Jump to content

Stergatoare "buclucase"

saficus
 Share

Postare recomandată

am o mica problema cu stergatoarele.. tot un seat leon am si eu.. tdi 1.9/90cp la care stergatoarele nu mai fac cursa intreaga.. numai cativa centrimetri.. am luat masina second acum cateva saptamani si nu stiu unde sa ma duc sa rezolv problema asta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai exact cum se manifesta ?

Pleaca normal fac cativa cm, se opresc o secunda si apoi revin in pozitia de plecare, se deplaseaza cativa cm si revin imediat sau nici macar nu mai revin ???.

Motorasul se aude functionand sau nu, bratele se misca sincron. Intrebarile le-am pus pentru a diagnostica o problema electrica, una mecanica sau una combinata.

Link către comentariu

Problema cunoscuta la Octavia: Oxidarea ambielajului la stergatoare - se remediaza prin demontare, curatzare si gresare.

Bog

Link către comentariu

• 2 weeks later...

ai avut dreptate.. am fost la un service si asta a fost problema.. acum merg.. tks

Link către comentariu

• 3 months later...

Uite ca am si eu prima problema sa zicem din categoria stergatoarelor.

Mai exact e vorba de cel de la luneta ... care de miscat se misca de la un capat la altul a cursei ... dar ...

1. daca geamul nu e "ud" bine sare si face zgomot

2. nu mai are presiune suficienta sa "scuipe" apa decat vreo 10cm max (nu e de la reglajul directiei duzei)

Link către comentariu

la punctul 1 n-ai ce-i face, asa e el :)

la 2 - s-ar putea sa ti se fi desfacut partial vreo conexiune pe traseul furtunului. Unele instalatii au repartitor fatza/spate (nu stiu daca e si cazul tau) care cateodata nu deschide corect pt una din directii.

Bog

Link către comentariu

• 1 month later...

In urma recentei vizite la POB am reclamat si problema stropitorului din spate. Numai ca atunci cand am vrut sa fac demonstratia ... a stropit a in copilarie. Stiti cumva daca e vreo legatura intre nivelul lichidului si presiunea cu care se stropeste luneta (ma refer de exemplu daca intre borcan 100%, 50% si 25% se simte diferenta la presiune). Eu zic ca n-ar trebui sa fie sesizabila treaba asta.

Link către comentariu

La Ibiza nu e (inca)... mi-am pus si eu problema mai demult .

Link către comentariu

• 3 years later...

Va salut ! Aceeasi problema o am si eu la un Seat Leon benzina din 2002 . Presiunea la stropitorul de la luneta e super slaba . Poate s-a mai lovit cineva de aceasta problema ... in rest , toate cele bune !

Link către comentariu

• 8 months later...

intreb si eu ptr un amic cu un leon exista stergatoare aero ptr acest model? unde gaseste sa cumpere?

Link către comentariu

intreb si eu ptr un amic cu un leon exista stergatoare aero ptr acest model? unde gaseste sa cumpere?

se gasesc in carrefour si in targ vitan, pt fata. din ala mic pt spate eu nu am gasit, dar poate sa ia unul mai lung si sa il taie.

sunt intre 15-35 ron bucata.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

retrofit-ul de la bosch merge, dar eu nu am fost multumit. pentru spate nu stiu daca gasesti pe sistemul de prindere care il are leon-ul. Din cate am vazut eu nu merge prinderea retrofit.

urmatoarea varianta ar fi schimbarea bratelor...

Link către comentariu

BJ- spune-mi te rog tu ce stergatoare ai pus pe fata pentru ca am ajuns la disperare cu ele. parca mai rau murdaresc parbrizul decat sa-l curete.

De stergatorul de pe spate nu mai spun .

Link către comentariu

eu am luat din vitan stergatoare aero RACE R la 15 ron bucata si sunt foarte multumit de ele.

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut

Ce dimensiuni trebuie sa aiba de fapt stergatoarele la leon / toledo (banui ca sint de aceeasi lungime) ?

