Jump to content

Skoda Superb 2.0TDICR 170CP Elegance Rosu Brunello


rempha

Postare recomandată

Am reusit un super consum: duminica seara ora 22 mers legal, 4 persoane + bagaje,, Pucioasa - Bucuresti ~100km (viteza medie 65km/h) 4.5L/100km la intrare in Bucuresti, 4.6L/100km pana acasa.

In aprilie am facut drum Bucuresti - Rm.Valcea ~180km, 2 persoane fara bagaje mers mai agresiv (viteza medie 85km/h), 7.0L/100km

Concluzia daca vrei sa consumi putin se poate, daca vrei placere nu te arde la buzunar.

Link către comentariu

9000km chiar azi

In noiembrie 2012 am luat-o de la dealer.

Link către comentariu

Misto. Iti ies cam 1500km/luna. Ar cam trebui sa o mai plimbi, e pacat sa nu iasa sa vada lumea :)

 

Ai intrat pe interval service fix - 15k km sau flexibil - 30k km ?

 

Eu am facut 3000km in prima luna :)

Link către comentariu

O sa mearga in concediu intr-un road trip prin Europa. Fac aprox 20.000km/an, la serviciu nu prea merg cu ea, decat cand e vremea foarte rea, pentru ca fac 18 minute de mers pe jos. E masina de weekend (cumparaturi, vizite prieteni si rude) si drumuri lungi (rude si concedii).

Intervalul este fix, 15.000km.

Link către comentariu

Foarte eleganta masina, nu sunt fan Skoda, dimpotriva.

Culoarea e foarte interesanta.

Sa ai parte de plimbari linistite. Toate cele bune. :icon_thumleft:

Link către comentariu

O sa mearga in concediu intr-un road trip prin Europa. Fac aprox 20.000km/an, la serviciu nu prea merg cu ea, decat cand e vremea foarte rea, pentru ca fac 18 minute de mers pe jos. E masina de weekend (cumparaturi, vizite prieteni si rude) si drumuri lungi (rude si concedii).

Intervalul este fix, 15.000km.

Excelenta ideea cu road-tripul prin Europa. Se preteaza la marele fix pentru genul asta de drumuri.

Drumuri bune si asteptam impresii + poze !

Link către comentariu
  • 2 years later...

Masina are aproape 44.000km si se apropie de a 3-a revizie programata in 2 saptamani. Media anuala nu a fost cum preconizam pe la 20.000km, ci mai degraba pe la 16.000km, deoarece masina este folosita doar in weekend si in concedii, folosing alte mijloace mai ecologice in deplasarea zilnica la birou :)

 

Totul functioneaza impecabil dupa 2 ani si 8 luni ceea ce ma face un client multumit. Singura optionala dupa care inca mai "oftez" este DSG-ul (asta dupa ce conduc ocazional o Octavia 3 1.8TSI DSG7 din familie). Am avut de ales intre Elegance 170CP M6 sau Ambition 140CP DSG, dar probabil daca alegeam varianta cu DSG plangeam dupa alte optionale si puterea suplimentara.

 

Deja dealer-ul imi bate apropouri cu noul Superb, desi nu ma gandesc sa schimb masina mai devreme de 5 ani, dar nici mai tarziu de 8 ani.

Actualul Superb 2.0 TDI 170CP M6 Elegance m-a costat 23.300 euro si la cum arata preturile pentru noul Superb se duce lejer cu inca 10.000 euro in plus pentru un Style 2.0TDI 190CP DSG6, mult peste bugetul meu. Poate peste vreo 3-4 ani cand o sa apara si faceliftul se pot obtine preturi mai bune. Din punctul meu de vedere nu vad o mutare rationala sa dai peste 30.000 euro pe o Skoda Superb.

Link către comentariu
  • 1 year later...

Nu am mai postat de ceva vreme aici. Am ajuns la 82.000km (4 ani si 4 luni) un rulaj de aproape 19k/an. Nici o problema majora (in afara de ornamentul matuit de la gemuletul fix usa spate schimbat pe garantie). Masina merge foarte bine, sunt foarte multumit de ce ofera (la pretul platit) si de fiecare data cand o spal traiesc 50% din entuziasmul de cand am luat-o (poate nu sunt singurul cu acest sentiment :)). 

La revizia de 75k din vara a fost updatat si softul ECU ca ar trebui sa remedieze problema cu emisiile. Intre timp a trecut si ITP-ul in decembrie, desi nu stiu daca se verifica NOx. Consumul si dinamica par neschimbate (nu simt diferente), desi am inceput sa obtin consumuri mai bune daca merg legal si linistit (sau am imbatranit eu si merg mai calm, nu mai bruschez acceleratie/frana :)).

In toamna, o data cu montarea rotilor de iarna, folosind unul din vouchere-le primite in urma Dieselgate am cumparat un set de capace originale model Solaris 7,0J x 16“ :

http://eshop.skoda-auto.com/cz/en/b2c/full-wheel-covers/hub-covers-–-solaris-7-0j-x-16“-3t0071456x/0/1/24/43/1001

Hub_cover_close.jpg

Sambata trec la rotile de vara Luxon 18" cu 2 anvelope noi ContiSportContact5, inlocuid ultima pereche originala ContiSportContact2 (mai au doar 3mm dar DOT-ul are 5 ani vechime). Cealalta pereche originala de ContiSportContact2 au fost deja inlocuite primavara trecuta evident tot cu ContiSportContact5 (nu aparuse 6-le inca).

