Jump to content

Pocnitura metalica la virare


SSRAZVAN
 Share

Postare recomandată

Am cautat pe forum si nu am gasit sa se mai fi discutat problema cu care ma confrunt acum

Problema este in felul urmator:in urma unor verificari la directie a rezultat ca,am joc in bieletele de directie.

Bieleta de pe partea stanga a fost schimbata si se pare ca pe partea stanga am scapat de jocul de la ea.Pe partea dreapta nu am schimbat bieleta pentru ca nu are asa joc mare si am zis sa o mai aman.

In mers nu am nici un fel de zgomote,numai ca la virarea brusca a volanului pe loc se aude niste pocnituri metalice destul de intense.Faza este ca se aude numai din interior.

Azi am dat jos toate plasticaraile jos de sub volan si am pornit motorul si am virat brusc de volan si zgomotul se aude exact din zona de la crucea cardanica.

Intrebarea mea este:se poate din cauza bieletei de pe partea dreapta sa se auda aceste batai pana in masina,mai exact in zona de sub pedale,unde vine axul de la volan?

Mai jos am pus un video sa vedetii cum se aude si o poza in care am incercuit zona unde aud aceste pocnituri

Va multumesc

post-46557-0-03986700-1344003213_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • pop cristian

    21

  • SSRAZVAN

    13

  • theoane

    7

  • alexanderdj

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Intrebare intrebatoare: ai joc vre-un joc de orice fel in coloana de la volan?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam prea tare se aude pentru bieleta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Razvan-la tine se aude prea tare,ceva are joc sau e slabit.Auzindu-se in zona respectiva incearca sa verifici jocul din angrenajul casetei,exact unde melcul calca pe cremaliera,Aici e si un imbus mare,care ajusteaza jocul respectiv-la dacie se numea impingator de caseta,ala la care mai bagam seibi cand se uza axul casetei :icon_cheesygrin: .

Eu am schimbat toata articulatia inclusiv amortizoarele-cand virez,la jumatatea cursei se aude un poc pe dreapta...Repet,jocurile sunt excluse,caseta e mai mult decat ok,banuiesc doua cauze dar inca nu ma pot pronunta:

1)suruburile care fixeaza caseta de punte-si aici intreb pe cine se pricepe:se strang in corpul de aluminiu al casetei,cat de tare se strang?Pentru ca le-am strans odata,cu bagare de seama ca am impresia ca se infileteaza in corpul casetei,deci in aluminiu.In etka cuplul de strangere e de aluminiu,20 Nm.A disparut o scurta perioada dar a reaparut.

2)Am gasit arcurile putin ruginite la spira de la baza,am curatat,dat cu zinc si din dorinta de a stopa rugina am dat cu vaselina pe zona respectiva-cam 3-4 cm;e posibil sa se miste-alunece cumva in zona respectiva(desi e cam ireal)?Si ar mai fi ceva,arcul a fost ruginit exact in aceeasi schema si pe stanga,aici nu se aude insa nimic.

Modificat de vali zak
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

va multumesc pentru raspunsuri

faza este ca la orice miscare finuta a volanului axul de la volan se misca inclus acea bucsa cardanica

deci daca bucsa era uzata normal la orice virare finuta a volanului nu trebuia sa se miste

bieleta pe stanga a fost schimbata si am vazut ca caseta pare ok dar acum nu stiu ce sa zic

mie groaza sa ma gandesc ca as avea ceva probleme pe la caseta

acum sa nu crede-ti ca se aude chiar asa tare...e de vina telefonul :icon_cheesygrin:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu mizez pe coloana de directie. Si la mine face la fel, dar nu cred ca e din caseta sunetul asta. Capetele de bara sunt noi si de firma, bieletele presupun ca sunt in regula, asa ca ramane saracia aia de articulatie sau altceva care poate fi de vina. Ai si joc sus-jos in volan, nu-i asa? Si cand misti volanul asa, se aude in aceeasi zona aproximativ aceeasi pocnitura, dar ceva mai incet daca nu tragi foarte tare de volan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alex la fel ma gandesc si eu ca de la coloana de directie este zgomotul

Nu am joc in sus si in jos la volan deloc

Faza e ca daca virez usor de volan nu se aude aceea pocnitura metalica

Am fost la un magazin de piese si cand am auzit cat costa coloana de directie sa cad pe jos(1500lei)

Modificat de SSRAZVAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, e f****e mare cu coloana vietii. Eu am si joc sus-jos si se aude si acolo putin zgomot. Imi imaginez toata scena ca si cum coloana de directie se frange de la crucea aia sau ce-o mai avea p-acolo. Era un coleg care zicea ca a schimbat bucsele la articulatia asta, dar nu cred ca poate fi desfacuta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sincer sa iti zic m-as "bucura" sa zic asa daca ar fi problema din acea cruce de la axul volanului

mie frica sa nu fie draqu ceva prin caseta de directie si sincer nici nu stiu cum as putea sa vad exact daca e din caseta

ma gandesc sa dau jos bieletele si sa vad exact cremaliera daca are joc sau daca la virare pocneste ceva din caseta

mie groaza sa ma gandesc ca ar putea fi ceva din caseta

daca stiti careva cum as putea sa verific caseta ar fi super

mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Revin din nou cu problema mea care pana acum nu i-am dat de cap

Pe langa faptul ca,la virarea foarte brusca a volanului aude niste pocnituri metalice,in gropi se aude ceva ca si cum ar fi slabit si trancane.

Zgomotul este unul metalic si se aude doar in gropii.

Ridicata masina nu am joc in pivot,cap de bara,bieleta directie,bucsa stabilizatoare,bieleta stabilizatoare.

Am fost cu ea la mecanic si a ramas uimit ca nu am joc in nimic dar in gropi se aude acel trancanit metalic.

