Jump to content

Zgomote ciudate in O2...


bogdanc
 Share

Postare recomandată

Salut. Se aud si la mine ceva zdomote ciudate :( de la sptiu de depozitare de pe bord mai ales cand accelerez sau de la denivelarile de pe drum. A avut cineva problema asta si stie cum sa o rezolv. Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca un posesor de masina, dar neposesor de O2 ( inca ) pot spune despre greierii din masina cate ceva. Toate masinile "din plastic" fie ele mai ieftine mai scumpe, pe strazile noastre, cu specific Bucurestiul, orasul sub asediu, au aceasta meteahna, a greierilor. Cel putin la masina mea actuala Opel, am avut greieri, putini, bineinteles nici unul in locurile unde le are O2, dar s-a intamplat ceva interesant. Am fost lovit in spate de o masina, am schimbat bara si am reasezat spatele masinii "in drepturi" si de atunci ( acum o luna ) si 25.000 km.. actuali, masina nu mai are greieri.. cred ca au fugit odata cu bara...

Merg pe piatra cubica zilnic, gropi, canale, ocolesc cat pot, dat tot le iau uneori, insa scarta scarta, bong bong au disparut.. Cineva aici pe forum scria ca masina va merge unsa dupa 20.000 km parca si a avut dreptate si in cazul meu , repet, neposesor de O2.

Eu am suferit cumplit din cauza unui "bursuc" in portbagaj cam 10.000 km, si a disparut asa cum a venit, un coleg de-al meu, cu o masina la fel, s-a bagat in portbagaj, s-a sufocat , s-a strofocat numai sa gasesca dihania care bubuia in portbagaj si nimic.. pana la urma a vandut masina de nervi si a trecut pe VW.. acum e linistit ... dar pana cand :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am observat daca ridic volanul, bordul nu mai scartaie(eu il tin jos de tot)...are acelasi efect cand bagi palma intre coloana volanului si bord...poate a rezolvat cineva problema asta :rolleyes: sa ne spuna si noua ca m-am saturat de scartait

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ia fiti atenti daca acest scartait in bord apare doar atunci cand semnalizati? (adica, maneta sa fie in pozitia stanga sau dreapta, nu semnalizare scurta, gen schimbare banda)

Modificat de audi_fan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doua surse de

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aia cu lamele cred ca e putin exagerata :offtopic:. adica... mie mi se par foarte solide si nu mi-au bazait niciodata. referitor la suportul de ochelari, da mai face mici zgomote din cand in cand. il deschizi si il inchizi mai bine si tace. nu am avut probleme cu el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceea ce am scris mai sus este un fapt constatat nu doar o banuiala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai copii, am un zornait ce ma scoate din minti. Eu il localizez ca venind de la imbinarea parbrizului cu bordul, in dreptul ceasurilor de bord. Suna ca niste chei, sau ca niste monezi. Ati mai avut asemenea greieroi? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De noua (acum are 1000 de km) masina are un zgomot care se aude, in mers, cand lucreaza suspensiile, dar numai cu geamurile jos - si pe stanga si pe dreapta. Pare a fi o frecare fier pe fier, de o intensitate sonora mica spre medie si durata scurta. Mai exista cazuri pe forum in care apare acest zgomot ? Precizez ca am PDG.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut si eu problema cu zdrancanitul de la inelele de ancorare a banchetei spate, am folosit metoda cu lipitul de banda(si nu din material plastic, ci din textil), a disparut pentru o perioada de circa 2-3 sapt si acum a reaparut. Am fost la Avia, au zis ca mi-au strans acele inele dar degeaba, tot se aude. Stiti cumva o solutie mai de durata pentru acele zgomote?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da cum face la voi? eu nu am auzit nici un zgomot venind de la bancheta spate. si sunt si eu cu zgomotele. si chiar asa nu se poate trai cu el???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:) Se poate trai placut cu multe zgomote Cateva exemple: zgomotul facut de masina automata de numarat banii, zgomotul facut de sticlele de sampanie cand sunt desfacute, zgomotul pe care il facea clopotelul cand eram mici si il auzeam pe culoar sunt cu siguranta unele zgomote al dracu de placute :P . Cele din masina nu prea dar totusi trebuie sa tinem cont de cel putin 2 lucruri: Octavia 2 e 15-20K euro in medie si nu 100.000E sau mai mult unde ai pretentie sa nu auzi nici musca si avem niste sosele care "incurajeaza" din plin platicele si toate imbinarile mecanice sa capete jocuri si sa iasa la cantat :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la mine, muzica merge non stop. o mai opresc din cand in cand sa vad daca nu cumva am vreun greiere prin masina. am depasit 41.000 km cu masina si de pe la 15k 20k aproape toti greierii au disparut. singurul pe care il am si care e destul de enervant e cel facut de chedere. dar o sa-l rezolv si pe asta la revizie. oricum apare doar la torsiuni ale caroseriei, adica pe drumurile infecte din buzau. si cum eu mai mult merg prin bucuresti... :)

