Jump to content

Seat Leon probleme punte spate

gigicoltz
 Share

Postare recomandată

Acum 1 luna si ceva am avut un accident, un mos cu o dacie a intrat la 90 d egarde in mine (stinga)>Accelrind, am reusit sa scap eu,insa spatele masinii nu.Rezultat: spoiler spate cu parktronic incorporat dus, aripa, usa spate, varza. teoretic,inteleg ca se pot repara,nu stiu inca cu cita fidelitate.Insa am observat ca la peste 120km/h masina are din cind in cind o fuga a spatelui, inconstanta si imprevizibila, traiectoria trebuind corectata din directie.Cineva mi-a spus ca,fiind impactata puntea spate direct in roata stinga (adevarat lucru), e posibil sa fie deplasata. Practic, intrebarea mea este: e posibil?Se mai poate repara?Mai merita tinuta masina? Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina ta a fost reparata sau nu?

Daca nu a fost reparata cere si o verificare a suspensiei spate...de reparat orice fier se poate repara,iar daca e la suspensie se face...

Pune si niste poze,asa ne dam si noi seama mai usor cat de avariata e masina ta!

Link către comentariu

Din semnatura vad ca modelul este cu tractiune fata.

In acest caz, la lovituri mai serioase in partea din spate / lateral, puntea spate este deplasata si deformata.

Trebuie facuta o verificare a geometriei puntii spate.

Atentie, caderea si convergenta nu pot fi reglate.

Daca valorile sunt in afara tolerantelor, recomand inlocuirea puntii spate.

Mult noroc!

Cristian

Link către comentariu

Nu vreau sa fiu rau si nici pesimis, insa daca ai lovita masina in spate este recomandat sa o "mariti" nu de alta dar cat s-ar incerca sa fie adusa la 0 nici mama tinichigiului nu o sa reusesca. este o opinie personala. In timp o sa observi si uzura la cauciucuri si cel mai bine o sa-ti dai seama de cum trage masina in acesta iarna. Eu an avut o Nova cu ceva timp in urma si un accidnt destul de grav. Una peste alta puntea spate a fost lovita. Se schimba puntea spae cu una noua. Insa poate fi deplasata si oala amortizorului. Lucruri si lucruri. Daca diferenta de pret si calitate exista intre Nova si Leon, diferenta ntre fiae nu am prea vazut. Multa bafta oricum.

Link către comentariu

Multumesc tuturor. Din pacate, nu poate fi "maritata" usor, e in leasing si...e mai complicat.O sa incerc sa pun poze. Miine oricum o duc la Metrotehnica.Nu stiu cit de buni le sunt meseriasii mai ales pe partea de tinichigerie, intrucit abia le-au deschis (tinichigeria si vopsitoria).

GC

Nu vreau sa fiu rau si nici pesimis, insa daca ai lovita masina in spate este recomandat sa o "mariti" nu de alta dar cat s-ar incerca sa fie adusa la 0 nici mama tinichigiului nu o sa reusesca. este o opinie personala. In timp o sa observi si uzura la cauciucuri si cel mai bine o sa-ti dai seama de cum trage masina in acesta iarna. Eu an avut o Nova cu ceva timp in urma si un accidnt destul de grav. Una peste alta puntea spate a fost lovita. Se schimba puntea spae cu una noua. Insa poate fi deplasata si oala amortizorului. Lucruri si lucruri. Daca diferenta de pret si calitate exista intre Nova si Leon, diferenta ntre fiae nu am prea vazut. Multa bafta oricum.
Link către comentariu

Da asa este, la metrotehnica abia au deschis. Au mesteri f buni dar nu vor sa se bage in chestii complicate in tinichigerie pt ca.....odata lovita nu prea se mai poate face identic si ei incearca sa evite unhappy customers.

Banuiesc ca o sa te indrume in alta parte!

Mult succes oricum!! :D

Link către comentariu

Ma bucur daca au mesteri buni....sper sa fie adevarat. Seful de service de la Metro pare ok,insa uituc tare . :-) Asa cum uituci sunt cam toti de acolo, mai ales cei de la vinzari capre par toti poeti, numai oameni de vinzari,nu. Insa, pe ansamblu, pasnici si simpatici. Prima data cind am lovit masina (adica m-a lovit un BMW cu un chinez inside din lateral) au dus masina la o alta firma, ei inca nu aveau.Drama a fost ca ala de a dus si adus masina a facut recing cu ea, ca (desi avea doar 2000 km la bord) avea directia varza, incit a trebuit umblat si la directie. Deci, nu exista padure fara uscaturi si ma mir de ce naiba in RO nu exista profesionisti si profesionism? Toti ar avea de cistigat: si ei, si noi!

Da asa este, la metrotehnica abia au deschis. Au mesteri f buni dar nu vor sa se bage in chestii complicate in tinichigerie pt ca.....odata lovita nu prea se mai poate face identic si ei incearca sa evite unhappy customers.

Banuiesc ca o sa te indrume in alta parte!

Mult succes oricum!! :)

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut,

Am avut un accident d ecurand, lovind partea fata a masinii(schimbat aripa stg, etrier bielete, spoiler), din pacate am atins si cu janta spate. Urmarea, geometria era exagerata. Fiind punte, mai greu se rezolva acest aspect cu un aparat. Am avut tupeu sa las un mecanic sa taie puntea intr-un punct, dupa care a indreptat-o si a sudat-o conform. Acum merg de vreo 4000 km cu ea asa, apropo am schimbat cauciucurile anterior dupa 2000km, s-au ros de au iesit atele din ele datorita unghiului. Cum spuneam nici urma de uzura pe cauciucuri dupa reparatie. Toata chestia e sa mergi la un om cu experienta nu la cei cu aparate ce iti calculeza unghiurile pt roti pe 14 iar ale tale sunt pe 15, nu frate, te duci la unu ce are numai chei si surubelnite in atelier si te rezolva el(oameni trecuti de 40 ani!).

Asa ca nu te ingrijora ca doar nu vrei sa dai 24 mil pe o punte noua. Verifica si suportii de prindere ai puntii pe sasiu, sunt niste bucse, ai grija la ele.

BAFTA!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!