Jump to content

Golf 6 HL 1.6TDI

luminiauto

Postare recomandată

Salutare. Nu am mai postat demult. Pentru cei care nu stiu, am avut nick name-ul anterior ''VyRuS'', si-mi pare bine sa ma alatur iar voua. :beer:

Datorita altor preocupari mi-am incetat activitatea ''forumista'', acum revenind printre voi, cu prezentarea celui de-al 4-lea meu Golf, de data aceasta, Golf 6, dupa 3 Golf 5 (doar 2 dintre ele au fost prezentate la momentul respectiv pe forum).

Dupa cum spuneam, ultima achizitie este un Golf 6, 1.6 TDI 105cp, manuala, prima inmatriculare: 22.12.2009, model de echipare HIGHLINE, avand urmatoarele optiuni: senzori de parcare fata-spate, park-assist (parcheaza lateral singura), volan de piele, fara comenzi (momentan), scaune cu piele alcantara, incalzire in scaune, clima, RCD 510, incalzire auxiliara- webasto cu telecomanda OEM, cotiera fata-spate, sertare sub scaune, calculator de bord, 4 geamuri el, proiectoare, stopuri pe led model ''R''-line.

Sper ca nu am omis nimic.. :)

Ce nu am si nu pot sa inteleg este de ce lipseste tempomatul, dar asta e..

Reprezinta un plan de viitor apropiat..

Curand am sa revin cu poze, iar voi sper sa reveniti cu pareri.

Pana atunci, stiu ca pe forum sunt multi colegi ce dau o mana de ajutor si celorlalti.

Astfel, am sa postez acum seria de sasiu: WVWZZZ1KZAW249723.

Va rog sa imi spuneti si mie de unde pot sa iau tempomatul, respectiv volanul cu comenzi + calculator de coloana (daca este nevoie-ramane de vazut, cine o sa ma lamureasca cu acest aspect).

Legat de volan, am o intrebare. Am vazut ca cel pe care il am are capace de plastic, iar acestea se pot scoate. Nu se pot pune doar comenzile, respectiv cablajul aferent?

Am citit topicul lui Rave si al altor colegi insa nu am putut sa obtin un raspuns din acele topic-uri. Sper sa ma lamureasca si pe mine cineva.

Totodata, poate ma indrumati catre cineva sa le si pun. 

Salutare ! 

Modificat de luminiauto
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos.

Foarte ciudat cum pe masina ta nu este tempomat. Stiu ca era in standard de la CL.

Interesanta configuratia cu incalzire stationara, park pilot, dar fara tempomat si volan multifunctional. Oricum are ceva dotari si nu ar fi rau sa vedem niste poze. In definitiv nu e arie tehnica.

Legat de volan cred ca se poate retrofit doar la cabluri si la comenzi, nu vad de ce ar trebui un alt volan cu totul.

http://www.ebay.de/itm/VW-3C8-RADIO-CONTROLERS-MULTIFUNCTION-VW-GOLF-6-PASSAT-CC-TIGUAN-EOS-/261168808235?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3ccedfc12b

Tempomatul il poti lua si de la reprezentanta, nu costa mult. 

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Am vazut ca e undeva la 350RON tempomatul, iar comenzile le-am gasit la un pret de nimic (pana in 100ron), dar nu stiu sigur daca merg schimbate doar ele. Sper sa imi confirme cineva. Am sa ii fac niste poze cat se poate de curand, caci momentan la Constanta ploua, burniteaza, numai vreme de spalat masina nu-i..

Link către comentariu

Bine ai revenit!

Volanul, din pacate, mai mult ca sigur trebuie schimbat. In spatele capacelelor de plastic de pe el nu e loc pentru comenzi.

Sau cel putin la cel pe care l-am avut eu nu era. Vezi aici.

Si chiar daca ar merge puse tot ar trebui sa ai loc pentru calculator din volan si cablul pentru comenzi.

