Jump to content

Bucse poliuretan. Merita?

Topp
 Share

Postare recomandată

A sosit timpul  sa inlocuiesc bucsele Octaviei.  Se apropie verificarea ITP.

Am gasit asa ceva pe Okazii:

http://www.okazii.ro/directie-auto/bucse/set-bucse-din-poliuretan-skoda-octavia-98-04-suspensie-fata-a112876427

A folosit cineva astfel de bucse? 

Chiar sunt mai rezistente fata de cele originale, cumparate din magazin? 

Merita cumparate ?

Modificat de Topp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

depinde de masina pe care le pui.

bucse mai rigide inseamna un control mai precis al masinii dar in acelasi timp toate vibratiile de la gropi se vor transmite mai sus si in timp se strica piese mai scumpe (amortizoare, caseta directie).

daca masina e cu pretentii sportive si merge pe asfalt bun...pune bucse poliuretanice (dar ceva firma mai buna, alea par ceva no-name)

mai poti incerca varianta cu bucse pline (TT, Cupra). la golf 4 merg, au acelasi diametru; nu stiu daca si la Octavia 1 se potrivesc dar poti intreba la un magazin de piese sau pe GABIVVX in topicul dedicat.

cele pline sunt mai rezistente ca cele normale si putin mai dure. mi se par compromisul ideal pt romania, o masina de zi cu zi

Link către comentariu

eu am pus la tamponul de la cutie (dogbone) bucsa poli Powerflex pt diesel.Diferenta e foarte mare,si merita.Simti masina mult mai inchegata cand schimbi vitezele.

Celelalte nu merita,de ex am pus bucsele mari de la bascule de Audi TT....naspa,prea rigide,simti orice flegma pe asfalt,si suspensia tot moale si tot se inclina

Link către comentariu

depinde de masina pe care le pui.

Octavia mea este normala, nu este stil sport. O  conduc in regim normal.

Ma intrebam doar ce avantaje aduc aceste bucse, vizavi de cele pe care le gasim in magazin.

Daca ele nu ofera avantaje, nu le inteleg rostul.

Ok,  sa inteleg ca merita cumparate?  

Da, par a fi no name.  Vanzatorul spune , dupa cum se vede, ca-s fabricate in Polonia. Si-atat.

Modificat de Topp
Link către comentariu

alea mari de la bascula vor plesni repede....ai suspensie normala ,cursa amortizorului lunga,fiind foarte dure aceste bucse nu permit miscari mari,se preteaza la suspensie sport sau gen coilover cand vrei sa tragi grav de ea pe curbe,nu sa o troscanesti prin gropi

Link către comentariu

Da, inteleg ceea ce spui. Plauzibil

Ok, renunt la varianta descrisa, o sa-mi cumpar bucse din magazin.

Inteleg ca nu merita  sa ma aventurez, sa cumpar piese despre care nu stiu amanunte.

Raman pe varianta clasica.

Ok, asta este, le multumesc tuturor celor care  au venit cu sfaturi!

Modificat de Topp
Link către comentariu

Eu am suspenise sport de fabrica si jante de 17 care cam sunt un stres pentru bucse. In vara am pus bucsele bascula normale (adica nu pline) pe Meyle. In iarna deja erau crapate putin dupa 4000 km. Le-am dat jos si am pus cele pline de R32 Lemforder. Le voi verifica in vara ca sunt tare curios in ce stare vor fi...

In niciun caz nu merita 290 de lei acele bucse. Cu 90 de lei iei ambele bascule pline de R32 Lemforder si cu 35 de lei iei ambele bucse din partea fata a bratului tot Lemforder. Cele din partea din fata nu se prea schimba dar poti sa pui noi. Ale mele dupa 11 ani nu aveau nimic. De restul pana la 290 de lei baga niste motorina si te plimba sau fa altceva cu banii parerea mea...

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Ok, ai explicat  foarte  bine.

Avand in vedere raspunsurile primite pana acum, asa cum am mai spus, ramane  varianta bucselor originale din magazin.

M-ati lamurit cu bucsele din poliuretan. 