Modificat de audi_fan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la mine, muzica merge non stop. o mai opresc din cand in cand sa vad daca nu cumva am vreun greiere prin masina. am depasit 41.000 km cu masina si de pe la 15k 20k aproape toti greierii au disparut. singurul pe care il am si care e destul de enervant e cel facut de chedere. dar o sa-l rezolv si pe asta la revizie. oricum apare doar la torsiuni ale caroseriei, adica pe drumurile infecte din buzau. si cum eu mai mult merg prin bucuresti... :D

Am Skodita de doi ani si singurul zgomot este cel din chedere. Mai nou aparuse un scirtiit foarte neprietenos la geamurile din fata.Am fost la reprezentanta la Bacau sperind ca se va rezolva pe garantie(cu o luna innainte de expirare). S-a rezolvat dar de garantie nici vorba. Ca de obicei clientul este de vina! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am rezolvat si problema cu chederele la revizie. si cei de la bacau sunt magari de nu au rezolvat pe garantie mai ales ca sigur doar au gresat cu putin vaselina parghiile de actionare ale geamurilor. eu ma bz la revizie am semnalat o problema la comp de bord. nu lua tot timpul comanda de la buton si cu toate ca mai am garantie pana in septembrie mi-au dat cu solutie de gresat circuitele si mi-au spus ca daca mai face sa vin sa imi schimbe pe garantie maneta. :blink:

ps: momentan vad ca merg bine butoanele, dar parca iar tind sa nu ia comanda din prima si sa :blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu mai am un pic si merg numai cu rudotelu in buzunar in O2.Bine oi fi eu mai nebun cu zgomotele...dar am masina de 6 luni si 10k si speram si eu sa nu zornaie nik in ea.Din pacate la pancheta din spate (cred) si stanga si dreapta am un zornait stresant rau de tot.Si se aude la cea mai mica denivelare de asfalt.....greieras zornait ce o fi....nu pot sa-mi dau seama....si nici nu l-am depistat.Incep sa banuiesc prinderea de la sistemul de rabatare dar nu stiu...pls help daca ati dat peste asa ceva. :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa e, cum spui tu, de la prinderea sistemului de rabatare, cel mai simplu mergi si o faci pe garantie, dureaza f putin, asa am facut si eu. Ai putea la o adica sa incerci tu sa o faci, dand cu putin silicon pe acele cleme in care se prinde bancheta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In masina mea, relativ menajata, dar folosita totusi, trebuie sa recunosc ca nu se aude nimic. Deunazi (acum vreo 3 saptamani) aparuse un scartait sub scaunul soferului. L-am cautat o vreme, dupa care m-am resemnat sa dau muzica mai tare. totul a incetat cand am scos scaunul copilului (asezat regulamentar, pe bancheta din spate, in dreapta). El scartaia... si m-am convins inca o data ca acustica in masini e ciudata rau :P

Modificat de adso
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu un zgomot acum in primii km cu noua masina. Se manifesta doar pe drum cu ceva de nivelari la viteza peste 70-80 km/h.

Este un fel de vibratie usoara parca ca zgomot(nu f puternic cu muzica nu prea il sesizezi) de undeva din zona centrala de sus.Nu-mi dau seama daca e oglinda (n-ar avea cum) dar suspectez mai degraba suportul de ochelari sau unul din parasolare (sunt din acelea duble). Nu l-am putut localiza cu precizie...

Ma gandesc ca pe denivelari sunt normali unii greieri si cred ca aceste denivelari chiar usoare sunt una din cauza lor.Vreau sa stiu cat e de "grav" si daca il "recunoate" cineva :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

AndreiO2>> 1. mie mi s-a intamplat sa mi se auda (in primele mii de KM facuti cu masina) pe un drum cu denivelari si acuperit cu pietris un zornait in carcasa de la oglinda. Cert este ca nu l-am mai auzit de atunci. Daca tineam mana pe carcasa oglinzii nu se mai auzea.