Tempomat, eu l-am luat de aici si l-am montat la Cristi, dar nu stiu cat de mult te ajuta pe tine asta. Daca ai drum prin Bucuresti iti recomand ca mare incredere.

Link către comentariu

Salutare Rave! Felicitati tie, cat si colegului ''The Ego'' pentru ce masini frumoase aveti! Sper sa recuperez din urma. Mi-a luat ochii si masina lui ''prunaionutz''..

I-am dat acum mesaj sa vad daca vinde volanul fara airbag, pentru ca nu am nevoie si de airbag..sa vedem.

Eu doar am achizitionat masina, joi ma duc cu ea la  R.A.R..si abia astept sa ii pun tempomatul si comenzile..ma simt chel fara ele..am avut 1 G5 trendline care nu avea prea multe dotari, insa apoi am avut 2 CL si aveam tempomat. Inchipuie-ti ca acum ma simt putin legat de maini si de picioare, mergand zilnic pe drumuri pe care pilotul se poate folosi. Legat de comenzi, reprezinta mai mult un moft, insa nu ma pot abtine. :)

Link către comentariu

Ce sa recuperezi ca pe mine m-ai depasit... :))

Vezi ca nu se potriveste airbag-ul tau pe volanul lui. Trebui sa cumperi volanul lui - daca il vrei pe acela - cu tot cu airbag si apoi sa vinzi airbag-ul tau mai departe.

Ceea ce nu e rau pentru ca airbag-ul tau se potriveste pe volanul de GTI, si asta il face ceva mai scump si mai rar decat cel normal de la volanul multifunctional. :)

Banuiesc ca nu trebuie sa-ti mai spun ca trebuie sa schimbi si calculatorul de coloana, nu?

Link către comentariu

Multumesc :D.

Rave, de ce sa nu i se potriveasca airbagul? Doar are HL.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Pai banuiesc ca el are volanul asta (piele fara comenzi):

Masini-Noi-Volkswagen-2009-Golf-6-5usi-1

Si vrea sa treaca la volanul multifunctional, adica asta:

VW-Golf-f900x600-F4F4F2-C-231e058f-35145

Nu se potriveste airbag-ul de la unul la celalalt. Si daca are volanu l de Passat fara comenzi, adica asta:

VW_Passat_B7_1.4_TSI_BMT_Trendline_Islan

Atunci ceva e gresit rau pentru ca nu stiu sa se fi pus volanul asta pe Golf vreodata...

Link către comentariu

Stiu ca nu se potriveste airbagul de la TL si CL pe HL.

Posibil sa nu fie highline atunci, pt ca singurul volan pe care l-am vazut in echiparea HL este cel pe care il avem noi.

Poate totusi exista volan cum este pe Passat-ul din poza si pe Golf.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

La noi Highline vine cu comenzi pe volan si tempomat in standard. Dar lucrul asta nu e neaparat valabil in toata Europa.

Banuiesc ca masina a fost luata dintr-o tara in care aste nu sunt standard si nici nu au fost montate ca optionale...

Si cum el a zis ca are volan imbracat in piele dar fara comenzi... inseamna ca e cel de TL / CL, nu?

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos, vad ca ai febra retrofiturilor in sange, nu trebuie sa te mai virusam noi :D

Hai cu pozele, pe mine m-ai facut curios.

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina, s-o stapanesti sanatos. Dintotdeauna mi-a placut G6-le, un upgrade foarte sesizabil de la generatia precedenta. De curiozitate, in jurul carei valori se invarte consumul?

Modificat de Mykael1991
Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos multi km si sa te bucuri de ea! Legat de volan, stiam ca airbag-urile sunt diferite, unele pt comenzi si altele pt volane fara. Oricum, bafta cu masina, sper sa ajunga asa cum ti-o imaginezi tu :)

Link către comentariu

Felicitari pt masina, banuiesc ca e adusa din afara de are configuratia asta ciudata, mai ales ca nu are climatronic.

Pune niste poze cu ea sa o vedemin toata frumusetea de Golf 6.

