Jump to content

Sfaturi achizitie Golf 7 SH


catalindarius
 Share

Postare recomandată

Salutari, rog un sfat. Locuiesc in Elvetia si doresc sa achizitionet second hand un golf mk7 1.4 tsi (125cp) manual, cu un kilometraj in jurul a 120.000 KM, in favoarea unei Mazda 3 2023. Da, 2023, sunt nevoit s-o vand si sa cumpar ceva mai ieftin :(. 
La ce m-ati sfatui sa fiu atent va rog? 
Cam cand ar trebui schimbata distributia cat si ambreiajul? Masina ar avea undeva la 8-9 ani vechime si 120k km, asta daca bineinteles n-au fost schimbate deja. 


Suspensia,turbina, cam pe la ce km pica? Evidentiez faptul ca masina va fi din Elvetia, nu import..(nefiind in UE, nu pot aduce alta fara taxa suplimentara VTA). 


Va multumesc tuturor. 
Numai bine !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

 

Producatorul cred ca da 210k km la curea fara limita de ani. Evident ca daca ii intrebi in scris nu iti garanteaza ca nu "sare" distributia in perioada asta.

 

Eu as schimba-o la 120k km sau 5 ani. Deci la tine ar fi de schimbat! In Elvetia te scalpeaza o distributie; dar daca ai anul asta drum in Romania o sa iesi cam pe la 1200 lei piesele OEM sau vreo 2400 lei piesele OE (VW - probabil curea facuta de Conti, pompa de apa Hepu, etc).

 

Masina din ce an este? Am avut Golf 7.5 1.4TSI 125cp din 2017. Merge perfect si acum (vanduta in familie). E important sa nu fi facut schimburile de ulei la 30k km, ci putin mai des. Altfel probabil ai ceva depuneri de carbon pe supape (si tot asa cand vii in Romania se poate face o decarbonizare).

 

Suspensie/turbina nu ar trebui sa fie cazul pana la 200-250k km turbina. Suspensia ar trebui sa mai duca, dar depinde pe unde a condus masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fa-i o diagnoza, nu ai de unde sa stii. Cureaua nu are nimic la 120000km, ambreiajul si el poate fi in stare foarte buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lasa ca are 120k km, ci cati ani are! Are 9 ani!!! Daca facea 120k km in 2 ani era ok si mai mergea... asa dupa 9 ani eu nu as mai sta cu ea!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!