Jump to content

AUDI...combi sau limuzina?

SRV-JM
 Share

Postare recomandată

Umblu des prin "pietele"de masini, si observ cum noi, romanii, avem o respingere fata de modele combi ale diferitilor producatori auto,inclusiv audi(normal).Si prin Timisoara nu sunt asa de multe modele combi audi,in comparatie cu cele limuzina(full).

Vroiam sa stiu si parerea voastra in legatura cu acest lucru.De ce prefera toti limuzine,cind un combi(parere personala) ofera mai mult spatiu,comfort,as putea spune si stabilitate?Vad de multe ori pe la semafoare, inghesuiti intr-un A4(limo,of course!)2 parinti cu copii in spate si masina plina....mergind la munte.Ai familie,pleci in weekendu-ri stiu eu pe unde....de ce nu iti iei un combi?MAi are rost sa spun ca afara vedeam sa zicem 4 combi-uri la o limuzina......Unde mai pui ca afara sunt si mai ieftine....

Astept parerile voastre!

Ce sa faci,sunt curios din fire :huh: ...

Multam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea pur personala este ca romanul adora conceptul de "limuzina". Ceea ce a vazut el in Dallas. Masina in 3 volume e limuzina. Doar ca in Dallas erau Mercedesuri. Am observat si eu deja de ceva vreme, ca Romania e piata sedanurilor. Cielo sedan in occident a fost o aparitie episodica, extrem de rara, Megane sedan la fel, nu am vazut nici unul pana acum, fabia, corolla, toate aceste masini de clasa compacta.

La clasa medie, berlinele in 3 volume au succes, cred eu, si din ratiuni de conservatorism, design, etc. De acolo in sus, latura practica nu mai are o pondere asa mare.

Pe de alta parte, sedanul are un portbagaj mai mare decat hatchback, si daca ai 4 persoane in masina, e un avantaj. Singurul pe care il vad eu (nu cred ca romanii cauta sa aiba coef aoerodinamic mai bun, etc). Pe de alta parte, la hatchback poti sa rabati bancheta si ai mult mai mult loc, dar pt 2 persoane. Cat despre combi, cred ca e vorba de pret in primul rand, si de look, in al doilea rand. Romanul tine la "look", inainte de a cauta ceva practic :huh:

hihi, cineva a venit din Ro si a fost la handler sa intrebe de o Fabie Sedan... a ras ala si a zis ca asa ceva nu vinde, ca o sa ii stea in parcare pana intra in asfalt.

Referitor la stabilitatea combi...am dubiile mele personale, in toate combiurile cu care am fost, am simtit mai puternic vantul lateral decat la sedan/hatch. Suprafata portanta laterala mai mare, etc.... nu discutam de combiurile sport (gen Alfa 156, etc), ci de carausii "combi" adevarati

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Intr-adevar in Romania primeaza aspectul in detrimentul factorului practic. Ceea ce a povestit rvacaru in legatura cu familia inghesuita in sedan este extrem de reprezentativ, si se aplica in cam toate domeniile in Romania. Cunosc, de exemplu, pe cineva care si-a luat BMW M5 si nu avea bani de benzina (la propriu).

Sa revenim.

In cazul in care ai nevoie de spatiu (cum ar fi cazul unei familii), varianta combi este, cred eu, cea recomandata, din foarte multe motive. Daca vorbim in speta despre combi-urile de la Audi ("Avant"), acestea sunt chiar deosebit de reusite ca design dupa parerea mea si nu cred ca vei suferi din pricina look-ului, nici macar in Romania. Ma uitam, de exemplu, la intalnirea de iarna la A4-ul Avant al lui lucianD si mi s-a parut absolut frumos.

Concluzia: daca simti nevoia unui combi, ia-l fara ezitare. Audi Avant nu te va dezamagi din nici un punct de vedere.

Link către comentariu

bine subliniat...romanii au fobia limuzinelor - 3 volume. In aprecierea majoritatii o masina combi este considerata o masina de marfa ... si pe drept cuvant e considerata asa pentru ca imediat dupa `90 doar pietarii (cei cu tarabe) aveau masini combi. Iar domnii...toti aveau limuzine sau ma rog, asa le ziceau ei - Sedan.

Diferenta intre noi si cei din Vest este aceea ca ei o folosesc ca masina de familie pentru weekend-uri. Pentru bagaje.

Ca parere personala nu pot zice ca prefer o masina combi sau una Sedan. Alegerea unuia din cele 2 tipuri tine strict de necesitatile fiecaruia. Asa ca ar fi bine ca cel ce trebuie sa-si cumpere o masina sa stie inainte de toate la ce o va folosi: pentru familie sau pentru cateva ture...pentru "aspirat" etc :)

Multi si-ar dori poate un AUDI ALLROAD...dar ma indoiesc sa gaseasca unul in varianta SEDAN. (Zicea cineva:"Si atatia bani...si combi?" :) )

EU am un AVANT si de multe ori rabatarea scaunelor mi-a fost de foarte mare folos.