Link către comentariu

Salutare baieti! Ma bucur sa vad ca n-ati trecut cu vederea topicul meu! Desi este urat afara, am sa fac cateva poze pana in pranz sper si revin cu ele pe forum! Cheers up!

@ Rave: Banuiesc ca trebuie schimbat si calculatorul de coloana..asta e. :D Sufera baba la frumusete, dar si buzunarul !

Link către comentariu

Felicitari pt masina, banuiesc ca e adusa din afara de are configuratia asta ciudata, mai ales ca nu are climatronic.

Pune niste poze cu ea sa o vedemin toata frumusetea de Golf 6.

Climatronic are , cred ca ai omis asta . Nu are tempomat si volan multifunctional cu comenzi

Pana pune poze oficiale cu masina , una cam murdara dar frumoasa :D

Link către comentariu

Ieri nu am stat locului, Naikonutz. Insa cat de curand am sa pot si va permite vremea am sa o trag in poze !  :icon_bounce:

Link către comentariu

Asa cum am promis. Sorry, dar s-a facut noapte pana am spalat eu masina..

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu volanul..:)

Legat de mai multe poze la interior, am sa fac cand voi avea ocazia. Acum am avut la mine un obiectiv fix de 50mm.. :bom:

img0860xn.th.jpg

img0856ku.th.jpg

img0851n.th.jpg

img0847ps.th.jpg

img0848vl.th.jpg

img0844r.th.jpg

img0841dt.th.jpg

img0832xn.th.jpg

img0829ux.th.jpg

Link către comentariu

Trebuie schimbat si airbag-ul daca vrei volanul de HL. Daca vrei sa il iei pe cel de GTI/R nu.

Calculatorul de coloana trebuie pt amandoua.

Frumoase pozele. Obiectivul de 50mm si banuiesc f1.8 e ideal in conditii de lumina proasta.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Asa este ''The Ego'', obiectivul este ideal in conditii de luminozitate proasta..

Legat de volan, probabil am sa il aleg pe cel de GTI, mai ales ca este mai ieftin, si nu mai schimb si airbag-ul.

Masina mea este HL in catalog, in carte, in istoric..peste tot..interesant cum de nu este si volanul de HL..

Poate gasesc pe undeva pe forum un calculator de coloana care sa se potriveasca..esti sigur ca acesta care il am nu merge .. ?

Link către comentariu

Neavand nici tempomat nici comenzi pe volan mai mult ca sigur ca nu se potriveste.

Volanul de GTI e mai scump, dar pentru ca nu trebuie sa iei si airbag iese aproape la acelasi pret cu cel de HL, totusi cel HL iese mai ieftin (cam 200 de euro dupa ce recuperezi o parte din bani vanzand airbag-ul tau)

Link către comentariu

Inteleg. Eu il caut. Cand o sa gasesc un pret ok il iau, volanul, oricare gasesc..tempomatul am sa il iau direct de la reprezentanta..

Ramane calculatorul de coloana sa vad de unde il gasesc..

Link către comentariu

Salutare. Mi-am scanat masina, dupa ce a aparut in bord in seara asta: Engine workshop fault.

Surpriza..

unday,03,March,2013,22:55:44:32264
VCDS Version: Release 11.11.3

Address 01: Engine Labels: 03L-906-023-CAY.clb
Control Module Part Number: 03L 906 023 B HW: 03L 906 023 A
Component and/or Version: 1,6l R4 CR td H23 5863
Software Coding: 00114016030400080000
Work Shop Code: WSC 01357 011 00200
ASAM Dataset: EV_ECM16TDI02103L906023B 001005 (VW36)
VCID: 254BEF4D24FA271
1 Fault Found:

7397 - Diesel Particle Filter; Differential Pressure Sensor 
P2454 00 [032] - Short to GND
Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
Freeze Frame:
Fault Status: 00000001
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 13
Mileage: 122154 km
Date: 2036.14.23
Time: 22:09:45

Readiness: 0000 0000

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!