Jump to content

Soft

leone82
 Share

Postare recomandată

daca stie cineva pentru versiunile de motor BXE 1.9 TDI 105 CP :

1. da se poate face update la softul din fabrica .... adica daca exista update pentru softul de pe aceasta versiune de motor BXE ... nu prea am inteles eu daca merge updatul de la motorul de 2l la cel de 1.9l sau daca se poate face update la motorul de 1.9 de pe seat cu softul de 1.9 de la skoda de exemplu....

2. daca s-a facut update de soft... se mai poate aduce la starea initiala ? la softul de dinainte?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare si bine ai venit pe vwForum. Inainte de a posta, cauta cu functia "Search".

Cauta-ti raspunsul aici .

Link către comentariu

Salutare si bine ai venit pe vwForum. Inainte de a posta, cauta cu functia "Search".

Cauta-ti raspunsul aici .

deci sa incep cu inceputul atunci..... pentru ca toti sa inteleaga ..

NU VORBESC DE CHIP tuning

masina are acum 12.000 de km ..... pe la 5.000 am observat ca imi da in nas la 80-90 km la ora m-am dus la service mi s-a bagat pe gat in prima instanta ca tre sa se mai lase motorul ..adica vrajeli cu tot tacamul .... si ca sa astept pana dupa 10.000 de km ca nu o sa mai faca.... au venit cei 10.000 de km si reviziaaaaa bun ... le-am adus aminte de problema si au luat baietii masuri sa zic asa ... mi-au facut un update la soft..... BUN dupa 2 ore (bineinteles dupa ce am plecat de la service ) masina a inceput sa se batzaie .... ca un trabant .. la semafor ... si asa a ramas ... a disparut problema cu datu in nas la o anumita viteza dar a aparut alta nenorocire acum ..... am fost la alt service mi s-a spus ca nu exista update pt softul de pe masina mea i .... bun atunci ce update mi-au facut astia ... m-am dus inapoi sa imi aduca masina la starea initiala ... mi s-a spus ca nu se mai poate ... ca asa au gandit ei capetele luminate ...... si acum din cauza asta intreb .....ca inainte sa-i dau in judecata pentru incompetenta sa aflu de la unii mai luminati ca mine daca exista update de soft pentru BXE si daca tot s-a facut update --daca se poatea duce masina la starea initiala ... si acum daca tot am spus 99% din povestea vietii masinii mele ... sa va dati cu parerea daca ati auzit de asa ceva si daca exista solutii intradevar ........... cei de la ALTRO mi-au spus ca sant al 2-lea caz cu fix aceleasi simptome pe care-l vad... si cam atat...

PS: durerea mea cea mai mare este ca in loc sa recunoasca ca masina are ceva ce ei nu au habar .... o baga pe aia ca " ASA TREBUIE SA FACA MASINA ca asta nu e un defect si ca de fapt sant eu idiot ca stau cu masina prin servisuri de 3 luni asta e santem in romania" aceasta afirmatie mi se pare o tentativa de deturnare a inteligentei unui om .. nu se poate sa prostesti pe fata ... ca o masina de 20.000 de euro sa termure ca o dacie cu jiglerele infundate..

Modificat de leone82
Link către comentariu

Masina ta are un update de soft si este chiar necesar. Update-ul este de la SEAT!

Pana acum numai cei cu motorul ca al tau s-au plans de el!

Update-ul de soft nu ar trebui sa fie cauza tremuratului! Verifica si tu filtru de aer daca e pus corect sau bujiile (desi alea ar trebui sa tina mult mai mult).

Cauta cu rabdare in sectiunea asta de forum ca ai sa mai gasesti discutii legate de motorul tau si acest update!

Link către comentariu

Bujiile??? E diesel si afara sunt peste 5 grade, si chiar daca ar fi defecte ele nu ar influenta mersul motorului....

Link către comentariu

Eu sunt tot timpul cu benzina in cap, tocmai le-am schimbat la mine si am umblat la filtru de aer sa vad de ce imi tremura pana la urma s-a dovedit a nu fi de acolo(era egr)-ul! Dar asta e primul lucru dupa care ma uit daca tremura un benzinar.

Link către comentariu

singura mea nelamurire este de ce inainte sa mi se faca updatule de soft nu avrea tremuratu asta ......

deci asa ca ideee in ce postura sant pus :---- cei de la Altro -- domle e de la soft

cei de la Metrotehnica si cei de la Porche ---- asa tre sa faca masina , nu are nimik

voi -- de la bujii...... eu ce sa fac ?????

Link către comentariu

chiar nu exista cineva care sa fi auzit de asa ceva ??? sa stie vreo rezolvare??? ......

macar ca idee

---------------------- Daca s-a facut update de soft se poate schimba la softul de dinainte??????

Link către comentariu

chiar nu exista cineva care sa fi auzit de asa ceva ??? sa stie vreo rezolvare??? ......

macar ca idee

---------------------- Daca s-a facut update de soft se poate schimba la softul de dinainte??????

Eu nu cred ca te porti intoarce la firmware-ul anterior prin metoda VAS pt ca se verfica intotdeauna daca exista o versiune mai noua decat cea de pe masina. Daca nu exista, butonul Firmware Upgrade/Download este grayed/inactiv.

