Jump to content

Conectivitate Bluetooth OEM

porky
 Share

Postare recomandată

Codeaza pe can adr 77,salveaza,restart Rns.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru promptitudine @spido , este codat pe can.

53-Frâna de parcare -- Status: OK 0000

56-Radio -- Status: OK 0000

62-Usa SS -- Status: OK 0000

72-Usa DS -- Status: OK 0000

77-Telefon -- Status: OK 0000

Acum la scanare am vazut eroare pe cutie, fara mil aprins,  ''28907 sistem pentru distanta de urmarire U0235 nu comunica'', dar eu nu am aceasta optiune pe masina si vad ca pilotul automat nu se mai cupleaza.

Link către comentariu

Clona. I-ai o borna de la baterie,sterge erori,verifica.

Link către comentariu

Am luat borna ...5 minute. Tot nu apar informatiile din telefon pe navigatie. Am sters dar in secunda 2 apare eroarea pentru distanta si la fel, nu apare meniul telefon. Apare doar un mic receptor, raspund/inchid din buton volan, se aude bine si atat. Repet RNS 310 am si poate nu este compatibila, nu stiu, intreb... Multumesc!

Link către comentariu

Se pare ca nu sunt compatibile anumite versiuni Sw cu BT. Asa cum e si cazul tau,din pacate.

Link către comentariu

Oare sa nu fie plug&play modulul, sa trebuiasca ceva adaptari/codari?

Link către comentariu

Nu ai ce coda ptr asta. Decat ce am spus mai sus...

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut! Am montat pe masina un modul bluetooth 3C8 035 730 C si nu pot reda muzica prin bluetooth, nu ma lasa sa accesez meniul in navigatie.

Link către comentariu

Verifica codarea. Posibil sa fie codat gresit..

Link către comentariu

Am inteles. O sa incerc, multumesc!

Link către comentariu

On 3/22/2025 at 12:49 AM, BOBY066 said:

Salut! Am montat pe masina un modul bluetooth 3C8 035 730 C si nu pot reda muzica prin bluetooth, nu ma lasa sa accesez meniul in navigatie.

TE-ai conectat ca si media? Sau doar audio ?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am reusit, multumesc pt ajutor era din codare

Link către comentariu

• 1 month later...
catalin004

Salutare, am si eu aceeasi problema cu RNS de pe Passat, cu  un modul bluetooth 3C8 035 730 B. As vrea sa il fac sa pot asculta muzica de pe telefon pe el. Va rog daca se poate sa imi spuneti ce trebuie facut. Mentionez ca momentan detin VCDS. Necesita ceva schimbare a pinilor in cupla?

Multumesc anticipat

Link către comentariu

Verifica codarea si modul de conectare.

Link către comentariu

catalin004

Ok, multumesc, o sa incerc sa fac ce mi-ati zis, codare nu am facut niciodata (am lucrat doar cu masini Ford si Opel), am sa mai citesc prin postarile anterioare ce pini trebuie sa fie in cupla. Banuiesc ca va referiti la cele 2 fire pentru audio. Am sa revin cu mai multe detalii dupa ce ii iau versiunea de soft si am sa ma pun si cu VCDS sa vad daca am erori.

PS:As mai avea o intrebare, modulul BT pot sa il probez pe un RNS310EU? adica as vrea sa il testez acasa pe bancul de lucru.

Modificat de catalin004
Link către comentariu

• 2 weeks later...
G a b r i e l

salut, putin off-subject la acest moment, dar eu o lunga perioada aveam o nelamurire in legatura cu retrofit-ul la bluetooth. poate au si altii o problema asemanatoare. HU-ul in discutie este un rns 510 deja cu comenzi vocale si respectiv microfon in plafoniera. toate kit-urile standard aveau un nou microfon, inclusiv cele de pe aliexpress. ma documentasem de scheme pentru cablaj si metoda prin a pune pinii de la microfonul deja existent pe masina din fabrica. insa, toate kiturile aveau microfonul cu pinii la mufa modulului, ci nu in mufa quadlock si pentru comenzile vocale cu bridge-ul aferent (ce inseamna acest bridge? - microfonul trece prin rns, dupa care rns-ul il duce mai departe spre modul. cablajele standard nu aveau acest bridge si se folosea strict de microfonul care intra direct modul, facand o operatiune in plus pentru scoaterea vechiului microfon, iar daca nu l-as fi scos, imi era sa nu aiba vreo eroare si sa nu mearga hands-free profile).

imi pierise gandul la acest retrofit, pana cand am gasit din intamplare un modul la un pret bun, vreo 300 lei. modului in cauza este 7P6 035 730 J, cel care suporta nu doar bluetooth audio, dar si afisarea piesei, alaturi de pauza, next si previous. comand modulul, asa ca am fost obligat cumva sa gasesc o solutie. carsystems.eu era un site pe care oricum il frecvetam, dar nu observasem niciodata cablajul FIX PENTRU CAZUL MEU! avea doar adaptorul pentru quadlock(cu bridge-ul pentru microfonul din fabrica) si mufa pentru modul. n-am ezitat si l-am comandat si pe acela. costul a fost de vreo inca 300 de lei si pentru cablaj. da, stiu ca aliexpress vindea si cu 150 de lei, insa nu pentru problema mea. intr-adevar, cu schemele in fata nu aveam cum sa nu ii dau de cap, dar am ales sa evit.

https://www.carsystems.eu/vw-bluetooth-wiring-plug-play-a2dp-2-5m-length-for-cars-equipped-with-sds,id2351.html

1_max_compressed.thumb.jpg.b8983c7563d0cd26e89065fcb663795e.jpg

retrofit-ul a fost foarte simplu, cam intr-o ora a fost montat si codat. l-am pus ca de fabrica, sub scaunul pasagerului. nu am luat spuma, deoarece am considerat ca nu se mai merita acest cost in plus, am pus niste scai pe modul ca sa nu fuga si gata. codarea a fost gata in 5 minute, doar am bifat din CAN gateaway modulul 77 - Telephone si a aparut in bord cautand un telefon. urmatoarea chestie de rezolvat era versiunea de SW a rns-ului. 2720 daca nu ma insel, avea codul de piesa cu terminatia C, modelul din 2010, ca si masina. motivul era faptul ca nu suporta protocolul AVRCP, adica afisarea piesei(ori afisa piesa fara sunet, ori afisa "Bluetooth-Audio" fara scris si controale) am facut upgrade-ul la versiunea 5238 prin intermediul unui cd. prima data a dat eroare si a dat eject la cd, dar a doua oara am mai sters iar discul si a mers. procesul a durat in jur de 40-45 de minute.

364224499_image3_compressed(1).thumb.png.b482a7529fb6d08a312998aab0fc0a61.png

spacer.png

Modificat de R_a_z_v_a_n
Editat
Link către comentariu

Salut din nou, am si eu o nelamurire a BT in legatura cu alt aparat VW, de data aceasta RCD310. Am vazut ca are in MENU optiunea BT, insa nu reusesc sa il vad (radio este legat pe masa de lucru, nu pe masina). Este necesar un alt modul pentru a-l vedea? adica ceva bagat"tot sub scaunul din dreapta"?

Multumesc!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!