Jump to content

Cum se pliaza oglinzile electrice la O2

olupas
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor si La Multi Ani !

Cine cunoaste care-i "hot key"-ul pentru pliare oglinzi, il (o) rog sa posteze un tutorial. ;)

Feature-ul acesta intra la optionale sau la dotari standard ?

Suma respectelor,

Loop

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Feature-ul acesta intra la optionale sau la dotari standard ?

Din cate stiu, e optional. Daca ai acest feature, tre sa ai si desenul aferent pe butonul de reglat oglinzi.

Link către comentariu

La O2 elegance m-am uitat sub oglinda si asa pare, la o prima vedere, ca se poate plia.

Ce-i drept am incercat sa fortez un pic oglinda ,dar "n-am mers mai departe" . :P

Link către comentariu

Nu este inca disponibila aceasta optiune.

Link către comentariu

Automotive Electronics
Nu este inca disponibila aceasta optiune.

:) Doar SEAT ALTEA are din cate stiu eu.

Modificat de electricu"
Link către comentariu

Este sigur am vazut eu la o octavia aici la mine in craiova, se pare ca sunt decat pt cele care au oglinda interioara antiorbire si senzorul ala de ploaie, este undeva scris in lista de optionale

Link către comentariu

Ai vazut tu cu ochii tai cum se pliau ? :(

Sau doar pliate ? ca si ale noastre se pliaza daca le impingi cu mana.

Link către comentariu

Sunt aproape sigur (99%) ca nu se pliaza (automat). Nu am auzit pe nimeni sa aiba aceasta facilitate. Si nici in oferta de optionale nu scria nimic; nu de alta, dar m-am uitat special dupa asa ceva cand mi-am configurat masina ca sa dau comanda. Oglinzile pot fi pliate manual, dar nu ma tenteaza sa fac asa ceva deoarece le-as forta.

Link către comentariu

Nu am vazut eu dar acea persoana mi-a zis asta si mi-a zis ca i s-au blocat si rabatate si deaia stiu ca exista si inca ceva stiu ca se pliaza diferit de cele normale ,se lasa mai mult pe geam si un pic in sus

Link către comentariu

Si eu am oglinda retrovizoare cu efect antiorbire si senzor de ploaie si sunt 100% sigur ca oblinzile electrice la O2 se pliaza manual :lol:. Plierea electrica a oglinzilor nu exista nici macar optional ceea ce e un minus din punctul meu de vedere pt. O2.

Link către comentariu

Asa cum s-a spus deja oglinzile se rabateaza (in scopul protejarii lor cand masina e parcata) doar manual.

Cat despre faptul ca este un minus, acest feature electric e intalnit cel mai des la masini premium deci nu e un must have la o Skoda. De altfel cred ca nici Golf5 nu are asa ceva ca optiune...sper sa nu ma insel.

Link către comentariu

sunt masini "mai" ne-premium care au asa ceva. insa cred ca lipsa acestei functionalitati este un "feature" si nu un bug. nu dau speranta de viata prea lunga unui astfel de sistem in mizeria din .ro + inghet + nesimtire. rabatarea manuala a oglinzilor e sfanta. cu adevarat importanta mi se pare rabatarea (manuala a) oglinzii in sens invers (adica inspre fatza)

Link către comentariu

acest feature electric e intalnit cel mai des la masini premium deci nu e un must have la o Skoda.

Nu cred ca un peugeot 307 din 2003 se poate numi o masina premium si totusi are acest feature. Poate ma insel dar eu continuu sa cred ca ar fi mai bine daca s-ar plia electric.

Link către comentariu

:D Doar SEAT ALTEA are din cate stiu eu.

Exista si pe ibiza si pe leon. Pe ibiza am si eu aceasta optiune. Este optionala si costa si f mult. Din cate stiu eu sunt f putini care au comandat chestia asta pe ibiza.

La ibiza oglinda se rabateaza manual si in celalalt sens dar nu la maxim. Daca mi-o loveste unul se rabateaza nu cedeaza. Vorbesc din exeperienta...

