Jump to content

VW Phaeton

mik15

Postare recomandată

cateva mici update-uri, masina a adunat ceva km de cand o am ajungand la 80k km, toate bune si frumoase pana aici. Se apropie de service asa ca m-am dus la VW pentru a ma programa, acolo mi-au zis ca este un service major acesta incluzand toate filtrele, ulei si bujii, pretul total ceva peste 3000Ron, asa ca am preferat sa mi le cumpar din USA toate piesele necesare pe original si sa pun, ca si la RS, ulei Liqui-Moly, de care eu sunt foarte multumit,! In final costul total al service-ului va fi 1/3 din ceea ce mi-au cerut la VW. Mi s-a parut aberant sa imi ceara atatia bani pentru niste piese care m-au costat nici 700Ron sau un pic peste 1000Ron incluzand si uleiul, dar pana la peste 3000Ron e totusi cale lunga :) ! I-am luat si cauciucuri, era cazul fiindca cele vechi erau DOT 2009/2010 si trebuiau schimbate!

Dupa un plin facut cu ceva km in urma....

2s1p54g.jpg

Link către comentariu
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mik15

24

• king@rthur

4

• F l o r i n

3

• EWS

2

Da, e puterea de cumparare mai mare, la romani.... de asta preturile sunt mai mari :D

Link către comentariu

Explicatia este simpla:cu cat masina este mai superioara ca gama..cu atat manopera si piesele sunt mai scumpe(pe reprezentanta).

Doar la setul de filtre de polen diferenta MAHLE-OE este de aproape 80 lei.

Link către comentariu

Corect... numai ca aceeleasi produse - vb de cele OEM - daca le cumperi de la reprezentanta - din Germania spre ex - sunt mai ieftine decat la reprezentantele din Romania... si sunt diferente substantiale.

Link către comentariu

le-am luat din USA de la o reprezentanta VW, 1stvwparts.com(Auburn VW) pentru cei interesati, si au preturi foarte bune. Cam stiu toate site-urile din USA de piese, iar unul dintre cele mai cunoscute este ecstuning, insa au si cele mai mari preturi! Vi-i recomand pe cei de la Auburn VW!

Link către comentariu

Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos! Este o aparitie exotica printre atatea 7 Series si S Klasse de pe aici... In sfarsit dau si eu de un coleg de forum vecin cu mine :)

Ma’a salama!

Link către comentariu

salutare vecine, ce-i drept sunt cam foarte rari genul asta de vecini pe aici :). Daca tot esti prin AD si iti plac si tie masinile te invitam in club, mai am 2 vecini pasionati, mai avem inca un RS6 si o VRS 2011, ne plac astea mai "exotice" :), asa ca te invitam cu mare placere in gasca! Da-mi un PM daca vrei cu un numar de telefon si o punem de-o intalnire! BTW - noi mergem vineri la Al Forsan pentru un karting, shooting si ce-om mai gasii de facut p'acolo, daca nu ai alte planuri deja, poate ne insotesti!

Modificat de mik15
Link către comentariu

la salon, imparte acelasi stilist cu RS-ul :)...in lumina asta si cu "ajutorul" Iphone-ului nu se prea vad cele cateva zgarieturi...

Cateva mici chestii pe care i le-am facut: i-am schimbat semnalizarea din oglinda de pe partea dreapta intrucat era putin ciobita si intrase praf in ea si se decolorase, am vopsit partea de jos de sub bara fata cu negru(original tot neagra era) intrucat era zgariata din cauza bordurilor inalte de aici, am contribuit si eu de vreo doua ori la zgarieturi :( !

Vreau sa ii pun cat de curand folie pe faruri pentru a le proteja si corectarea pe cat posibil a diferitelor defecte estetice! Stie cineva vreun Phaeton cu aceeasi culoare care se dezmembreaza? m-ar interesa usita de la rezervor, a mea are o ureche rupta si nu se mai deschide automat de la buton si nici nu se mai inchide cand incui masina. Am cautat pe ebay dar nu gasesc aceeasi culoare!

rawawh.jpg

111jri9.jpg

n3of0i.jpg

Modificat de mik15
Link către comentariu

ce ciudat e indicatorul de apa...eram obisnuit ca la 90 grade sa fie drept.

