Jump to content

Baia De Ulei La Noul Passat E Prea Joasa?

paul-margi
 Share

Postare recomandată

Pai in primul rand nici mama pachetelor de drumuri grele n-o sa-ti dea garda de 20cm, cat (zici tu ca) era burdura aia. Un Audi all-road are garda de 18cm, si doar cele mai serioase masini de teren o au peste 20cm.

De altfel e un lucru stiut ca VW nu proiecteaza masinile special pt. Romania sau Congo. Ei le proiecteaza pt. Europa de vest, unde stabilitatea castigata prin pozitia coborata e mult mai importanta decat capacitatea de a urca borduri. Tu ai ales aceasta masina si informatiile erau la dispozitia ta. Acum poti doar sa o conduci cu grija mai mare. Sigur vei sparge baia la orice masina de 1600Kg daca o trosnesti intr-o bordura, pt. ca nu e functia ei sa reziste la asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesanta reactivarea topicului dupa 3 ani si jumatate...

Nu mi se pare prea joasa garda la sol. Eu urc fara probleme borduri normale si daca manifesti putina grija nu ai probleme. Scutul din plastic protejaza destul de bine impotriva a diverse obstacole "decente" dar nu trebuie sa uitam ca Passatul nu este o masina de teren, deci nu prea are ce cauta pe drumuri forestiere.

Cand l-am cumparat eram intr-o mare dilema - sa-i pun un scut din otel sau nu? Cu timpul m-am lamurit ca nu este foarte util, mai ales ca trebuie facute anumite "adaptari" pentru un montaj corespunzator.

Link către comentariu

Cu pachetul de drumuri grele transformi masina intr-o balena care nu sta pe curbe, deci nu e o solutie.

Sa stii ca nu e chiar asa. Cel putin in cazul Passat-ului B6. Eu am un astfel de pachet si cu balena mea m-am dat pe curbe cu unele masini si pot sa zic ca le-am facut fata cu succes. Am alergat pe curbele dintre Brasov si Tg. Mures (cine le cunoaste stie cat de stranse sunt) si m-am luat cu masini gen Ford Mondeo, Toyota RAV4, Skoda Octavia, chiar si un BMW X5 model mai vechi si sa stii ca nu au reusit sa ma depaseasca. Probabil ca efortul era mai mare din partea mea sa ma tin pe drum si sa manevrez masina, asta nu pot sa o contrazic, dar nu pot sa zic ca am simtit vreodata ca as avea probleme de stabilitate. Si sunt genul care merg destul de repejor, ca am multe alergaturi si drumuri de facut prin toata tara. E inalta garda, dar si arcurile sunt mai tari si se tine destul de OK. Bine, nu o sa se compare niciodata pe curbe cu o masina cu garda sport, dar pentru un om normal, care nu tine sa abordeze curbe de 90 de grade si peste cu viteze de minim 120km/h eu zic ca nu ai avea probleme.

Despre sticla de jumatate care iti incape tie, mie imi incap vreo doua si chiar si o jumatate ;) . Daca iti arat pe ce drumuri m-am bagat cu ea si pe ce borduri m-am urcat fara probleme (fara sa ating deloc) ...

Link către comentariu

nu se transforma in balena ci intr-o masina corespunzatoare drumurilor noastre.

subscriu si eu la ce a zis @alxrro

Link către comentariu

@ alxrro, conteaza si soferul. Nu doar masina. Daca tu mergeai la limita suspensiilor si aderentei si ei nu aveau curaj, e partea a 2-a. Cine cunoaste Dealu' Negru, intre Pitesti si Valcea, recordul personal este de 23 de minute, noaptea, iarna cu o masina de 140 caluti fiorosi si plina de bagaje, cu snowboard-urile pe masina. O suspensie mai dura, si mai joasa iti micsoreaza distanta de franare, aduce un plus de acceleratie si creste stabilitatea. Pachetul de drumuri grele, are arcuri mai moi, ridica centrul de greutate si maresc ruliul si tangajul caroseriei fata de drum. In alta ordine de idei, trebuie sa si stii cum sa abordezi o bordura mai inalta sau un drum mai denivelat.

Link către comentariu

Pachetul de drumuri grele, are arcuri mai moi, ridica centrul de greutate si maresc ruliul si tangajul caroseriei fata de drum.

Aici te inseli. Pachetul de drumuri grele include, pe langa scut metalic si garda marita, arcuri mai tari.

Link către comentariu

mai conteaza si rotile pe care le aveti. De ex, vine iarna, si a mea o sa incalte pneurile de iarna care-s cu 1.1 cm mai mici in diametru.

Link către comentariu

Eu i-am pus deja roatele de iarna si sunt pe 16. 225/45/ZR17 pentru vara si 205/55/R16 pentru iarna.

@alxrro pai si daca e cum spui tu, de ce nu isi pune toata lumea pachet de drumuri grele, daca tot sunt mai tari arcurile? Ruliul si tangajul tin si de distanta caroseririei fata de sol iar "handling-ul" are legatura si cu greutatea care se afla sub linia sasiului ( a se citi roti). Deci, cu cat ai rotile mai departete (pe verticala) de sasiu, cu atat mai multa greutate ai sub linia sasiului, cu atat mai putin sportiv poate fi condusa masina.

Link către comentariu

E adevarat, dar nu despre asta discutam. Crede-ma ca la pachetul de drumuri grele arcurile sunt mai tari decat la standard. Am avut astfel de pachet si pe Octavia anterioara si pe actualul Passat. Deci nu vorbesc din auzite.

Cat despre manevrabilitate, cum am zis, nu se compara cu o masina cu garda sport, dar nu e nici pe departe "balena" si nici nu ai vreo problema cu ea, sta destul de bine pe drum.

De ce nu isi pune toata lumea pachet de drumuri grele ... fiecare isi ia masina pentru diverse scopuri si fiecare are diverse preferinte. Suntem o tara libera (sau ne place sa o credem), asa ca fiecare isi ia ce considera si ce poate.

Link către comentariu

@animalutz: nici sa vrei nu gasesti roti mai apropiate in diametru decat cele pe care le folosesti tu iarna si vara. +/- 2mm intre ele :Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!