Credeam ca sunt  ceva mai durabile in timp, credeam ca merita, ca tehnologia avansata a ajuns sa ne ofere ceva mai bun. 

Ok, asta este, multumesc!

Link către comentariu

Teoretic sunt mai durabile, chipurile rezista in timp mai bine decat cele din cauciuc care dupa 5 ani isi mai pierd din proprietati.

Insa, dat fiind duritatea bucselor din poliuretan, merita doar daca masina are suspensie sport.

Dezavantajul este dat de faptul ca se pierde orice absorbtie a socurilor de bucse si astfel se sacrifica si mai mult din confort.

Personal, as merge pe bucse oem sau lemforder, care din proprie experienta, daca nu iti bati joc de masina duc si 10 ani fara pbme. Eu am schimbat toate bucsele cu oem acum 60.000 km si 5 ani si sunt in stare f buna.

Link către comentariu

Vad ca pachetul respectiv contine si bucsele de la bieleta antiruliu.Cand o sa poti monta bucsele respective(pe bieleta antiruliu),eu merg in curu gol prin statia de metrou unirii :lol: Am incercat eu sa montez doar bucsele originale pe bielete antiruliu si dupa juma de ora de chin...am vrut sa musc din bieleta antiruliu de nervi. :lol: Este foarte greu si banuiesc ca daca bucsele originale sunt din cauciuc si se monteaza foarte greu...bucsele respective din materialul respectiv sunt mai tari si nu prea ai sanse sa fie montate pe bieletele antiruliu.

Sau poate sunt lucrate mai bine si se pot schimba mai usor.

Nusc cat de bune sunt astfel de bucse pt drumurile noastre,pt ca bucsele originale sunt mai elastice si iti mai atenueaza din socul provenit de la gropi.

post-64586-0-06297100-1360229966_thumb.j

Link către comentariu

Off topic: Partea cu curu gol mi a inseninat ziua :))

Link către comentariu

Gabi,acum depinde si de indemanarea fiecaruia...Eu am reusit sa schimb bucsele mari de la puntea fata (H) fara sa le gauresc si fara sa dau puntea jos.

Alea de la bieletele antiruliu sunt o gluma crede-ma.

Link către comentariu

Crezi k eram tampit sa iau 4 bucse  originale si sa schimb decat 1 bucata?Inclusiv am polizat putin din axul metalic pe ca avea guler de la uzura.

Dupa circa juma de ora de chin...am reusit sa schimb o bucata la menghina cu ulei aplicat pe ea si cu atentie mare sa nu se rupa sau ciuguleasca umerii bucsei.Pai radea si mecanicul de mine si mi-a spus ca sunt tralala la cap de nu mi-am luat bielete antiruliu.

Sa fim sriosi..de dar cu ciocanul si de demontat toti se pricep...mai greu e la montat.

post-64586-0-28397900-1360231771_thumb.j

Link către comentariu

In general demontarea celor vechi si montarea celor noi trebuie facuta cu prese concepute pentru fiecare bucsa.

Link către comentariu

..eu merg in curu gol prin statia de metrou unirii..

In nudul gol ar suna mai bine. :biggrin:

------------------------------

Da, asa stiu si eu : Pentru montarea bucselor, un service serios are in dotare prese speciale.

Ok, am inteles diferenta: Cele din poliuretan sunt mai rigide fata de cele OEM.

Deci, dupa cele ce-ati scris, concluzia este ca nu merita sa cumpar bucse din poliuretan. Asta este. 

O zi buna tuturor!

Modificat de Topp
Link către comentariu

• 1 year later...

Am bucse poliuretan de pe okazii de aproape 2 ani,Merge super ok,recomand.

Link către comentariu

• 1 year later...

Eu le am montate la brate deja de 3 ani( la bascula), inainte le schimbam si la 3 luni

On 07.02.2013 at 0:29 PM, dic said:

In general demontarea celor vechi si montarea celor noi trebuie facuta cu prese concepute pentru fiecare bucsa.

La mine s-a inventat menghina si citeva tubulare ,camasi de rulmenti etc, va garantez ca e extraordinara

Modificat de rmdan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!