Jump to content

Nou posesor de B5 1.6 benzina ALZ probleme


leandrw
 Share

Postare recomandată

Salut la toata lumea !

 

Proaspat posesor de passat luat de o saptamana si deja am ceva probleme.

Cand l-am achizitionat i-am facut toate testele. Masina are 142000 km , in 2007 avea 57000 km verificare VW.Eroare care aparut pe vag-com : 16486 massairflow sensor g70 , eroare insa nu aparea in bord. Mi-au spus ca posibil ca mufa sa nu faca contact. A sters eroare nu a mai aparut pe loc.Dupa 2zile i-am repetat testul eroare a revenit.N-am dat importanta asa mare,deoarece motorul functiona perfect. Bun...insa intr-o zi mergand eu usor prin oras mi-a aparut alta problema :)becul de check a inceput sa clipeasca, masina a inceput sa trepideze nu foare mult..insa trepidatia persista si la relanti. Panica ! Am pus-o pe tester si mi-a dat misfair cylindru 4 , cei de la servis mi-au spus ca e de la bujie. Le-am schimbat pe toate 4 si aici vreau sa va spun ca bujia 4 cea la care mi-a aparut si eraore avea ulei pe filet, nu mult, insa suficient cat sa ramana pe deget(de la ce sa fie?mers subturat? benzina?) . Panica 2 ! Cei de acolo au zis ca poate sa fie de la chiulasa!In fine, dupa inlocuirea lor masina a revenit la normal in prima faza. A2a zi , insa nu de la cheia de dimineata cand intra in rol si socul de benzina, doar cand motorul e cald si vreau sa-l pornesc acul de la turatie de la 1000 scade la 800 si apoi isi revine la 900 , dar doar la cand il pornesc nu si in mers. Pun testul pe ea si imi da urmatoarele erori : P0102 Ap. de masurare cantitate aer semnal prea mic ///

                                                si P0113 Senzor de temperatura aer admisiune Semnal prea mare . Ce ar putea fi ???? :-s Sa fie de la prima eroare constata? adik masairflow?(care ce este?debitmetru?) Si ultimul lucru remarcat : cand schimb viteza doar in treptele 1 si marsarier, indiferent- mers sau stat..dar nu tot timpul..se aude un zgomot infundat sub masina (un fel de DUM ) ?? :D

 

Cam multe belele...insa cei care ma pot ajuta cu explicatii sau au mai intalnit probleme ii rog sa ma ajute cu un sfat !!

 

Multumesc Anticipat!!!

Modificat de leandrw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"cand schimb viteza doar in treptele 1 si marsarier, indiferent- mers sau stat..dar nu tot timpul..se aude un zgomot infundat sub masina (un fel de DUM ) ??"

 

treptele astea se schimba doar de pe loc .. bine a1-a poti baga si cand se misca ff incet masina dar R ... nu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mass air flow sensor este debitmetrul.

 

E posibil sa ai probleme si cu senzorul de temperatura, de aici relantiul neregulat. Poate fi si din cauza clapetei de acceleratie, da-o jos si fa-i o curatare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

jiji2008   M-am exprimat gresit..scz ! Am vrut sa spun daca e motorul pornit sau nu! Zgomotul se aude doar in treptele 1 si R ! Dar uleiu pe bujie de la ce poate fi? de la mers subturat sau probleme mai grave? E adevarat ca de la senzorul de temperatura sa creasca si consumul de combustibil?

 

 

vs91mrc senzorul de temperatura se afla pe debitmetru?



Sa fac un rezumat pentru cei care nu au rabdare sa citeasca toata povestea.

 

 

1 - eroare misfire cylindru 4 - am schimbat toate bujiile cea cu nr 4 avea putin ulei pe filet . Are treaba cu mersul subturat sau benzina proaste?

2 - P0102 Ap. de masurare cantitate aer semnal prea mic /// si P0113 Senzor de temperatura aer admisiune Semnal prea mare - motor cald ..dau cheie oscileaza turometru de la 1000 la 800 si apoi isi revine..aceasta oscilatie are loc doar o singura data!

3- mass air flow g70 eroare care poate influenta punctule 2?

4- la chimbarea vitezelor 1 si R se aude un fel "DUM" sub masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu, debitmetrul e una, senzorul de temperatura e alta. El se afla pe teava care vine de la radiator si intra in motor (cel putin la mine e asa), bagat intr-un teu. Si da, de la senzorul de temperatura poate creste consumul, dar nu exagerat, 0.5-1 litru. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ms pentru raspuns.. Dar P0102 Ap. de masurare cantitate aer semnal prea mic /// si P0113 Senzor de temperatura aer admisiune Semnal prea mare ... asta este unu si acelasi lucru?adik sunt date de acelasi senzor?

Modificat de leandrw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze, te-am indus putin in eroare. Ma refeream la senzorul de temperatura al apei, care din cauza lui poate creste consumul si poate da un relanti neregulat (uneori).

 

Cei doi senzori, cel de cantitate aer si de temperatura aer, nu sunt unul si acelasi. In legatura cu senzorul de temperatura aer, verifica cablajul pana la el, mufa care intra in el si sigurantele. Daca totul este ok, trebuie schimbat. Debitmetrul cred ca e pe moarte, de asta iti da eroarea aia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am sa verific ...poate s a mai intalnit cineva cu problemele astea.. sa-mi zica mai multe detalii

Modificat de leandrw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ms ...se pare ca nu exista o solutie..am sa incerc toate variantele..cine stie ce minune se poate intampla acuma de pasti :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

salut am o intrebare am un prieten cu passat 2001 b5 1.6 16valve si se tot opreste masina in mers,a fost la un tester si i-a zis ca are probleme cu senzorul de la arborele cotit sau axul cu came.se poate asa ceva.multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!