Jump to content

Echilibrare roti

ender
 Share

Postare recomandată

La citi km este necesare operatia?

Unde se poate face acest lucru pentru jante de aliaj? (firma serioasa cu scule bune)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca astfel se pune problema. Eu stiu ca trebuie echilibrate cand schimbi cauciucurile sau sesizezi trepidatii la viteze peste 100 km/h.

Atata stiu, atata spun.

Link către comentariu

Greutatile mai sar, gumele se mai deformeaza.... Eu o fac de 2 ori pe an, cand trec de la roti de vara la roti de iarna, si invers

Link către comentariu

Eu le echilibrez cand trec de la cauciucuri de vara la cele de iarna, si invers, si suplimentar cand am senzatia ca am luat prea multe gropi si trepideaza rotile (cam o data la 3 luni).

Am jante de aliaj si singurul loc unde le echilibrez e Sama Service, si sint multumit de ei. Le-am mai echilibrat si pe la altii, si le echilibrau aiurea, asa ca de cativa ani imi echilibrez rotile doar la Sama (acum le spune Autofan cred, ca i-a cumparat Tofan, si au si site www.autofan.ro), la punctul de lucru de pe Plevnei (ca e mai aproape de casa).

Laurentiu

Link către comentariu

Tot acolo le-am echilibrat si eu si mi s-a parut ca m-au cam pacalit cu pretzul... 300.000 = 2x schimbare cauciucuri + echilibrare roti? :salut:

Link către comentariu

O vorba inteleapta spunea asa: "Daca nu e strica, nu-l repara". Asa ca, ender, daca nu ai probleme cu directia, vibratii in volan etc n-are rost sa umbli la roti. Iar daca ar sarii din greutati sau s-ar deforma caucicurile s-ar simtii la volan.

alexrosiu Nu e chiar asa de mult. Daca ti-a pus plumbi adezivi astia costa cam 1000lei/g si in functie de cat plumb a necesitat fiecare roata...

Link către comentariu

Intr-adevar, Toni, mi-au pus plumbi adezivi. Nu am stiut ca sunt atat de scumpi. Merci pentru informatie.

Link către comentariu

De acord ca nu umbli daca nu este stricat ... dar la mine se simte vibratie in volan la viteze de peste 100Km/h, nu foarte puternic. Rotile nu au fost echilibrate de 20k Km.

Oricum s-a rezolvat la Autofan in Aviatiei cu 100.000lei/roata si abia astept o iesire in afara Bucurestiului ca sa vad cum merge :study:

Link către comentariu

• Administrator

atentie pt cei cu jante de magneziu. Se pot echilibra si cu plumbi la interior (dupa spite si in spate) NU atasati la exterior. Multi producatori (inclusiv VW) ofera uneori jantele echilibrate cand ai cumparat masina dar cu plumbii pe exterior si arata naspa (sa ai niste jante 16"-17" cu plumbi exteriori mi se pare aiurea). Deci cand echilibrati cereti sa foloseasca doar plumbi cu adeziv de interior.

Link către comentariu

Pentru o masina noua este necesara echilibrarea, sau vine sigur echilibrata din fabrica?

Cu multumiri :study:

Link către comentariu

Dragos: Plumbii interiori sar in marea majoritate a cazurilor.

Cred ca daca vrei si echilibrare si eleganta ai o sarcina fff grea.

Link către comentariu

• Administrator

la mine nu au sarit niciodata. Si am mai schimbat anvelope (am avut niste rasuciri). E ok cu ei la interior

Link către comentariu

Si la mine sunt la interior si nu am avut inca probleme.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut,

Trebuie sa va marturisesc ca la Sama Service nu ma mai duc niciodata.

Aveam anvelpoele Matador cu care venise din fabrica Felicia mea 1.6GLX si in iarna trecuta am decis sa imi puc unele de iarna.

Cum mi le-au montat, tragea dreapta foarte tare.

Am fost la celalalt sediu al lor (pipera) ca sa imi echilibreze rotile si sa imi faca geometria. Acum tragea si mai tare, dar spre stanga. Revening la a treia "repriza", au reusit sa mi-o faca sa traga din nou spre dreapta, dar mai usor. "Vezi ca este mai bine asa?" mi-au spus.

Parca eram in bancul acela cu rabinul...

Asa ca va rog sa fiti atenti. :-)

Link către comentariu

• 4 years later...

am achizitionat de curand niste jante pe 17 si la de la 90 km imi vibreaza unde pot sa fac echilibrarea eventual indreptarea de jante undeva unde sa nu am probleme

Link către comentariu

Autosoft Dristor. Cei de pe Fundeni (tot Autosoft) cam dau rateuri de 1 an de zile.

Link către comentariu

am fost azi la autosoft........doamne 350 lei indreptare si echilibrare toate 4 rotile....acum eu nu stiu daca tre sa le indrept pe toate....or fii 1 2 strambe dar 4....80 roni de janta :ceuameni:(

Link către comentariu

Asta cu indreptatul jantelor e in target-ul lor. De fiecare data cand am fost la ei (ambele locatii) pentru schimb de vara/ iarna sau invers si echilibrat , incercau sa ma convinga sa-mi indrepte si jantele. Nu a fost cazul, mai ales ca "i-am prins" de 2 ori, cand am fost cu 2 masini aproape noi si mergeau perfect atat inainte cat si dupa schimb. Eventual se poate continua discutia despre Autosoft aici

Link către comentariu

• 4 weeks later...
am achizitionat de curand niste jante pe 17 si la de la 90 km imi vibreaza unde pot sa fac echilibrarea eventual indreptarea de jante undeva unde sa nu am probleme

La O1 am echilibrat rotile cu plumbi adezivi de doua ori si nu s-a reusit asa cum trebuie, dupa ce am echilibrat cu plumbi exteriori nu am avut probleme nici la 190km/h.

Modificat de BOMBANITORUL
Link către comentariu

Rotile se echilibreaza dupa ce schimbi cauciucurile si apoi periodic(in functie de calitatea drumurilor, bordurilor) facuta cate o verificarecam la 5 k Km.

Eu am plumbi lipiti si sunt super. La inceput nu am fost multumit de echilibrat si am tot incercat pana am gasit un nene f priceput. Va recomand sa cautati un nene priceput :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!