Momentan nu am nii un motiv sa schimb masina, vedem ce se mai intampla in 2 ani, poate dupa ce apare Superb FL si dispar problemele copilariei la Kodiaq. Cert este ca viitoarea masina nu va mai fi diesel si nici manuala.

Hub_cover_angle.jpg

Link către comentariu

Nu am simtit nici o schimbare in dinamica sau consum. Daca nu mi-ar fi spus nimeni ca s-a facut update nu as fi sesizat nimic schimbat. In ultima vreme am observat consumuri ceva mai mici, dar cred ca mi-am schimbat stilul de condus si merg ceva mai incet (dupa ce am furat 2 amenzi grase anul trecut, ambele cu noile pistoale laser din dotarea politiei rutiere). Consumul mediu pe ultimii 4000 km este 6.5% cu o viteza medie de aprox 40km/h.

Link către comentariu

@rempha: Oho, long time - no news, ca sa zic asa :rolleyes:

Ca sa incep cu consumul - tot 6.5% aveam si eu la fiecare 99h 59' pe computer. Se "normase" cumva in zona aia.

Tot 80k am facut si eu in 4 ani :) 

Mi-a placut faza cu "urmatoarea masina nu va mai fi nici diesel, nici manuala" :)  O sa-ti placa :) 

Anyhow, revenind la S2, senzatia mea este ca ajunge lejer la 160-200k fara sa ceara reparatii, foarte solida si fiabila mi se pare platforma asta.

Pui te rog o poza si cu Luxonurile, dupa ce le montezi ? :icon_thumright:

Link către comentariu

O sa fac poze noi dupa ce spal masina, acum e super murdara.

Am montat rotile de vara cu 2 anvelope ContiSportContact5 DOT 0817 (contin protectie janta, initial mi-au zis ca sunt fara protectie).

Am schimbat si stergatoarele OEM, erau OK-ish, aveau 1 an, dar a fost o promotie si oricum cele vechi le vrea cumnatul pe un Kia Ceed (ciudat dar se potrivesc, i-am mai dat un set acum 1 an). Am facut si o igienizare AC (e prima data decand am luat-o). Am cumparat o solutie de insecte, e sezonul si o solutie de hidratat pielea (vreau sa curat putin volanul de murdaria acumulata in timp si apoi sa-l dau cu solutia asta).

Nici o alta problema observata (placutele pe spate originale mai tin).

Link către comentariu

Bravo, ma bucur ca ai grija de ea.

Dupa remarca cu placutele, imi dau seama ca avem cam acelasi stil de condus ( asta ca si remarca de consum :) ) 

Sa te bucuri de ea in continuare, cu siguranta ca nu va cere bani pana o vei schimba.

Link către comentariu

Mai pune pe parcurs niște review-uri la Conti. Și eu ma pregătesc "psihic", :D, sa cumpăr niște anvelope de vara și ma gândeam dacă chiar merita sa ma arunc spre gama de vârf, având în vedere ca nu conduc la limita cu balena și de liniuțe sau circuit nici nu se pune problema! 

Link către comentariu

@sebip: desi suntem OT aici, ma uitam ieri in testul de anvelope de vara Autobild: pe langa marcile premium, au obtinut calificativ Exemplar si Fulda SportControl2 si Hankook Ventus Prime 3, deci ar mai fi optiuni pentru langa cele "consacrate"

 

Link către comentariu

Ceva impresii despre ContiSportContact5 dupa aproximativ 200 km extra urban (mers pe asflat uscat). Imi place cum se comporta masina pe viraje, pare mult mai precise decat fostele CSC2. Inclusiv la viteze mari simt o imbunatatire a manevrabilitatii si stabilitatii (diferenta de stabilitate posibil sa o simt si trecand de pe roti de iarna 16 CWC TS850). Am pus o frana mai serioasa pe uscat si a prins foarte bine, fara sa o simt ca topaie. Singurul minus este zgomotul la rulare, as fi vrut ceva putin mai silentios, desi nu cred ca stau mai prost fata de CSC2, eventual am devenit eu mai pretentios (cele de iarna sunt mai silentiosa dar sunt si cu 2 cm mai inguste pe bucata).

Ma declar multumit de noile anvelope, intotdeauna o placere sa revin la anvelopele de vara.

Si 2 poze mai recente seara in benzinarie:

Superb_Luxon18_Brunello1.jpgSuperb_Luxon18_Brunello2.jpg

 

Modificat de rempha
Link către comentariu

Alta treaba cu jantele astea.. foarte frumoasa masinuta !

Aceleasi cauciucuri le am si eu, sunt foarte bune exact cum ai descris, mai ales pe ud, o sa vezi ca nu te vor dezamagi.

Partea cam proasta la ele e ca se tocesc destul de repede, eu mai mult de 3 sezoane maxim nu le vad sa tina, depinde evident si de cat de grea e talpa soferului :)) 

Succes si sarbatori fericite!

Link către comentariu

@rempha Era parcata masina pe Stirbei la Conservator astazi? Mi-au atras atentia jantele. Arata bine.

Modificat de Silviu_7
Link către comentariu

Ce bine arata în poze. O prinde bine combinația de noapte, lumini, culoare...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!