Jump to content

cat va consuma agregatul?


passat no1
 Share

Postare recomandată

Nu imi iese nimic la scanare. E modelul fara martor de motor in bord. Sonda lambda am schimbat-o acum vreo 4000 km. Tocmai ce am schimbat bobina si fisele. Filtrele sunt ok. Inca nu am verificat injectoarele...

Alte sugestii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ciprianpaius Pe distante de 3-5-7 km si mie imi arata pe BC 1 consum de 14-16 %, dar asta nu e relevant.

Dupa 10 km am observat ca scade intre 11-13 %, in funcite de trafic. Daca e weekend scade si la 10.5 dupa 5 km.

Relevant e atunci cand ma uit pe BC 2 si se aduna de la 100 km in sus, iar consumul se stabilizeaza undeva la 10.5-12 %. Mi se pare un consum destul de bun pentru Cluj.

Si nu da nici o eroare la scanare pe VAG-COM? Eu zic ca Passatul tau mai mult de 11 hai maxim 12.5 in oras nu ar trebui sa bage. In afara cam 6.5-7.5.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai ce m-a ajutat un coleg de pe forum cu o scanare si adaptarea clapetei. Nu a aparut nimic legat de motor. Am avut niste erori la inchiderea centralizata si incalzirea dintr-o oglinda, lucruri mai vechi.

In rest toti parametrii au iesit bine. Relantiul stabil, sonda lambda functioneaza ok.

Consumul si mie mi se pare mare dar deocamdata am cam epuizat lista cu potentialele probleme. Mai ramane sa verific cum stau cu aerul fals si sper sa gasesc un spray de ala despre care am citit pe forum.

Merci lui Paul pentru ajutor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum iti spuneam su eu azi si Volnik confirma, in primii 5km ai consum de 14-15%.

Daca astia sint si singurii km facuti, adica mai tot timpul mergi cu motorul rece, si nu mai faci km cu motorul cald sa poti face o medie consum mare cu unul mai mic, media va fi data numai de consumuri mari cu tigaia rece.

Daca aflati ceva de sprayul pt detectarea furtunelor sparte puneti si voi un link ceva...

Cu placere mosule...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e chair asa cu media aia. Intr-adevar "media va fi data numai de consumuri mari cu tigaia rece" dar ele scad pe BC2 cu cat faci mai multe drumuri.

Eu am observat ca pe BC 2 le cumuleaza scazand in final (in 80-100 km sa zicem) valoarea mediei. De exemplu merg in fiecare zi cate 8 km si pe BC 1 afisaza 14-15% pe astia 8 km. Sa zicem ca meg asa 10 zile cate 8 km. Dupa 10 zile o sa vad ca pe BC 2 am pe medie de 80 de km un consum de 12.8% sa zicem (si nu 14%-15% cum ai credea ca ar trebui sa fie.) Cam asa e la mine testat de N ori.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am BC. Consumul il fac de la plin la plin, deci reprezinta o medie la aprox 300-350 km pe care ii fac intre plinuri (mai tot timpul am cam 1/4 din rezervor plin cand alimentez).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi nu am pornit masina pina la prinz cind am plecat la servici.

4km = 16.5l% pe BC :) (culmea e ca ~ are dreptate pe verificatelea)

Mersul cu motorul rece + BC dauneaza grav sanatatii (si buzunarului) :blah_:

Modificat de Moog
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

afara 4.8-5 l /100 in regim de 110 -120 , 5.5-6 in regim 130-160 km/h

oras 7.5-9 l /100

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adevar rostea ala care afirma ca e mai bine sa nu te uiti la BC cand pleci cu masina de pe loc si pana se incalzeste motorul....post-18-1154460106.gif

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am observat ca pe BC 2 le cumuleaza scazand in final (in 80-100 km sa zicem) valoarea mediei.

Eu nu inteleg ce ai spus tu aici. Daca vrei, explica mai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incurcate sint "caile BC-ului" :))

O aberatie din asta vazui si eu, acum de exemplu BC2 arata 11.5 parca...problema este ca realul la mine cel putin e mai aproape de BC1 nu de BC2/media consumurilor...