Le-am masurat pe cele de pe masina si au 48cm - respectiv 50cm, dar nu par a fi de-acolo (cel putin cel de 50 pare cam mic).

In plus sint cam obosite si vreau sa le schimb, dar nu gasesc nicaieri ce lungime ar trebui sa fie.

Link către comentariu

La sofer: 525/530 mm.

La pasager: 475/480 mm.

Eu am folosit:

- Bosch Aerotwin A533 S, de 530 mm/21" pt sofer si 475 mm/19" pentru pasager -> sterg ok dar cel din dreapta nu calca bine in margine(dr):

boscha533snd3.th.png bosch1xl3.th.jpg bosch2qg7.th.jpg

- Valeo X-TRM: UM 651 de 530 mm pt sofer si UM 602 mm de 475 mm pentru pasager -> sterg mai bine decat Bosch , dar nici in acest caz, cel din dreapta nu calca bine:

2stergatoareleon1mkw1.th.jpg valeo4ue7.th.jpg valeo3xu1.th.jpg

- urmeaza sa pun tot Valeo, dar normale, nu aero, cu bratul de la pasager curbat. Pe cutie scrie Valeo Special n100. Masurate, bratele au 525 mm - sofer si 475 mm - pasager.

Link către comentariu

Multzam fain Roger

Am si fost in tirg Vitan si am ales Bosch Twin - sint clasice (nu aero). Le-am montat deja si merg bine.

Au costat 76lei setul - erau ambalate impreuna, iar de pe ambalaj am retinut ca-s bune si pentru Ibiza.

Modelul de Valeo aero (Silence parca se numesc) pe care l-am gasit prin tirg costa 140lei setul si sincer mi s-a parut exagerat pentru ca ma asteptam sa fie pina in 100lei.

Link către comentariu

Da, chiar ca erau scumpe cele din targ.

Eu am platit:

- Bosch aero - 88 RON de la PBA;

- Valeo aero - 75 RON de la Autototal;

- Valeo clasice - 24 Euro, Franta.

Link către comentariu

Sincer nu imi place acel adaptor pt aerotwin. Sunt de parere ca cele normale arata si sterg foarte bine (si sunt si mai ieftine).

Link către comentariu

Intr-adevar, cele OEM arata mai bine, dar au durata scurta de viata si sunt mai putin eficiente.

La aero, "galma" unde se prinde bratul de lama, este prea evidenta, daca te uiti din interior.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

pana la urma pentru stergatorul de pe luneta ce solutie exista ?

Link către comentariu

Pentru luneta folosesc brat+lamela de Octavia 2, cam de un an de zile si sunt multumit. Am schimbat acum 1 luna lamela, pentru ca se uzase si lasa dare.

Am inteles ca s-ar potrivi si cel de la G5 sau Touran.

Eu am mers pe mana colegului MOTANUL si sunt multumit cu cel de Octavia.

Mai multe detalii poti gasi in topic-ul lui: Upgrade Leon, piese care se potrivesc de la o platforma mai noua

Cam asa arata la mine

post-10390-1230729126_thumb.jpg

Link către comentariu

stiam de varianta asta, dar cautam ceva mai ieftin, fara sa schimb bratul.

Link către comentariu

In catalogul Bosch n-au nimic pentru spate. Si atunci banui ca in afara de lungimea mai mica n-au nimic deosebit comparativ cu cele pentru fata.

Daca-i asa, o idee ar fi sa masori lungimea celei pe care o ai si sa cauti una de aceeasi lungime. Nu incerca ceva prea ieftin ca o sa regreti (ca mine). Inainte de a lua Bosch, am luat MegaDrive parca le zice, aerotwin, 17lei bucata din Real. Sa fac atac cind le-am verificat: pe cursa directa scirtaiau, iar pe cursa de intoarcere trepidau. Asa ca bani aruncati...

Bafta

Link către comentariu

• 2 weeks later...

eu am reusit sa pun un stergator aero de 15" pe spate. arata cam urat dar sterge impecabil luneta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!