FIECARE HOTARASTE...si combi si limu au atat avantaje cat si dezavantaje!!!

Link către comentariu

am avut avant de la audi,si un singur lucru pot sa spun: super!!!!

masina este super practica,super spatioasa,si mai presus de toate are super linie fata de sedan!este cel mai frumos break .

Link către comentariu

Asta vara , cand am fost sa iau masina din semnatura , am fost socat de nr de masini combi de pe autostrada ; mai mult , modele de mercedes si bmw care cu greu mi le-as fi inchipuit in varianta asta ; e drept ca era vineri si toata lumea evada .

Personal nu am nici o problema legata de look , iar cat despre functionalitate ... nu mai spun .

Recunos , faptul ca am luat ( din nou ) un combi a fost o chestie de conjunctura insa acum imi pare bine ;

P.S. Merci pt aprecieri , Alex :)

Modificat de lucianD
Link către comentariu

Look-ul este pe primul loc in Romania -va dau cateva exemple de combi "frumoase" care se vand la noi..Ford Focus,Opel Astra,VW Passat,VW Golf(mai putin)...si un combi care arata foarte bine dar nu se vinde din cauza limuzinei: Audi A4.

Dar romanii mai au si dreptate -mercedesurile combi sunt urate rau de tot-dar sunt practice.In schimb am vazut la un dealer un Mercedes E classe Brabus care te facea sa-ti schimbi parerea despre combi imediat.---Cum s-a mai spus --pe afara se cumpara masina pentru cat de practica este nu dupa cum arata---pe cand la noi...mereu vrem sa aratam ce masina "misto" avem.

Modificat de scuterone
Link către comentariu

Ceea ce mi se parea ceva "ce vad doar eu" se pare ca a prins si la altii.ma bucur sa vad ca imi sunt impartasite ideile...

Ma intreb de multe ori de ce noi ca neam luam "de afara" doar "suprafata",de ce nu incercam sa intram putin si in detalii.Aveam de vinzare,nu cu mult timp in urma un vw combi,tipului ii placea masina ca dotari si restu,dar zice:Domne e frumoasa,imi place,dar break?".Pretu ii placea,masina in general,nu a cumparat-o ca e BREC!!!E las' ca asa isi mai fac si firmele de transport cite un ban,de pe fraierii care atunci cind isi cumpara un televizor mai mare nu au pe unde sa-l bage,ca doar au LIMO-uri.Personal conduc un variant, mi se pare mai practic mai spatios,mai util.Visul meu si cred ca al tuturor care au avut vreo data un A6 variant,este un A6 3.3 TDI.

VIVA Z

Modificat de cristiseven7
Link către comentariu

parerea mea ca AUDI atat combi cat si limo arata super :offtopic: (mai putin A4 combi),dar totusi care este mai practic depinde de mai multi factori.combi as putea spune ca este preferabil cand ai deja familie.

oricum A6combi,un pic aranjat poate arata super bine si mai frumos decat multe limo-uri

Link către comentariu

In cunostinta de cauza fiind (v. masina din semnatura) si dupa alte trei "limuzine", pot spune ca am in sfarsit ce mi se potriveste. Deci, in opinia mea, este nu doar problema de gust, de aspect (audi avant este incontestabil frumoasa - cine zice altfel, e...carcotas sau gelos :D ), ci mai ales de gandire logica: "ce imi trebuie mie si familiei mele?". Desigur, daca esti singur sau familia este mica (2-3), merge si o limo...dar totusi, in al doilea caz, de ce ai refuza beneficiile spatiului suplimentar? Pentru ca majoritatea iau limo?! Nu stiu de ce - practic fara o legatura prea evidenta cu subiectul - imi vin in minte remarcile ironic-dispretuitoare ale unui cotidian britanic, in care se titra ca romanii isi cumpara masini de teren sa mearga prin oras cu ele, pentru ca asa au vazut in filme americane. :( :offtopic: :)

Link către comentariu

Vezi succesul Octaviei... care e 5 usi, desi multi cred ca e "sedan" :-)

Link către comentariu

daca e vorba sa aleg intre audi a4 avant si limo as alege fara indoiala avantul. motivele sunt cele enumerate de colegii de forum, de la latura practica la cea ce tine de aspect.

in alta ordine de idei,am ales combi pentru spatiu.si mai e si un alt motiv,eu avand rulota, cred ca stabilitatea masinii din semnatura ma avantajeaza(as fi off topic daca as explica mai in amanunt).

oricum urmatoarea masina(si nu e departe) e un a4 avant :)

Link către comentariu

"Boala" romanului, in ceea ce priveste Break-urile, este destul de acuta...o spun din propria-mi experienta(am intampinat mari dificultati cand am vrut sa vand Golf-ul, genul celor enumerate de Cristi).