Ii da cu virgula cind face media... :))

Modificat de Moog
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@laur_vd Am zis mai sus. Ai 10 consumuri pe distanta mica 5-10 km pe car BC 1 afata 15%. Dupa 80-100 km nu ai mixtul de 15% pe BC 2 ca le cumuleaza si mixtul scade la 12 % sa zicem. Pe BC 1 pe distante mici consumul e destul de mare, pe cand pe BC 2 e calculat in ansamblu pe distanta mai mare. Eu asa vad lucuruile. Oricum mi-am facut ideea clara despre cat consuma diferite motorizari in viata reala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles dar oricum o distanta de 100 km eu zic ca ar fi suficienta pentru un calcul clar si real. deci sa inteleg ca cb2 face un calcul gen aproximare teoretica pe o distanta mult mai mare? :blink: Ce a scris volnick este valabil si la mine, drumuri scurte cu valori ale cb1 mai mari si valori ale cb2 mai mici.

Dar: eu la sfarsitul fiecarei calatorii verific si consumul. Am valori pe cb1 de 15-16%, dar si de 11-12%. Asa ca cb2 face o medie nu? la mine oarecum se compenseaza si arata realitatea, cred. In concluzie cam asta ar fi consumul per total al meu: 12.8-13.2% prin oras si imprejurimi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Distanta de 100 km e cam minimul dupa mine. Cel mai real e peste 100 de km. Atunci ai ceva apropiat de realitate. Cand stangi pe BC 2 sa zicem 250 - 300 -400 km facuti numai in oras acolo ai un adevarat consum "de oras".

Acuma am venit si eu din oras si la trafic maxim de ora 5, pe unele portiuni mersi si bara la bara :( am avut 10 km cu 14.2 % pe BC 1. Inainte sa plec am avut pe BC 2 fix 8 % (tocmai de restasem BC 2 dupa ce am alimentat de la pompa acum cateva zile; eram cu motorul cald). Acum media (BC 2) e pe 27 km (daca bine tin minte). De la 8% a crecut la 12% fix. Oricum... nerelavant.

Cel mai tare la masina asta a fost cand am luat-o chiar a doua zi si nu stiam exact cat inseamna o linie la benzina. Aveam eu in cap ca no... consuma ceva... nu e ca un diesel. Dau sa plec la 100 de km de casa, la facultate la Cluj. Bag benzina acasa, nu mai stiu de cat, vro 7l acolo, era putin peste rosu inainte sa bag. Pe drum mers cam.... tare ... putin... mai mult... tare... Dupa 60 km ajung la Turda. PIU!!!... BITTE TANKEN. :blink: In gandu meu: "Ce dracu de masina sugativa mi-am luat? :angry: Oare ar fi trebuit sa i-l ascult pe tata sa imi iau un diesel?" (Evident ca raspunsul acuma e NU, bine am facut ca am luat ce am luat). Cand ma uit la consum pe BC 1 9.5% in afara. :blink: "Mamaaa da consuma masina asta nu gluma!" Da va zic... a fost mers "putin mai mult tare".

Ulterior am invatat in aproape 3 ani de cand o am sa o conduc si sa vad ca nu consuma ea numai 9.5% ca paote consuma si 5.9% (pe 100 km in afara). Cum? Nu imi pot explica... Mers frumos ca m-am luat cu povestile contradictorii atunci cu prietena in masina. Oricum a fost doar o singura data. Asa performanta nu v-a mai fi egalata niciodata. :biggrin: Am mai scos si 6.3%, 6.7%, 6.9%, dar in general scot cam 7-7.5% in afara care zic eu ca e satisfacator.

Drive safe! Trist... ca e asa scumpa benzina si in tara asta nu se poate face mai nimic in privinta asta...

Modificat de volnick1986
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am uitat sa precizez ca, din pura intamplare, am pe cb2 aproape 500 km facuti , cum spuneam in oras si prin imprejurimi si-mi indica 12.8% parca, nu pot sa va zic exact, pentru ca sunt la munca. Dar sa stii ceva: sa zicem... dupa 100 km, consumul aratat mi-a variat intre 12.5-12.8-13.2%. Eu cred ca putem sa luam de referinta 100 km pe cb2.