Daca aveti ceva sugesti ce as mai putea sa verific as fi recunoscator.

Mai auzisem ca zgomotul pe care il descriu s-ar putea sa fie din cauza suruburilor de la bascula si bieletei stabilizatoarei :scratch:

Este posibil asa ceva??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt schimbatii toti suportii cu suruburi cu tot OEM

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E indicat cand mergi cu masina pe drum cu gropi mari si cratere si cu viteza mica..sa nu tii tare de volan.E indicat doar sa iti sprijini mana de volan atat cat masina sa o ia stanga sau dreapta.In felul asta protejati coloana de directie si caseta de directie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am acele pocnituri la bora. Cand am fost sa fac niste modificari la turbo i-am spus mecanicului de acele pocnituri si mi-a spus ca nu stie exact de la ce sunt. Cand am ridicat masina de la el acele pocnituri nu se mai auzeau deloc,(l-am intrebat ce i-a facut si mi-a zis razand ca "nimic, poate ca au disparut de frica", ramane sa-l intreb zilele urmatoare daca a umblat el la ceva.) problema este ca au aparut dupa 1 saptamana.

Stima, Andrei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A ridicat masina pe elevator mecanicul respectiv?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu, masina a stat nemiscata in curte 24h pana i-am adus puntea de perii de la electromotor (care era stricata).

Eu am 3-4-5 pocnituri consecutive. Acum 20 de minute am dat o tura cu masina si din nou nu se mai aud pocniturile.

bucsele de pe bascula (cele mari) sunt proaspat schimbate, iar surubul lor a fost strans cu masina lasata jos (nu suspendata).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai verificat daca ai joc in pivoti sau flanse? Mie de-aici mi se pare ca pot veni astea. Prinde una din roti pe o anumita pozitie si scoate zgomotul respectiv. Pe flanse insist pentru ca sunt din cauciuc si se uzeaza. Stiu oameni care au schimbat flansele cand au schimbat amortizoarele si au mai trebuit sa le schimb inca o data pana sa schimbe amortizoarele din nou. Cand fac rost de bani o sa le schimb si eu pe-ale mele, pentru ca se aude niste zgomote cam puternice la gropi(cu toate ca am bucse pline la bascula si e normal sa amortizeze mai putin) si le aud si direct in bord si cam astea sunt simptomele, plus ca se pare ca mi s-a bulit unghiul de fuga pe roata stanga, iar de la pivot nu cred ca e, deci ramane sa schimb flansele si rulmentii si sa vad unde a fost problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pivoti la mine sunt perfecti, flansele insa....

Povestea este asa, am cumparat flansele pe partea din fata, am reusit sa schimb pe roata de pe stanga si cand ne-am mutat la roata dreapta a inflorit tija la amortizor pentru ca se pare ca amortizoarele au fost stranse cu pistolul pe aer.

Zgomotul a ramas dupa schimbare flansei de pe roata stanga.

O sa incerc sa verific suruburile de la caseta de directie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu, zgomot metalic (trosnituri) la virare pe loc, la mine au fost flansele de la amortizoare, mai exact rulmentii flanselor erau foarte ruginiti, iar cel de pe dreapta era blocat de tot, am rezolvat problema flansele m-au costat 80 ron ambele Swag, iar manopera 100ron. Cat despre troncanit la gropi, la mine am din nou probleme cu bucsele barii stabilizatoare, sunt schimbate recent, cel mult doua luni. Mecanicul mi-a spus ca sunt doua ipoteze, ori sunt proaste calitativ ( am dat 14 roni pe buc.) ori nu au fost dimensiunea potrivita, pe codul masinii i-mi rezulta vreo trei variante(dimensiuni), cica trebuie masurata bara cu sublerul inainte de a comanda piesa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, la bara stabilizatoare asa trebuie de obicei. Desi unii ti le aduc bine doar dupa seria de sasiu, depinde de fiecare cu ce soft lucreaza. La 14 ron mi se par cam ieftine, cumpara-le de la reprezentanta originale data viitoare ca oricum nu sunt scumpe, vreo 40 de lei bucata din ce-am auzit pe-aici. Sau 50 de lei amandoua, nu mai retin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verificati si caseta de directie, intai pocneste apoi cu timpul isi face si joc si pocneste, sunet metalic fier pe fier iar de multe ori locul se confunda cu un joc de bieleta de directie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum pot verifica caseta de directie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca bocane cu motorul pornit sau chiar si ridicand pe cric rotile de pe fata pe rand si pui pe cineva sa tina volanul fix cat mai bine si apuci roata de la ora 9 si 3 si impingi cand cu mana stanga, cand cu mana dreapta. Daca ai joc asa, nu e sigur din caseta, poate sa fie si capatul de bara, de fapt aceasta metoda se aplica mai mult pentru capetele de bara. Ca sa verifici caseta si sa fii sigur de ceea ce constati, trebuie desfacute bieletele de directie pana ai acces la cremaliera si roata nu mai comunica cu caseta si atunci se observa cel mai bine eventualele jocuri si batai.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti multumesc, am reusit sa vorbesc cu mecanicul si mi-a spus ca el nu a umblat la nimic.

Sper sa reusesc sa-i dau de cap

Stima, Andrei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca te ajuta la ceva dar si la mine apr niste pocnituri la schimbarea directie, atunci cand acelerez brusc sau pun frana brusc si mai ales la deniveleri. Pe drum drept dispar ca prin minune; M-am uitat sub masina si am gasit suportul de la teava de esapament desprins din sudura si teava lovea in caroserie;post-53800-0-23375500-1345652090_thumb.jpost-53800-0-71675100-1345652126_thumb.jpost-53800-0-65384700-1345652154_thumb.jpost-53800-0-40179900-1345652177_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!