2. Un alt zgomot din aceasi zona l-a avut cineva carea avea senzor de ploaie. Zgomotul provenea de la acel tub/cablaj de culoare gri care pleaca de la senzor in sus, lipit de prabriz, care, din cate am inteles nu e lipit cu nimic de parbriz. Acesta intra in rezonanta pe drumuri proaste.

3. Din aceasi zona, desigur ca se mai aud zgomote din suportul cu ochelari... mie mi s-a intamplat atunci cand aveam pusa o pereche de ochelari ceva mai micuti metalici, care zornaiau pe acolo.

4. Confirm si eu zgomotul produs de care zicea MAKRON ("lamelele directoare ale aeratoarelor din bord atunci cand sunt foarte putin deschise si se ating intre ele"). Am vazut acest lucru pe o Octavia de 3 luni. Mie nu mi s-a intamplat pana acum.

Modificat de ovisod
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ovisod multam de reply. Sa stii ca am senzor de ploaie si e posibil sa intre in rezonanta acel mic traseu prin care trece cablajul (care nu inteleg de ce u e negrul ca senzorul cine e deshis la culoare , probabil dupa culoarea tapiteriei superiaore :)

Eu asta banui. Sau chiar oglinda. Nu cred sa fie totusi parasolare ca imi par f rigide si ar "lovi" pe moale in capitonaj. E ca un zgomot de rezonnata de o frecventa de genul asta parca sa stii ca poate sa fie de la traseul ala mic aplicat pe parbriz direct...Oricum il consider suportabil si ..normal ca apare doar la vibratii...idei ce asputea face sa astept iac vreo 500 km sa vad daca se "rodeaza" jocurile mecanice respective altceva nu am de facut ca durmuri cu vibratii sigur intalnesc des :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare revin cu problema cu zgomotul facut in partea superioara a plafonului (intre parasolare) in zona pe unde intra teava aceea de plastic de la senzorul de ploaie/lumina in capitonaj. Mai are cineva cu senzor aceasta vibratie la drumuri care nu sunt perfecte (aproape orice drum din Bucuresti eventual si cu sine de tramvai pe el :(). A ajuns sa ma dispere chiar nu-l mai are nimeni. La mine teava resepctiva de plastica se misca (are o cursa de vreo 3-4 mm minim in intrandul acela din capitonaj). Cei cu senzor chiar nu aveti problema cu intratul in vibratii si zgomotul facut in zona respectiva, pe care inca il suspectez a fi de la teava respectiva, sper ca nu de la altceva ?

Greier nou (sau vechi dar neobservat)

Ieri am zis sa merg fara radio cu geamurile inchise. Am zis la cate bubitze am deja cu masina sa mai ascult dupa greierasi :D. Din pacate asteptarea nu mi-a fost inselata :Driver:. Am auzit de vreo 3-4 ori cel putin un zgomot venind parca "din bord" . Nu am putut localiza zona parea parca central. Aparea la mers normal pe drum drept nu la viraje. Mi s-a parut ca imita un scartait parca initial apoi mi s-a parut ca parca ar imita ca zgomot o troznitura usoare de plastice. O sa mai merg cu ea sa-l "urmaresc".

Ma poate ajuta cineva care ii "recunoaste" pe greieroi daca am vreo sansa sa scap de ei...cel din bord ma ingrijoreaza(probabil o sa mor cu el ca banuiesc ca nu e o chestie de rezolvat pe garantie), nu prea imi pare de ordin "mecanic" ca cel din plafon :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Culmea am ajuns sa postez eu dupa eu in topicul asta cu greieri nu-i a buna . Ai vostri au murit sau v-ati impacat cu ei :)))))))))

Astazi cand o duceam in service sa-mi schimbe "gateway"-ul am mers iar fara muzica. Mi-am zis ca nu mai incerc experienta asta. Am auzi o toma de zgomote de gen scarataituri vibratii venind din bord si din usile din fata. Traumatizant sunt clar prea sensibil pentru masina asta exclus sa mai merg fara muzica...oricum cred ca daca am merge fara muzica cred ca am auzi de 5 ori mai multe zgomote decat auzim cu muzica, la orice masina :)

Modificat de AndreiO2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am localizat un greieroi: suportul de ochelari din plafon. Desi mi se parea ca el vine din geamul usii din dreapta, era de fapt din suportul de ochelari. AndreiO2, vezi ca zgomotul pe care tu il localizezi ca fiind de la oglinda, sa nu fie tot de la suportul asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...parea la usa din dreapta dar era de la suportul de ochelari :icon_thumright: ! inseamna ca era ecoul :rolleyes: am si eu un zgomot mic in zona filtrului de polen...stie cineva,ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • kthor a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!