Stiu asta pentru ca si eu am facut upgrade la v12, iar cand a sosit v13 si au incercat sa o upgradeze iarasi, nu s-a putut pentru ca v13 nu aducea nimic nou pt masina mea.

Astept cu interes v14, poate asa se rezolva. Trebuie sa trec pe la Metrotehnica ca nu cred ca se deranjeaja ei sa ma sune sa-mi spuna ca a sosit o noua versiune cu toate ca mi-au promis.

Link către comentariu

Ce aduc nou aceste update-uri la motor ? Ce va similar cu un chiptuning sau nici pe departe ?

Link către comentariu

Noi functionalitati nu, ci doar mici corecturi ale eventualelor greseli de fabricatie.

Link către comentariu

Eu nu inteleg ce greseli de fabricatie corectezi cu un soft nou?

Si de ce atata soft-aiala ca eu stiam ca aceste motoare si-au dovedit fiabilitatea de atatia ani!!

Link către comentariu

Gandeste-te ca si Microsoft scoate la fiecare versiune de Windows Service Pack 1, apoi 2, 3...

E acelasi soft, la care s-au corectat unele buguri detectate in folosinta, scapate neobservate la programare

Link către comentariu

1,6 nu stie ce motor sa-si cumpere pe noul leon! Oscileaza intre 1,9 si 2.0 TDI....

Link către comentariu

mda...iar portofelul meu oscileaza mult spre 1.9 ...poate ar trebui sa-i schimb softul?

Link către comentariu

poate ar trebui sa stii ca aceste motoare de 1,9 tdi sunt motoare noi si exista mai multe coduri pentru ele.

ce au in comun cu vechile motoare este doar cilindreea care este de 1,9.

daca vrei sa nu ai probleme asigurate cand iti comanzi masina ca nu vei avea codul de motor BXE care dupa cum vezi pe topicul asta este cu probleme. Nu stiu care sunt celelalte coduri de motor pentru 1,9 tdi 105 cai... probabil ca barbanero stie asta pentru ca (din cate stiu eu) el a facut ceva research-uri.

Link către comentariu

Un alt cod pentru 1.9 TDI 105 cp ---> BKC

Link către comentariu

Ok...se poate scrie in comanda codul motorului dorit?Si cam ce diferente ar fi intre ele?N-ar trebui sa fie la fel?

Link către comentariu

Un alt cod pentru 1.9 TDI 105 cp ---> BKC

si eu am tot BKC....eu zic ca e unul reusit

Link către comentariu

din pacate pentru mine si pentru masina .... nu am prea avut timp sa ma mai interesez de unde ar putea sa provina problema si cum s-ar putea rezolva exact... am mai multe variate.... si din cate imi dau eu seama nu prea poate sa spuna cineva 100% "domle' e de la asta",,tocmai asta e partea nasoala ceea ce ma deranjeaza pe mine ..am auzit mai multe variate : volant, softu, injectoarele si cele de mai sus ..... nici nu stiu exact cum si ce o sa fac .... dar de rezolvat trebuie sa o rezolv intr-un fel... o sa-mi iau liber de la servici 1 luna de zile si ma mut la cei de la service ... o sa-mi iau cort .. tot ce trebuie nu ma duc nepregatit .... cand o sa aflu ceva sigur o sa pun pe forum mare dar mare de tot cu fond de 72 --- de la ce provine si cum se rezolva ... sa nu mai stea si altii ca mine 2-3 luni prin service... din cauza la niste nenorociti care inca nu si-au dat seama ca traiesc de pe seama oamenilor care le calca pragu si care investesc niste bani intr-o masina.Ar trebui daca tot sant mecanici de masini de spalat si s-au angajat la SEAT.. macar sa vorbeasca frumos .... sa dea niste explicatii de bun simt daca mai exista asa ceva in Romania ...

PS: toti cei care au aceeasi problema (stiu ca sunt destui) sa-si mai dea si ei cu parerea .... sa facem funclub aici ... ca trebuie sa se gaseasca pana la urma o solutie.... sau macar sa stim exact de la ce face si vedem mai departe

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Barbanero..spuneai ca mergi la service!Ce ai rezolvat?

Link către comentariu

Doar chitibusuri.

- zgomotele din stalpii laterali - au gresat balamalele

- plasticul de pe usi sa nu mai zbarnie dupa volum 12

- reset contor 15000

- schimbat colier de la un furtun, linga busonul de ulei.

- tremuriciul de la relanti nu s-a rezolvat, au dat din umeri, poate cand o sa soseasca CD-ul 14 cu update-uri...

Link către comentariu

- tremuriciul de la relanti nu s-a rezolvat, au dat din umeri, poate cand o sa soseasca CD-ul 14 cu update-uri...

Treaba asta nu s-ar putea rezolva cu un mail/scrisoare catre Seat Spania? Poate ar trebui fortata mana PoRo sa nu mai fie atat de delasatori.

Link către comentariu

Treaba asta nu s-ar putea rezolva cu un mail/scrisoare catre Seat Spania? Poate ar trebui fortata mana PoRo sa nu mai fie atat de delasatori.

Am scris eu acum ceva timp, dar cei de acolo o redirectioneaza automat catre Porsche Romania, si aici un domn binevoitor de invita frumos la service pt diagnostic. Astfel se inchide cercul.

O sa mai incerc sa mai scriu odata. Sa vedem... poate se intrerupe la un moment dat acest cerc vicios.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!