Jump to content

Golf 6/Jetta - Park assist

Wiki
 Share

Postare recomandată

A aparut pe site-ul polonezilor si kitt-ul corect de upgrade la Park Assist pentru cei care au park pilot fata+spate deja:

http://www.carsystems.pl/vw-golf-mk6-5k1-park-assist-pla-1t0919297a-upgrade,id649.html

Senzorii sunt cei buni: 1T0 919 297A + suportii aferenti.

O alta noutate este pretul: 199Euro... cam scump...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Singurul lucru care apare in ETKA pentru camera de mers inapoi este un cod: 5c6980551. Teoretic, daca este ca la Golf VI, pentru camera mai trebuie si un modul (pe care nu il gasesc in ETKA).

Sa-mi lasi o adresa de mail sa-ti trimit pdf-ul cu senzorii de parcare.

Codul ala e pentru camera exclusiv. Codul pentru butonul de actionare electrica a portbagajului in care e si camera incorporata este 5C6 827 566B

Link către comentariu

A aparut pe site-ul polonezilor si kitt-ul corect de upgrade la Park Assist pentru cei care au park pilot fata+spate deja:

http://www.carsystems.pl/vw-golf-mk6-5k1-park-assist-pla-1t0919297a-upgrade,id649.html

Senzorii sunt cei buni: 1T0 919 297A + suportii aferenti.

O alta noutate este pretul: 199Euro... cam scump...

atat costa doar modulul cu PLA, la noi la reprezentanta....

Link către comentariu

Da Florin, insa daca cumperi tot de pe site-ul polonezilor doar senzorii si modulul PLA, si de la reprezentanta holderii, butonul si cablajul iesi mult mai ieftin...asta vroiam sa zic

Link către comentariu

cam la ce suma ai ajuns dany cu varianta ta ? ...  :icon_bounce:

Link către comentariu

Din experienta mea, nu iesi mai jos semnificativ, cat sa merite efortul.

vreo 60 euro - cel mai mic pret pt un modul cu PLA....

buton - 80 lei

suport senzor - cam 50 lei bucata, plus colant adeziv - total 100 lei

garnituri senzori = sa zicem 5 lei...

deci, avem aprox 100 euro.

mufe, mufite, pini.... sa zicem 50 euro.... la care se adauga cablurile si banda izolatoare.... ghici... sa zicem 20-30 euro per total......

deci, economie aproape zero.... plus alearga da comanda la reprezentanta.... stai ca nu ti-au adus ce trebuie - am patit-o de mai multe ori, chiar daca m-am dus cu codurile direct.... plus munca.

Link către comentariu

cablu PLA fata pe original (4 senzori PDC+2 PLA) m-a costat 200lei (mai putin de 50 de euro) la reprezentanta

unitate parktronic = 45euro: http://www.carsystems.pl/pdc-pla-module-1t0919475p-upgrade,id360.html

2 x senzor PLA = 2 x 20 euro = 40 euro (atat am dat eu pe ei in august 2012, acum vad ca i-au scumpit rau de tot polonezii)

http://www.carsystems.pl/vw-pla-sensor-1t0919297a,id361.html

buton park asist = 20 euro

suporti senzori PLA - 32 lei bucata la PBN = 64 lei (aprox 15 euro)

garnituri senzori - 5 lei = 1 euro

Later Edit: dupa cum bine a observat TDR (am uitat sa adaug cablul PLA cand am adunat) Total 171 euro. Mai punem 12euro transportul de la polonezi = 183euro - cam atat m-a ajuns pe mine (cu mentiunea ca eu am cablaj oem pla nu doar cablaj suplimentar doar pentru cei 2 senzori pla)

Modificat de danny2012
Link către comentariu

Pai din ce ai enumerat tu mai sus da aproape 180 , nu 130..

Link către comentariu

TDR, corect...scuze, am editat postul de mai sus.

