Jump to content

cat va consuma agregatul?

passat no1
 Share

Postare recomandată

tur: bucuresti - ploiesti - predeal - rasnov - zarnesti (m-am ratacit: in loc sa o iau spre ghimbav am luat-o spre zarnesti DN 73A - never ever) - sercaia (DN1) - fagarasi - sibiu (6 ore de la iesirea din bucuresti, vineri la ora 20).

retur: sibiu - valcea - curtea de arges - pitesti - bucuresti (3h45m pana la intrarea in bucuresti, duminica la ora 17).

total km aprox. 600 - consum 6.5%:

- pe dn73a max(!!!!!). 80 km/h

- pe autostrada: 130

- intre fagaras si sibiu stat la 2 semafoare.

Modificat de abuwz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

Brasov-Bucuresti-Istanbul si retur: consum 7.3%. Mers pe drumuri nationale - cam 110-140, pe autostrada 140-190

Ah si in Bucuresti evident stat la cozi cam 1+1 ore

Oricum consumul mediu calculat de spritmonitor a scazut la 7.8%

Link către comentariu

Golf 4 1.6 FSI : consum urban 10

consum extraurban 9-10 { mers tare 140-150}

Link către comentariu

Acum sa ma laud si eu :D Urban 8-9 la suta depinde de trafic si 6-6,5 in afara. Consum facut plin la plin ca n-am computer. :)

Link către comentariu

Deoarece am mai vazut intrebari legate de 1.8T si consumul acestuia, prezint si eu cifrele care le papa masinuta mea.

Motor 1.8T AVJ.

Urban: Nu prea o scot la plimbare prin oras, si cand ies prefer orele mai putin circulate. Deci un consum de 11-13% in functie de talpa. Cam 11.5% media, mers normal.

Extraurban: Viteza medie de ~90 km/h, cu varfuri de 130-140 km/h (poate si mai mult in depasiri), condus mai sportiv, ia cam 10%. La un mers normal, in care respecti si masina (nu subturat, etc) si mergi decent fara sa te simti jenat ca incurci Dacia din spatele tau, cam 8,5%.

Daca mergi la consum (nu prea mi se intampla, dar am fost curios cat pot, fara a subtura sau chinui masina) papa cam 7%. Nu am vazut sub 7% decat pentru foarte scurt timp (km).

Mie mi se par foarte bune consumurile pentru ce poate masina.

Link către comentariu

Masina din semnatura

Dupa 4300 Km calc de bord imi arata un consum mediu de 7.6 %.

Link către comentariu

Salut.Io am scos un consum de 4,7 la un drum de 100 km da' nu am depasit 90 km/h...si sincer daca ma mai scremeam :lol: scoteam si mai putin,cred...

post-17538-1222799817_thumb.jpg

post-17538-1222799854_thumb.jpg

Link către comentariu

Polo GTI 1.6 16 V

Polo GTI 1.6

in oras 10, in exterior 5-6, exact cum zice cartea, dar condus normal.insa daca conduc sportiv, scot 10 l media

Link către comentariu

• 3 weeks later...

6.3 consum mediu cu masina din semnatura, cu 4 persoane. Condus linistit.

Link către comentariu

Cluj - Tr. Severin - Orsova (plimbat prin Orsova si Tr. Severin destul de mult) - Tg-Jiu - Hunedoara (aici am facut plinul din nou :) ) ~ 800 km consum ~ 7.25 (2 persoane + bagaje).

Nu am mers nici incet dar nici foarte tare.

Link către comentariu

mers 100% in bucuresti ~13%, cu piciorul un pic mai greu lasat, chiar 14.5%...

in afara, pe drum de ~600km ~7.4%, cu viteze intre 55 (in localitati) si... 190 pentru perioade scurte :)

la un mers "oldschool" aveam 6.8% consum mediu cu multi km facuti in afara si foarte putini in bucuresti, pe vreo 2500km.

Link către comentariu

un lucru interesant consum extraurban mai mic decat cel consemnat in carte..

intre 5,6% am reusit - distanta parcursa 200 km.. demaraje foarte line... fara sa depasec 100/h masina cu 2 persoane..

interesant ca pt jetta 1,6 mpi consum extraurban 6,0%

acum si reversul distanta 50 km , viteza 150 - 180 km /h consum 11%

acum de cand sa racit si nu am mai folosit clima 6,5% pe ultimii 4000 km

mentiune: merg 90% extraurban

sunt multumit!