In afara e greu sa scot un consum mic pentru ca nu pot sa ma abtin sa nu o calc. :Driver:

Motorul asta nu prea e pentru oras, mai ales pe distante scurte... daca stai la semafor si te uiti la consum, creste vazand cu ochii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

volnick1986 aceeasi senzatie am avut o si eu cu :"cat naiba crapa masina asta":D

adevarul e ca veneam dupa un diesel care manca cam 10 l in bucuresti , ca si medie....am luat passatul , bag 10 l de benzina ca sa dau cateva ture...doar ca mi-am gasit sa dau ture ziua prin oras....nu am facut decat 60 km si calculez eu cam vreo 16 L, si era vara doar....mi-am zis ca iarna o sa ma usuce ca sa vezi...in posturile anterioare am mentionat ca am bagat 24 l (range era 30 km) si am mers cu ei 190 km (range arata 40km)....iese undeva la 12.2 l/100 si asta exclusiv in bucuresti....ziua,seara,trafic,clima,etc.Afara pana acum ama vut 6.9 cea mai mica valoare(facuta la pompa,din plin in plin),dar conducand masina asta cam de 7 luni....imi dau seama ca mai putin de 6.5 in afara nu cred ca pot scoate....e si mai grea decat golful tau...anyway,Driver.gif

eu ma declar multumit!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da-o dreacu' de masina ca deja ma enerveaza cind vad ca numai cu pornirile intr-o luna ma "jecmanit" de vreo 2 linii banui ca vreo 12-15l...

Sugativa mica mai ales cu motorul rece...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adevarul e ca in oras cea mai buna solutie este autoturismul exclusiv electric,dar atat timp cat pe planeta pe care traim va mai exista un mic strop de petrol,acest tip de autoturism nu va fi "rentabil",pt unii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vitalie sa stii ca ma gindeam la diesel, dar avind in vedere ca merg majoritar urban <20k/an nu prea se meritau costurile suplimentare.

Am preferat benzinara+GPL :)

Enervanta e la pornirea dimineata, vad cum se duce acul in jos la benzina :(

Parca s-a spart o conducta :)

In timpul zilei sta cuminte, dar la prima pornire la rece este enervant...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cu motorizarea ta ce consum ai in oras,afara?

p.s. si eu ma gandeam initial la o instalatie GPL si am inteles ca e undeva pe la 3000 RON dar as prefera sa "bag" banii in altele....

Mi se pare funny sa cumperi un auto pe benzina pentru ca mai apoi sa pui instalatie gpl....este stiut faptul ca o benzinara consuma mai mult .Asa mi s-a spus si mie cand am cumparat prima masina:daca vrei consum bun mergi spre diesel....cand auzeam baietii care au consum de 14-15 l in bucuresti mi se pare exagerat de mult....ma speriau cifrele astea....dar dupa experienta neplacuta pe care am avut o cu opelu' vectra(am schimbat vreo 3 electromotoare in cateva luni,mi s-a ridicat capota in mers si mi-a spart parbrizul,veneam de acasa spre bucuresti, am oprin undeva la intrarea in ploiesti langa o reprezentanta auto...si nu mai pornea, de vina fiind alternatorul , intrase apa in motor ,am plecat din service cu masina si nu mai mergea pornita din cheie si o porneam cu firele initial, apoi statea contactul desfacut, instalatia electrica era varza, ma trezeam ca trebuie sa plec undeva si cand s ao pornesc nu vrea...cobor si vad ca era un stop aprins si a consumat bateria, deci...intr-un final, a fost o masina in care intram si puneam intrebarea :"porneste sau ba")

ACUM....IDEEA ESTE URMATOAREA....NU MA DERENJEAZA ABSOLUT DELOC CATIVA LITRI DE BENZINA IN PLUS PE CARE II VREA PASSATU...IN SCHIMB DIFERENTA ESTE DE LA CER LA PAMANTDriver.gifblah_.gifblah.gifbiggrin.gif

Modificat de vitalie
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

extern max10 la 150pe autostrada in rest intre7si8.5 depinde de trafic si nr de la slapi.

oras max 13pe frigul asta dar cu motor rece tot timpul plus ceva pante prin kktul asta de oras....

mai pui la socoteala si ceva benzina pt pornire dar pe total merita.

o instalatie brc cu toroidal e pe la 2800la buzau-vernesti

vezi ca sint vreo citeva topic-uri despre gpl daca te bate gindul.

instalatii de gpl se pun si pe masini serioase din fabrica nemtii sint sponsorizati de stat daca trec pe gpl asa ca nu te uita la unii ce zic ca "gazul f....te motorul"....daca e reglata bine nu se observa diferenta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da consuma motorul asta de 1.6 nu gluma. Inseamna ca noi cu 1.8T avem un consum foarte bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!