Jump to content

Suspensie Prea Moale Si Trepideaza Toata Masina La Denivelari

stefison
 Share

Postare recomandată

in gropile luate cu peste 35 km/H simt ca masina mea parca se "rupe", adica nu mai trece maestuos asa peste gropile nu foarte adanci. am verificat amortizoarele la service VW in Bacau si au iesit ca sunt bune toate 4. Va intreb poate stiti ce piese ar trebui schimbate pentru a avea suspensii rigide, adica sa nu mai simti masina ca zbarnaie si ca bordul scartaie la gropi.

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incepi prin a-ti verifica/strange toate bucsele/bratele superioare/inferioare in special suruburile de la subframe/caseta directie, fixare amortizoare/scut.

Link către comentariu

Cred ca ar trebui sa fac si eu operatiunile acestea. Insa nu le-am mai facut niciodata, iar fara ajutor specializat nu cred ca as stii ce sa fac.

Link către comentariu

Daca vrei sa fii sigur si ai acces la o rampa sau garaj cu canal (rotile trebuie sa fie "pe sol" cu masina goala) poti sa faci operatiunea singur.

Ai nevoie de un set de chei fixe si tubulare plus o cheie dinamometrica 50 - 150 Nm.

O diagrama a suspensiei cu valorile de cuplu de strangere pentru fiecare surub pot sa-ti trimit pe mail.

Link către comentariu

Imi place ideea... Andi TDI vreau eu diagrama suspensiei cu valorile de cuplu de strangere pentru fiecare surub :salut:

Oricum, cand vine vorba de zgomote monstruoase la trecerea peste gropile Romaniei nimeni si nimic nu le poate "elimina" - orice ai face ramane bordul care scartzaie si tremura k varga. Eu am ajuns sa regret ca am cd-player... vai de mama lui :-(

Link către comentariu

imi trimiti te rog si mie diagrama cu suspensia? multumesc...

Link către comentariu

• 4 months later...

pentru Passat ce amortizoare recomandati?

sau sa apelez la dealer?

Link către comentariu

• 1 month later...

eu mi-am schimbat amortizoarele pe spate. mi-am pus Boge. sa vad cum se manifesta. m-a costat 2.450.000 un amortizor, la care s-a adaugat pretulde 650.000 costul unei flanse. baiatul din service mi-a spus ca daca nu schimb si flansa nu poate oferi garantie la amortizor. ma rog... am inghitit-o.

pentru inceput mi se pare ca sunt nitel mai zgomotoase (pocnet) decat cele originale in anumite gropi, nu in toate.

nu stiu ce poate fi...

Link către comentariu

Am aflat ca flansele sunt de doua tipuri (desi figureaza un singur cod) - unele cu cauciuc plin si altele cu un fel de cauciuc panzat (este vorba despre materialul turnat intre piesa exterioara si miez).

Acestea din urma sunt mult mai zgomotoase.

Link către comentariu

cele care mi le-a schimbat mie sunt doua bucuati de cauciuc alb, cu aspect de burete, care arata ca niste cilindri in care se introduce tija amrotizorului. aspectul exetriro este ca un acordeon deschis...

intreb daca acelea se numesc flanse sau am fost indus in eroare?

Link către comentariu

Alea sant burdufurile de protectie a tijei amortizorului contra prafului !

PS: Eu am folosit burdufuri de la bieleta reglabila de Dacia 1310 care costa de vreo 10-20 de ori mai putin...

Link către comentariu

Ca un acordeon pot fi burdufurile sau opritoarele (stop buffer) amortizoarelor.

Link către comentariu

Ca un acordeon pot fi burdufurile sau opritoarele (stop buffer) amortizoarelor.

Da, ai dreptate dar ma gandeam ca alea vin odata cu amortizoarele... nu trebuie cumparate separat...