Link către comentariu

Salutare tuturor !

Am achizitionat de curand (de vreo 2 saptamani) un passat din 1996, combi, cu motor de 1,6 - 74 kw (100 CP).

La venit , pe autostrada , mi-a luat 6 % , la o viteza medie de 110 km/h. In oras (Piatra Neamt ) mi-a luat 10l/100km.

Link către comentariu

mers in oras 12.5% un pic mai nervos :) cand e bara la bara nu are rost sa comentez cat ia :-<

afara ia 8 dar merg 130-150

Link către comentariu

• 2 weeks later...

consum mediu 6% combinat urban/extraurban

consum minim 4.7% - pe 200 km extraurban- mers linistit

consum maxim 10% -pe bucuresti-craiova-mers mai 'agitat'

va salut!

Link către comentariu

13-15% urban

7-10% extraurban

Totul in functie de trafic,talpa,etc...

Link către comentariu

14-17% - Bucuresti acum (adica 3 - 6 grade dimineata, anvelope de iarna, etc.)

10 - 12% afara din orase - mers tare, sportiv.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ma sina din semnatura consuma intre 11-15% in bucuresti si cam intre 7-10% in afara in functie de cum merg cu ea si de gradul de agresivitate pe care il imprim pedalei de acceleratie...

Link către comentariu

Exact aceeasi masina am si eu 1.8T 20V din 2002 si pot sa spun ca de ceva vreme in bucuresti nu scade consumul sub 14% asta la un mers destul de domol. Daca ma dau la ea sare pe la 15-16%.

Extraurban daca merg sub 120 km/h scot cam 8.5% iar daca merg mai tare se duce la 9-10%.

Mie imi pare ceva cam mult pentru ca acum un an nu sarea de 11% in bucuresti dar in prezent si masina merge destul de prost in sensul ca nu prea mai trage deloc. :D

Link către comentariu

Sonda lambda. baga mufa de la VAG si vezi ce mai stie sonda lambda :rolleyes: Tare mie ca e gata numa inca nu de tot de aia nu ai bec aprins.

Link către comentariu

Si eu 1.8T si consuma in oras undeva intre 9.5 si 13, in functie de trafic, pentru ca la Brasov sunt momente cand poti sa mergi relativ "uns" si altele cand iti vine sa impusti pe cineva!

Evident, daca ma "dau la ea", se duce mult mai sus consumul, dar se poate merge si economic :scratch:

Afara consuma 6,5 - 7 daca merg cu 90 la ora, dar daca merg mai tare...

Ideea e, din ce am vazut pana acum - pentru ca n-am masina de multa vreme-, sa mergi cat mai constant cu ea. Orice exces creste consumul.

As fi curios cat consuma un 1.8 de pe Leon sau de pe GTI Edition... adica alea de 180 de cai. Cineva imi zicea ca e vorba despre aceleasi cifre ca la motoarele cu 150 de cai. Asa o fi?

Link către comentariu

As putea sa ti spun ca din ce am auzit cele cu 180 de cai ar lua ceva mai putin in oras...Mie mi-au spus cateva persoane care se ocupa cu chiptunning si au spus ca daca ii fac upgrade la a mea pana la 180cp o sa imi scada consumul cu pana la 0.5-1%, asta la un mers mai normal si nu alergat. Ai dreptate in leg cu orice zvacnire pe care o dai masinii ca ea cere carburant...cu cat merge constant cu atat scade si consumul.

Link către comentariu

mie mi-a scazut nitel consumul de cand am modificat maparea

Modificat de 4EST
Link către comentariu

Pe primii 40.000 la 1.4 mpi 85 cp pe leon am tinut consumul prin full-full si trecut in agenda.

Media a fost de 8. Maxim 11,5 minim 5,9.

Dupa 40.000 pana acum nu am mai tinut consumul dar la ochi cam tot acolo papa.

Nu stiu daca si-a calculat cineva banii cheltuiti dar eu de cand am masina 1an/60000km am consumat ~5000E. Aproape jumatate din valoarea masinii.

Link către comentariu

Nu am tinut socoteala la cati bani am bagat in bezina, dar nici nu vreau sa ma gandesc la asta tinand cont ca eu am masina cam din martie anul asta si am mers ceva km cu ea, majoritatea in Bucuresti...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!