Link către comentariu

la salon, imparte acelasi stilist cu RS-ul :)...in lumina asta si cu "ajutorul" Iphone-ului nu se prea vad cele cateva zgarieturi...

Cateva mici chestii pe care i le-am facut: i-am schimbat semnalizarea din oglinda de pe partea dreapta intrucat era putin ciobita si intrase praf in ea si se decolorase, am vopsit partea de jos de sub bara fata cu negru(original tot neagra era) intrucat era zgariata din cauza bordurilor inalte de aici, am contribuit si eu de vreo doua ori la zgarieturi :( !

Vreau sa ii pun cat de curand folie pe faruri pentru a le proteja si corectarea pe cat posibil a diferitelor defecte estetice! Stie cineva vreun Phaeton cu aceeasi culoare care se dezmembreaza? m-ar interesa usita de la rezervor, a mea are o ureche rupta si nu se mai deschide automat de la buton si nici nu se mai inchide cand incui masina. Am cautat pe ebay dar nu gasesc aceeasi culoare!

rawawh.jpg

111jri9.jpg

n3of0i.jpg

Asta e buna?

http://allegro.pl/vw-phaeton-klapka-wlewu-paliwa-i3051577490.html

Asta parca e alta culoare.

http://allegro.pl/klapka-wlewu-paliwa-phaeton-3d0-i3059043464.html

Asta e neagra

http://allegro.pl/vw-phaeton-klapka-korek-oslona-wlewu-paliwa-igla-i3030062273.html

Modificat de cata1569
Link către comentariu

prima pare a fi ce trebuie, i-am dat un mail, sa vedem ce zice! Cum cumperi de aici, pare un fel de ebay, trebuie sa imi fac cont? Stiam de site-ul asta dar din cauza limbii am renuntat sa caut pe acolo...:), multumesc oricum pentru ajutor, poate prima e ce trebuie!

Link către comentariu
  • 5 weeks later...

noutati nu sunt :), nici service-ul nu i l-am facut pana acum pentru ca efectiv nu am prea avut timp si ca atare nici nu am prea mai circulat cu ea plus ca a fost gata RS-ul si l-am mai plimbat si pe el. Saptamana asta sper sa ii vina randul la servisare, tot care piesele prin portbagaj...in rest sunt in continuare super multumit de masina!

Link către comentariu

Mai sunt si altii pe aici pe langa voi ;))...

Pacat ca datorita locatiei, nu ma pot bucura si eu de niste masini ca ale voastre... ca la cat e benzina aici, nici nu merita sa conduci ceva cu motor sub 3l :)

Link către comentariu

Dubai... off shore, din pacate :(. De aia ziceam ca nu ma pot bucura de masinile de aici.

Chiar ma uitam la birouri aici, cu ce masini se dau emirati si expatii de pe aici... innebunesti cand vezi ce motorizari au :D, dar nici nu ma mir. Cand te gandesti ca ei fac plinul cu 100 de dirhami...

Link către comentariu

pai si daca esti offshore la rotatie cand stai pe pamant te poti si tu bucura, asa ca go for it cat esti pe aici, dupa ce plecam va fi greu sa ne mai bucuram de astea  :)

Link către comentariu

Pai sunt pe rotatie 28/28...dar cand vin am doar cateva ore libere si plec in offshore, iar la intoarcere am doar o noapte de stat...:) . Foarte rar se intampla sa stau cateva zile pe aici, mai ales de vreun an incoace...

P.S. promit ca nu mai scriu off topic ;)

Link către comentariu

felicitari pentru masina,este exact ce mi-am dorit de multa vreme dar stiu ca va ramane doar un vis.ma multumesc sa o vad la altii pentru ca aici unde sunt daca iti iei o asemenea masina ori esti bogat ori incostient pentru ca numai asigurarea ar costa vreo 4000 euri pe an.sunt curios ce taxe sunt acolo in Emirate.

