Tracto

Ceasuri de bord

56 postări în acest subiect de discuţie

Par identice cu cele din prima mea postare. Au ceasurile la km si data albe cu negru. Arata mult mai bine si mie se pare o modificare de bun gust :D .

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

da,...dar le poti schimba ledurile la ce ai tu acum

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Florin, cat costa un astfel de ceas maxidot pentru masina mea? Desigur, trebuie schimbate cip-urile din chei, sau pot fi reprogramate? 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Recent am luat un A3 8L 1.6 si am o problema cand pun contactu sare apa la 120 C indiferent ca e rece sau cald motoru. 

Ce e de facut??

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

se pot repara ceasurile tale - banuiesc ca ai Jaeger - dar reparatia nu o sa fie de durata, din pacate.

 

recomand inlocuirea ceasurilor, cu unele VDO cu BC maxidot.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Exact aceeasi problema am avut-o si eu.

Ceasurile erau Jaeger/Magnetti Marelli, le-am schimbat cu unele VDO.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

este singura solutie de durata.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Florin sti cumva pe cineva prin timisoara pe care imi recomanzi??? 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

vezi in aria Prestari servicii

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Nu ar merge puse cumva ceasuri de golf IV pe a3 8l , in ideea ca s-ar gasi mai usor decat de a3 VDO ??

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate, nu - sunt diferite, nu au legatura....

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut. La ceasurile mele, raman ora si data in urma de multe ori. S-a intamplat sa sara mai inapoi decat le fixasem ultima data. Cineva spunea ca au o baterie undeva? e corect? au ceasurile baterie incorporata? daca nu, care ar fi solutia problemei? alta problema nu au ceasurile. Masina e a3, 2004. Nu cunosc tipul ceasurilor sa va pot detalia...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ai antenuta aia in bord afisata langa ceas ? Probabil incearca sa se sincronizeze cu releul din Frankfurt si de aia nu mai e ora buna.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Nu este afisata antena. Ramanerea in urma este neregulata. Cateodata merge 2-3 zile perfect, alte dati in cateva ore se pierde... si asta numai in timp ce masina e parcata (motor oprit)

Intrebarea era daca au ceasurile astea baterie sau nu...

Modificat de tykazs
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu eu nu au baterie.

 

Ai vazut vreodata antenuta aia in bord ? Se reseteaza cumva si tripu ? Ai cumva navigatie pe ea ?

 

Cand ramane in urma cam cu cat ramane ? 1 ora ? cateva minute ?

Modificat de Tracto
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

nu, niciodata nu am vazut antenuta. Ceasurile nu se resetaza, ci doar raman in urma cam la ora la care s-a facut ultima oprire...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ai antenuta aia in bord afisata langa ceas ? Probabil incearca sa se sincronizeze cu releul din Frankfurt si de aia nu mai e ora buna.

 

 

Nu este afisata antena. Ramanerea in urma este neregulata. Cateodata merge 2-3 zile perfect, alte dati in cateva ore se pierde... si asta numai in timp ce masina e parcata (motor oprit)

Intrebarea era daca au ceasurile astea baterie sau nu...

 

Ai dreptate, antenuta aia seamana cu o antena wi-fi, si mereu cand o aveam activata, ceasul imi era cu o ora in urma (ora Germaniei). La fel imi aparea si pe RNS-E. Abia dupa ce am dezactivat-o imi ramane setata ora Romaniei. 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Da.... dar in cazul colegului tykazs nu cred ca se intampla acelasi lucru din ce ne relateaza....

 

 

tykazs ai putea sa incerci un reset de tacho facut cu commander sau vag tacho daca ai asa ceva sau sa scoti siguranta de la ceasuri 5 minute si sa o pui inapoi si vezi ce se mai intampla...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Un pic de ajutor colegi..ce ceasuri de bord pot cumpara in locul celor 8L0 920 900 N immo 3 de la un audi A3 benzina 1.6 2002?

Am ramas cu o problema la ele, la indicatorul de temperatura lichid raciere dupa ce am scos acul,l-am dat peste cap crezand ca se scoate ca celelalte,iar acum nu indica correct si nu mai porneste motorul cand apare stop pe diplay!Am incercat sa ma apropii de valoarea reala a temp.dar nu am reusit!

Modificat de bigstar
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

niciunul - nu au existat ceasuri color pe A3 8L - numai pe 8P - nu se potrivesc la modelul tau.

 

cel mult cumperi maxidot VDO, montezi maneta de BC, cablezi masina si ai si calculator de bord

Modificat de F l o r i n
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Florin la mine ce fel de ceasuri se potrivesc, vreau si eu cu computer de bord, am a3 8l 97

 

Astea sunt codurile de la ceasuri citite cu VAG

 

E3BwNKO.jpg

Modificat de WiNd17
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut !

 

Numai model fara can - sa fie maxidot (afisaj mare pe centru) - si codul lor sa fie de forma 8L0 919 xxx - cele de Europa sunt cu 8L0 919 880x (x difera, in functie de varianta, motorizare, etc)

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Am remarcat ca atunci cand pornesc masina si merg cu luminile stinse (am comutatorul de lumini pe zero - faruri cu halogen), ceasurile din bord sunt iluminate uneori iar alteori nu - este normal?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

 

Nu cred ca este normal, la mine cel putin nu se aprind niciodata daca nu modific [,] comutatorul.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

sper sa primesc o sugestie...audia a3 1,9tdi 130 cp an 2002 ceasuri de bord cu display "mic" nu indică  consumul ! acul de indicatie temperatuta antigel a început sa treacă de 90 grade(puţin 3-5 grade )  , dupa ce 13 ani statea "fix" la 90 grade ! La indicatie "mecanic" am schimbat termocupla de ventilatoare, senzorul de temp antigel.Termostatul deschide corect , verificat cu vag com.ul. Vag com nu "đă" nici o eroare ...Acul are miş©ări bruşte , sus jos,..pe vremuri , urca si cobora lin...Trebuie sa fie ceasul din bord ? Care este ceam mai buna solutie un acest caz ! Un reparator cere 680 ron pentru remediere ...îmi pare cam mult .

Multumesc 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Text publicitar

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.