Jump to content

Caseta directie


COSMIN27
 Share

Postare recomandată

in ultimul timp am sesizat ca trancane ceva la viteze mici pe fata cand trec peste denivelari,gropi,la treceri de cale ferata si am apelat la un mecanic care la prima vedere mi-a spus ca este caseta de directie si ca sa o mai las ca mai suporta amanare,ca oricum una noua e destul de scumpa si alta second-hand pot sa o gasesc mai proasta decat a mea.

ce solutii ar fi de folos in cazul meu?ma gandeam ca ar putea fi de vina si bieletele de directie,una cel putin a fost depistata cu un pic de joc,oare poate face si aia zgomotul asta.capetele de bara,pivotii si bucsele inca sunt bune,alt dubiu nu mai am,doar caseta ma macina.

cam ce ar fi cel mai bine de facut din toate punctele de vedere????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este cu servo?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da,are servo.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica si amortizoarele totusi...eu am avut toata bucsaraia noua si masina dadea impresia ca se rupe pana si peste cea mai mica denivelare...oricum bieletele de directie dau senzatia de "mers pe coji de nuci"

Modificat de cassesco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am uitat sa precizez despre amortizoare ca sunt aproape duse,totusi asta vara am umblat la ele,am schimbat flansele si rulmentii si atat,oare de la ele sa scoata sunetul asta?

sau bieletele ?nu stiu cum sa fac,m-as fi pus sa schimb amortizoarele intai dar ma gandeam ca totusi ar fi mai bine sa folosesc banii pentru caseta si tot ce e legat de buna functionare a ei,dar mai stau sa mai astept impresii, pareri si idei bune.

totusi o caseta desfacuta de pe masina se poate verifica daca are joc,daca e buna,rea?

Modificat de COSMIN27
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai se poate verifica foarte bine pe masina.  trebuie desfacute totusi burdufele de la bieletele de directie. asa se paote vedea cel mai usor daca are joc cremaliera. sau pierderile de ulei ( daca pierde ulei, vei gasi in acele burdufuri ulei)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ulei de servo?din cate am vazut ,nu a scazut in borcan

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

atunci cu atat mai mult trebuie verificata bine caseta pe masina. e posibil sa nu aiba joc asa mare. verifica bine celalalte componente - bielete antiruliu, bucse bara stabilizatoare, pivoti, bucse brate, palieri amortizoare, capete de bara si bielete directie.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mecanicul mi-a zis ca sa o mai las ca totusi nu e grav dar pe mine ma ingrijoreaza trancaneala aia care o aud in mers cand trec peste denivelari cu maxim 60km/h,ma gandesc sa nu strice si alte alea,sau sa imi sara vreo roata ceva ...

ma gandeam ca totusi poate fi si altceva ca sa scap mai ieftin dar cine stie...trancaneala se aude destul de tare atat in interior cat si afara si in ambele parti si ma sperie chiar,insa daca sunt 4 persoane inauntru nu se mai aude nimic,probabid din cauza greutatii

am uitat sa mentionez ca la aceasta caseta mecanicul i-a strans odata jocurile si mi-a spus ca nu mai are ce sa ii faca acum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stie cineva daca pentru acest tip de caseta de directie cu servo exista vreun kit de reparatie,ce contine el si unde s-ar putea gasi de cumparat,preturi,linkuri,etc...?

ca din ce am vazut pe alte topic-uri,am observat ca exista pentru alte feluri de casete de directie kituri de reparatie,iar daca as gasi si eu de cumparat un kit mai bun plus manopera la mecanic cred ca as iesi putin mai ieftin decat daca as lasa totul in grija celui ce o repara sa cumpere el si apoi sa ma umfle pe mine,ma gandesc si eu...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nimeni,nimic?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

exista un tabel in care se arata tipurile de Vw Polo 6N si 6N2 cu tipul de motor care au casetele de directie cu servo compatibile cu a mea de la Polo 6N cu tip de motor ADX,are cineva un astfel de tabel?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

 

Oare la asa ceva te refereai?

 

post-16418-0-57407800-1364584152_thumb.j

 

Scuze, insa doar in Germana o am, sper sa-ti fie de folos. Pentru ce nu poti traduce cu Google Translate, intreaba-ma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu cred ca e de mare folos,poate totusi stie careva ce casete de directie cu servo sunt compatibile cu masina mea din vreun manual ceva.

intr-un anunt de vanzare a unei casete am gasit eu 2 poze cu tabele dar nu reiese de nicaieri ca ar fi vorba de compatibilitatea casetelor de directie:

post-54972-0-77517600-1364900268_thumb.p

post-54972-0-98512700-1364900301_thumb.p



 

Modificat de COSMIN27
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

dupa atata timp de cand am deschis topicul,am rezolvat si problema de unde provenea trancaneala,initial mecanicul a gasit joc la caseta,crezand ca tot de aici vine si trancaneala si asta insemna sa caut alta caseta,nu din din dezmembrari ci de pe net ca gaseam mai ieftin zicea el.

vazand asa m-am gandit sa apelez totusi la Trami de la Targoviste care se ocupa in special cu casete de directie si pe aceasta cale il laud si ii multumesc ca e bun in domeniu si m-a ajutat f. mult,m-am dus la el ,a verificat totul ,a probat masina insa caseta este buna dar nu a gasit ce trancane,deja de cand vorbisem cu el la telefon mi-a zis ca o caseta hidraulica(cu servo) nu trancane la denivelari ,gropi ,etc mi-a dat curaj.

am schimbat pana la urma capete de bara ,pivoti, bielete si bucse insa zgomotul n-a disparut... dar la o proba off-road cu mecanicul in masina ,acesta mi-a zis ca n-are de la ce sa fie decat de la tablitele care vin in capetele placutelor care s-au slabit,fapt confirmat dupa ce a dat cateva suturi in rotile din fata.

iata deci,pentru ce era sa schimb eu o caseta buna cu alta mai proasta (cine stie?) din cauza la niste rahaturi de sigurante,tablite de la placute care se deranjasera acolo in etrier si imi trancanea masina de mi-era si rusine sa ma mai plimb cu ea ca se uita lumea dupa mine,slava Domnului ca n-a fost sa fie asa!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!