Personal n-am nimic "impotriva" break-urilor, pot spune ca chiar imi plac(VwGolf,Audi si ca sa nu fiu subiectiv Peugeot, Renault :)...ca sa nu mai spun de latura practica pe care o ofera un Combi...

Link către comentariu

sall all ..in legatura cu combi si limuzina se pare ca mam sucit total pina anul trecut nici nu voiam sa aud de combi..cine eu combi?? sintetzi nebuni asa ziceam la toata lumea :) mergeam in concedii afara nici nu puteam sta de bagaje sotzia e genul de ...10 perechi de pantofi..10 gentzi ...si asa mai departe ca doar barbati stiu ,dar anul asta gata cu limuzina am zis hai sa o incerc macar 1 an sa nu zic ca nam incercat ce o fii o fii ,,zis si facut . am luat combi si bine am facut ca mor de placere nu mai imi iau limuzina veci:)

parerea mea ca e mult mai utila,mai incapatoare si mai stabila ca limuzinele dar ca aratoasa nu prea e ,ca parca si acum mai intorc capu dupa o limo dar asta este ,ma impac cu ideea ca imi foloseste acum la toata familia nu doar mie si ma bucur pt alegerea facuta...vb unui coleg de forum daca o si aranjezi putzin poate arata chiar mai bine ca o limo:) o zii buna :)

Link către comentariu

daca o si aranjezi putzin poate arata chiar mai bine ca o limo

Argumente:

Link către comentariu

nici macar nu trebuie sa fie RS6,doar un pic aranjata sa arate mai bine ca multe,multe limo-uri

Link către comentariu

Dar si cand "aranjezi" un A4 limuzina..... :) (promit ca termin cu pozele :) )

Link către comentariu

Stiu ca am sa contrastez cu opiniile de aici dar trebuie sa o spun:

1. Am vrut combi dar nevasta-mea a zis ca nu se urca in ea, deci: Probleme de imagine.

2. Am A6 "limo" si am un portbagaj ca puteti sa intrati toti sa il vizitati in acelasi timp :)

3. Stabilitatea in curbe este deficitara la BREC (!? dragut oricum am ris 30 min la gluma asta) fata de varianta "limo".

In plus ... te gindesti la propria nevoie. Pentru moment suntem 2. Vom fi 3. E prea devreme pentru a ma gindi la puhoiul de copii ce se va revarsa catre masina din casa. Atunci imi iau microbuz (iar exagerez)

Link către comentariu

[3. Stabilitatea in curbe este deficitara la BREC (!? dragut oricum am ris 30 min la gluma asta) fata de varianta "limo".

nu stiu daca ai dreptate..parerea mea este ca cele combi au o mai buna stabilitate pe carosabil si mai ales in curbe.

Link către comentariu

1. Am vrut combi dar nevasta-mea a zis ca nu se urca in ea

...

...(iar exagerez)...

Glumesti, nu? La asta te referi cu "exagerez"? Cum adica nu se urca nevasta in masina pentru ca e break?

Link către comentariu

Glumesti, nu? La asta te referi cu "exagerez"? Cum adica nu se urca nevasta in masina pentru ca e break?

Nici a mea nevasta nu suporta breakurile - zicea ca sunt neterminate (le lipseste porbagajul) :D

Da se urca pina la urma.... :P (stai linistit);

mie imi plac irevocabil; stiu ca nu se cauta nici de noi nici SH dar o fi o sechela dupa 30 de ani de dacie berlina imprimata in mintea romanilor....

Link către comentariu

Daca ar fi sa ne luam dupa neveste sigur nu ne-ar trebui jante,chip tuning,xenon,detector radar,tub bas si altele.Deci?Dar cind mergem pe la socri plini cu bunataturi pentru "rude" atunci e bun,ha? :D

Am a6 limuzina si am avut si a6 break,iar ambele conduse pe afara mi s-au parut la fel de stabile.Deci asta cu stabilitatea e discutabila.Cei care au limo-uir vor zice ca astea-s mai tari,restu cu combi....nu e asa ale noastre sunt mai tepene.Cred ca daca esti nebun,nebun pe amindoua le poti intoarce pe sosea,no?

Link către comentariu

.Cred ca daca esti nebun,nebun pe amindoua le poti intoarce pe sosea,no?

Da, inclusiv o calibra am vazut-o rasturnata si e joasa si lata si suspensie sport deci se poate. Nu cred ca e o diferenta mare de stabilitate limo vs combi. Poate un 1% mai stabil limo. Maxim dpdv meu.

Link către comentariu

si cunosc caz chiar de seria 7 (bmw)model nou rasturnat...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!