Modificat de X-Ecutor
Link către comentariu

in cazul oglinzilor rabatabile electric: daca cineva de pe strada incearca sa forteze manual rabatarea oglinzilor atunci exista riscul ca TOT mecanismul sa se strice. stiti si voi: tot ce e simplu este si fiabil.

acuma haideti sa ne gandim un pic: cati dintre voi ati simtit nevoia unor oglinzi rabatabile electric? mie unuia imi ajung degetele de la o mana ca sa enumer astfel de cazuri. eu cred ca beneficiile nu justifica riscurile

aaa, daca sistemul de rabatare al oglinzilor ar fi fost cuplat la marsarier, iar acestea mi-ar arata rotile din spate atunci cand dau cu spatele ... ei, se schimba povestea. ar fi fost foarte utile atunci cand parchezi langa un gard sau la bordura. sa stiti ca exista asa ceva. am vazut intr-o reclama la o limuzina

altfel ... beneficiile nu acopera riscurile. de aia nici nu au montat asa ceva

Link către comentariu

aaa, daca sistemul de rabatare al oglinzilor ar fi fost cuplat la marsarier, iar acestea mi-ar arata rotile din spate atunci cand dau cu spatele ... ei, se schimba povestea. ar fi fost foarte utile atunci cand parchezi langa un gard sau la bordura. sa stiti ca exista asa ceva. am vazut intr-o reclama la o limuzina

La skoda superb oglinzile fac exact ceea ce ai scris tu mai sus :D

Link către comentariu

hehe....acest lucru exista la Octavia 2. Cand dai cu spatele, oglinda din dreapta se misca asa fel incat sa vezi bordura si roata spate, iar apoi cand bagi treapta I , revine la normal.

Asa parca se misca si la mine la inceput, dar nu stiu ce i-am facut si acuma nu mai face chestia asta..cine ma lamureste, ...oglinda o tzin pe R...sau mi s-a parut mie treaba asta cu miscarea ? Cumva e valabila doar la oglinzi cu efect anti orbire ? In manual nu explica foarte clar, dar parca sunt 99% sigur ca in primele zile mergea si la mine pana nu am umblat eu pe la butoane :D

Modificat de raz.ro
Link către comentariu

Este posibil ca optiunea de mai sus precum si cea de rabatare electrica sa existe numai pe anumite masini fara ca ele sa fie solicitate expres ci dupa bunul plac al producatorului. Spre exemplu, la Leon exista unele modele care au oglinzi rabatabile electric, ajutor la parcare (vezi mai sus), priza 12v in portbagaj etc iar altele au decat unele din ele sau chiar nici una in functie de data fabricatiei.

Link către comentariu

Corect. Ma indoiesc ca toate Peugeot-urile 307 ar avea oglinzile rabatabile electric ca optiune la orice nivel de echipare, ci doar la unele de varf.

Asa cum s-a spus, rabatarea electrica are si dezavantaje dincolo de comoditatea comenzii...cum ar fi expunerea la distrugere in cazul in care unii neaveniti ar incerca sa le de-rabateze manual...

Parca era si un caz pe forum cand un proprietar si-a defectat mecanismul involuntar...

Link către comentariu

Oameni buni, dar la voi are loc faza cu rotirea oglinzii dreapta spre bordura, cand dati inapoi ? sau am visat eu treaba asta...ca in manual scrie ..

Link către comentariu

scrie dar nu au decat unele si cred ca doar cele care sunt electrice poate tot alea care se si rabateaza,stiu ca butonul de reglaj la oglinzi trebuie sa fie pr R si sa bagi marsarier ca sa mearga (la mine nu merg )

Modificat de gabriel
Link către comentariu

tu tot o tii pe a ta cu rabatatul :(

Ia incearca sa o pui pe R si sa dai inapoi, eu sunt aproape sigur ca am patit-o si eu , oglinda s-a miscat in jos :)

Link către comentariu

Nu merge ,e incercata de mult si nu o tin pe a mea asa mi-a zis si mie unu care are masina prima care a venit pt showroom si a lui a zis ca are asa ceva , acum daca m-a mintit nush ce sa zic.

Link către comentariu

Orientarea oglinzii automat este valabila numai pentru oglinzile electrice cu memorie - cred. Luni pot afla sigur.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!