In concluzie:

1. Pana la acest moment, pe Jetta MK6 nu a fost montat Park Assist din fabrica (doar park pilot - senzori de distanta fata-spate), insa in manualul de la masina, editia 12.2011 exista un capitol referitor la Asistenta la parcare laterala - e clar ca urmeaza sa se introduca si pe Jetta MK6.
2. Conform acestui video, si pe Jetta MK6 se poate monta park assist:

3. Pe Jetta MK6 se poate monta PLA 1.5 (doar parcare laterala)
4. Pentru cei care au deja park pilot din fabrica, pentru montarea park assist sunt necesare:

- 1 x unitate parktronic 1T0 919 475P
- 2 x senzor ultrasonic PLA 1T0 919 297A
- 2 x garnitura 1T0 919 133B
- suporti senzori park assist: cum pentru jetta mk6 nu exista documentatie, se pot folosi cei de la CC:
* 3C8 919 399 - STANGA FATA
* 3C8 919 400 - DREAPTA FATA
- banda dublu adeziva pentru lipit suportii pe bara: 3C0 919 939 sau cum zice TDR

@ Danny Nu se lipesc cu banda, exista lipici special care lipeste si polipropilena .

- buton park assist 1K0 927 123B REH (e nevoie si de cablaj pentru buton)
- cablaj PLA 5K0 971 095 AD (4 senzori pdc+2senzori pla) sau cablaj suplimentar doar pentru 2 senzori pla
- vopsea pentru vopsit senzorii in culoarea masinii

5. Bara fata de Jetta MK6 are marcate pe interior locurile pentru senzorii PLA
6. Se da bara jos, se gaureste cu o freza in locurile marcate, se monteaza suportii si senzorii PLA, se monteaza cablajul PLA sau doar cablajul suplimentar pentru senzorii PLA, se inlocuieste unitatea PDC cu cea PLA, se monteaza butonul park assist in consola langa cel de park pilot, se codeaza cu vcds.
post-104992-0-62065600-1364594447_thumb.

Daca am uitat sa adaug ceva, va rog sa ma corectati.

Modificat de danny2012
Link către comentariu

• 5 months later...

Stie cineva unde este localizata unitatea PDC? In ETKA apare in spate, in ELSA scrie ca se afla sub bord in vecinatatea BCM.

Link către comentariu

La g6 e sub stergatoare , de ce nu ar fi si la jetta tot acolo.?

Link către comentariu

A facut cineva retrofit de park assist pe platforma PQ35 (Golf 1K, Octavia 1Z etc..)? Evident, cu upgrade si la caseta de directie de generatie noua...

Modificat de starchaser
Link către comentariu

Sa inteleg ca i-ai scris si tu?

Multumesc de link, nu aveam de gand sa-i scriu. Stiu exact de ce e nevoie, insa eram curios de pictogramele afisate de maxidotul  "rosu" - ca sa zic asa.

Link către comentariu

Sunt la fel ca cele afisate pe MFA, MFA+ doar ca pe rosu

post-104992-0-60484400-1380397070_thumb.

Modificat de Hayate
Link către comentariu

Conform diagramelor, unitatea de control park assist steering nu comunica direct cu unitatea ABS (Golf 5K 2010 - info privind park assist incepand din 2008). E drept ca exista conexiunea la magistrala CAN powertrain..

In afara de informatiile de pe forumul rusesc, eu n-am mai gasit nimic referitor la subiect (doar cateva intrebari pe vortex referitoare la MK60EC1 - la care nu a raspuns nimeni). Ai mai gasit tu ceva?

Link către comentariu

Scrie clar acolo, nu merge decat la mk60

Link către comentariu

Si la b6 exista limitari legate de PN ul pompei ABS. Asa ca exista legatura directa intre modulul pompei si functionarea PLA ului

Link către comentariu

Limba rusa nu e (inca) punctul meu forte, iar translate-ul (fie al browserului, fie google) mai mult incurca lucrurile. Cred ca un papagal vorbitor ar fi in stare sa faca o traducere mai buna.

De asta intrebam daca ai mai gasit si alte info, in afara de cele de pe forumul rusesc.

Legatura intre unitatea de control Park assist si unitatea de control ABS e doar apartenenta la aceeasi magistrala CAN power train.

Oricum vedem saptamana viitoare. O sa incerc retrofit-ul park assist pe Golf 1K 2006 (are din fabrica MK60, insa nu are caseta de directie compatibila)

Link către comentariu

Da, tocmai aici este problema banuiesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!