Link către comentariu

Am incercat sa iti trimit PM dar n-am reusit.. Lucrezi cumva la Weatherford? :)

Link către comentariu

in sfarsit i-am facut service-ul :), am schimbat urmatoarele(service major): ulei, filtrul de ulei, filtrul de combustibil, filtrul de aer si bujiile. Ultimul service a fost facut in urma cu vreo 13 luni si 10k km la VW unde au folosit Castrol 5w-40. Dupa parerea mea uleiul arata groaznic, foarte subtiat si mirosea puternic a ars, semn ca s-a oxidat dincolo de un grad admisbil si daca era sa-l tin pana la 15k km, chiar si fara sa fi depasit cele 12 luni, nu cred ar fi fost prea indicat. E drept ca pana acum service-urile la ea s-au facut la intervale regulate de pana in 15k km sau 1 an, fiind facute doar la reprezentanta, insa mie Castrol mi se pare un ulei slab, motiv pentru care am trecut la Liqui Moly, pe care il folosesc si la RS si de care sunt super multumit pana acum.

Modificat de mik15
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

azi a implinit 83k in urma unei plimbari de vreo 500 de km, a fost o zi excelenta cu putina ploaie si mai racoare, dupa ce saptamana trecuta temperaturile ajunsera deja la 40C si peste, asa ca saptamana asta usor ploioasa a fost nemaipomenita, foarte rar avem din astea...plimbarea a fost o placere, am fost pe un drum care aici este traficat in special de camioane, care e de fapt ca autostrazile noastre :), ca atare mai are si ceva denivelari, dar fara gropi, am setat suspensia pe confort si parca am plutit peste ele...am incercat si un top speed, cu destula greutate am ajuns sa trec de 230km/h, dupa 210 in sus urca greu :)...cateva poze din timpul drumetiei...

iwus94.jpg

33cvl8y.jpg

317fhht.jpg

16jg4zq.jpg

uriasul Land Rover(care adaposteste un magazinel gen alea de cartier de pe la noi) este la intrarea in muzeul auto al unui seic, supranumit Seicul Curcubeului, de ziua lui a primit 7 limuzine noi S-klasse, din partea companiei Mercedes din cate retin, vopsite in culorile curcubeului, atat pe afara cat si inauntru iar printre masinile lui din colectie se afla si un Aro, primit cadou, evident de la Nicolae Ceausescu :)

33wp2t2.jpg

Modificat de mik15
Link către comentariu

Foarte frumoasa masina , noi am vrut sa cumparam noul phaeton dar ai mei au ales suv . epica poza 5  :lol:

Link către comentariu

l-am vazut de cateva ori :), am o tona de poze, pacat insa ca nu-i cum ar trebui, adica mai bine organizta si cu mai multa informatie...

hukk - eu l-am luat de curiozitate, nu ma asteptam la mare lucru, aveam oarecum o idee preconceputa pe care majoritatea o au despre masina asta, adica un VW pe care au vrut sa-l vanda ca pe un A8 sau S-klasse, chiar daca stiam povestea masinii si ma pasioneaza masinile, nu am crezut ca au facut o treaba atat de buna, insa m-am inselat amarnic si dupa prima tura facuta la test-drive cu ea i-am zis omului ca o iau, si parerea inca nu mi s-a schimbat, asa ca ar fi trebuit sa iei Phaeton, mie mi se pare peste Touareg la toate capitolele, mai putin abordabilitatea drumurilor offroad, insa pentru familie e ideala masina, foarte confortabila si sigura( un exemplu fiind cele 12 airbag-uri) si o placere la drumuri lungi. Asta este un entry lever in gama, un 4.2 sau W12 are o gramada de optiuni iar in Europa si 3.0tdi vine super bine dotat! Luata SH e o afacere foarte buna, din pacate pentru cei o iau de noua are o depreciere destul de mare intr-un timp scurt!

Modificat de mik15
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km fara probleme.

La fel ca si tine cumpar de pe ebay. Pana acum mi-am cumparat un set complet de filtre, ulei, stergatoare, presuri si o pompa de recirculare apa de la Webasto. Eu insa cumpar din Germania ca au preturi bune, dealeri sunt foarte seriosi si pachetele vin in 5-6 zile maxim.

Toate filtrele (aer, ulei, 2 x polen cu carbon activ, motorina) si uleiul Castrol EDGE Professional 5W30 (incl. transportul) m-au ajuns la 900RON, iar revizia inca 160 RON la un service din C-ta unde muncesc cativa fosti angajati ai reprezentantei Cardinal din C-ta.

In ultima vreme observ un trend ascendant al achizitiei de Phaeton SH. Oricum, sa-l cumperi de nou e :screwy:.

Phaeton = Fiul  :soare:  (Helios), deci e cam in gradina lu' tasu in Emirate  :) !

Modificat de AndyG
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!