa dinspre Sacele.

Probabil e din cauza solutiei Rain Repellent, deci o idee proasta sa dau, stie cineva cum o pot da jos? Un detergent de geamuri probabil, dar prostia asta s-a lipit bine de parbriz:(

Link către comentariu

Cheia-Sacele pe serpentine, modul S, nu ai ce cauta in alt mod, este placerea condusului, modul D te duce intr-a 6-a.

Directia si suspensia excelente, intra pe viraj si sta acolo fara efort, trebuie doar un pic de precizie. Foarte impresionat de anvelope (Dunlop SP Sport Fast Response 205/55/16), mers sportiv pe viraje, se aud cum lucreaza (cu geamul deschis se aude cum e talonul in sarcina) dar nu scartaie decat daca accelerezi in ac de par. In fata mea erau masini care la cel mai mic viraj le suierau anvelopele.

Foarte multumit de frane de asemenea, nu am ajuns la abs, intra prompt si progresiv, masina nu misca de pe traiectorie la franare, totul ok.

Esp-ul reglat neintruziv, doar o data pe ud parca a intrat sa taie gazul sau sa franeze, dar poate a schimbat cutia sus si o fi fost doar senzatia, dar in rest esp-ul nu te deranjeaza cand mergi sportiv (nu nebuneste bineinteles, atunci probabil ca intervine).

Temperatura uleiului nu a urcat peste 108 desi a fost solicitat motorul cam la ce poate el ca si acceleratie, deobicei a stat intre 101-104.

Motorul de 1.4/122cp este suficient pentru a-ti da o impresie de sportivitate, fara sa ai pretentii insa de a te baga in scaun, este chiar ce imi trebuie mie.

Si o poza cu machineta la pensiune.post-1145-13765024463276_thumb.jpg

Modificat de codz
Link către comentariu

Am o problema, stergatoarele imi scartaie si tremura pe geam foarte tare, am facut cale intoarsa dinspre Sacele.

Probabil e din cauza solutiei Rain Repellent, deci o idee proasta sa dau, stie cineva cum o pot da jos? Un detergent de geamuri probabil, dar prostia asta s-a lipit bine de parbriz:(

 

Solutiile gen rain repellent  au marele dezavantaj ca odata aplicate nu prea mai poti sa scapi de ele. De asemenea (din ce am auzit de la cei care au pus asa ceva) apare si un disconfort noaptea cand parbrizul pare mai albiicos si reflecta lumina mai puternic. Asta pe langa efectul avut asupra stergatoarelor. Nu trebuia sa folosesti asa ceva.

Link către comentariu

Am zis ca fiind Turtle Wax nu scot si ei produse care sa faca rau nu bine:( O sa dau la sampoane pana o iesi.

Nu am mai pus de mult o poza cu interiorul:) arata bine, asta e unul din punctele care m-au atras la G7

post-1145-13765055386904_thumb.jpg

Link către comentariu

Ai cumva obiectiv wide la poza de exterior? Par ciudate proportiile masini.

 

Pare tare frumoasa locatia aia.

Link către comentariu

In 3-4 luni de la aplicare se duce orice rain repellant, caci el e vinovatul. E facut pentru tari cu precipitatii frecvente, motiv pentru care posesorii nu sufera de acest inconvenient legat de trepidatul stergatoarelor.

Poti incerca sa cureti cu IPA.

Link către comentariu

@TudorM da e fain, aer cu miros de brazi si flori, munte, ploaie, 20 de grade azi cand la Bucuresti erau 37:) poza arata asa pentru ca este facuta panoramic pe iphone si distorsioneaza putin

@JUG, buna idee tx, o sa dau cu alcool, ar trebui sa anihileze parafinele alea

Link către comentariu

Salut, văd că ai cablu de iPhone în usb, merge să încarce telefonul? sau îl ai doar pentru conectare? Btw, cam în toate pozele jantele au o tentă fumurie...e vreun motiv anume?

Link către comentariu

Ciudat..la mine s-a comportat foarte frumos water repellent de Turtle Wax. Toti prietenii care l-au vazut la mine au inceput sa isi caute. Poate nu l-ai aplicat tu bine

Link către comentariu

@1-q in poza de ieri jantele sunt mai murdare ca deobicei, jantele sunt destul de argintii zic eu

@catalinmiti posibil sa fi dat mai mult decat trebuie si sa nu fi spalat bine dupa a doua aplicare (asa scrie sa aplici de doua ori), produsul si-a facut treaba pana ieri cand a fost o ploaie torentiala la Cheia vreo doua ore si pe urma parbrizul si stergatoarele scartaiau daca dai cu degetul pe ele parca erau in reclamele alea la detergent de vase

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!