Link către comentariu

Cel putin la masinile noastre (inteleg din poza neclara din avatar ca ai un Passat B3?) exista un burduf de protectie a tijei contra praf, noroi etc. Mai exista un tampon opritor in capul de sus al tijei. Si la multe firme (cum e Monroe - de care mi-am pus eu) nu vin chiar odata cu amortizorul.

Link către comentariu

• 1 month later...
adrian constantinescu

La masina din semnatura, amortizoarele spate paraie (trosnesc) sacadat (destul de tare) cand ridic masina pe cric, pe masura ce se destinde arcul. Banuiesc ca sunt cu gaz. Este acesta un semn sigur de uzura ? La trecerea peste denivelari nu simt ca ar fi ceva in neregule cu ele.

La acest model de masina se pot folosi atat amortizoare cu gaz cat si cu ulei ?

Poate sa imi dea cineva codurile amortizoarelor pentru ca se pare ca am gasit la cineva o pereche second-hand si vreau sa stiu daca se potrivesc.

Numai bine

Link către comentariu

Paraitul este de la frana de mana trasa. Blocheaza rotile fata si mai ridic-o inca odata pe cric. 99% ca nu o sa mai paraie.

Link către comentariu

Tamponul de pe tija care preia socurile extreme vine separat de amortizor.

Mi pot produce zgomot gen parait si bucsele puntii.

:salut:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut Andi,

Cand ai timp, te rog si eu pentru diagrama suspensiei cu valorile de cuplu de strangere pe fiecare surub.

Multam fain,

Alexandru.

Link către comentariu

• 1 year later...
premiumfaraplumb

Am inteles de la cineva de-aici cred, dar nu mai gasesc. La Passaturi in Ro, cedeaza amortizoarele fatza, din cauza gropilor si din cauza greutatii mari pe fata (azi am cumparat discurile frana pe fatza si credetzi-ma sunt atat de grele ca abia le-am luat in brate sa le pun pe bancheta din spate). Probabil ca din cauza ca amortizoarele sunt duse, masina nu se mai conduce asa ca la inceput nu? adica nu mai ai aceeasi senzatie ca esti una cu masina, cu virajele. intrebarea mea este, daca imi schimb amortizoarele, cum las garda mai jos? sau nu are treaba cu amortizoarele, pentru ca am dita mai spatiu intre cauciuc si caroserie si mi se pare taraneste, ca doar nu e SUV. Va multumesc

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

Andi, pot sa te rog si eu pentru diagramele de strangere a suspensiei, cand ai putin timp? Multumesc foarte mult.

Catalin

Link către comentariu

Aceeasi rugaminte ca si Catalin, pentru aceeasi masina, please! Multumesc.

Link către comentariu

Nu se pot pune diagramele de strangere a suspensiei undeva pe forum, eventual in sectiunea de articole, deoarece vad ca sunt destul de multi interesati, printre care ma numar si eu :unsure: ?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Chiar asa, revin si va mai rog o data! De ieri am inceput sa aud un pocnet scurt, singular, atunci cind plec de pe loc cu viraj la stinga. Pocnetul se aude dinspre dedesubtul torpedoului. Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link către comentariu

in gropile luate cu peste 35 km/H simt ca masina mea parca se "rupe", adica nu mai trece maestuos asa peste gropile nu foarte adanci. am verificat amortizoarele la service VW in Bacau si au iesit ca sunt bune toate 4. Va intreb poate stiti ce piese ar trebui schimbate pentru a avea suspensii rigide, adica sa nu mai simti masina ca zbarnaie si ca bordul scartaie la gropi.

multumesc

Aceeasi problema o am si eu si nu numai. Mai sunt pe forum si alti colegi care au exact aceeasi maisna ca a mea si se plang de aceleasi simptome.

Stefison: tu ai mai remediat cumva treaba asta dupa schimbarea amortizoarelor ?

Ce amortizoare ai luat : pe gaz sau nu numai ?

Mersi. Poate chiar ne intalnim odata .ca suntem aproape :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!