Jump to content

Iepurașul furios - R20


c6t9

Postare recomandată

Cam asa am si eu am 250 pe GPS si in bord putin peste 260 (as in 263-264). Deci cam pe acolo bate.

PS: Fara limitare. stage 1 ofc.

Link către comentariu

Haideti, va rog, sa incheiati aici discuțiile despre viteze de genul asta. Aveti optiunea de conversatii la PM, puteti adauga cati participanti considerati ca este nevoie...

Multumesc.

Link către comentariu

Of. Scuze! Nu a fost despre viteză, ci despre cât acoperă treapta 6. Pentru mine cifre mari sunt normale, din motive de Germania :)

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Wow, ce se vede în viraje că sunt duse anvelopele pe față. M-a și distrat azi să văd ce diferență uriașă este. Și n-am ajuns la semn. Plus că au câțiva ani și anvelopele.

Link către comentariu
  • 3 months later...

N-am mai scris de mult pe aici. Mașina a intrat în anul nou cu un motor nou. Între timp s-au consumat toate supărările, au trecut toți nervii și nu prea mai este nimic de spus. Mai mult decât un "mulțumesc VW", n-aș vrea să discut. Mai trebuie făcut ceva și cam asta e. Mergem mai departe. Motorul vechi din ce știu eu a ajuns în Germania, iar decizia de înlocuire a aparținut importatorului.

Am pus pentru prima dată anvelope intermediare (cunoscute prin târg sunt denumirea de all-season), ca anvelope de iarnă. Michelin CrossClimate. Am avut ocazia să merg cu ele la temperaturi foarte scăzute, pe ninsoare, pe zăpadă, pe uscat, pe ud, pe gheață, pe șleauri de gheață, cam peste tot posibil în sezonul ăsta și au fost peste toate așteptările. Nici nu visam să fie atât de bune pe zăpadă și gheață. Pe uscat sunt oricum dintr-un film al lor și atât. Va apărea în curând versiunea CrossClimate+, care cred că va rezolva niște neajunsuri ale actualului model în principiu în zonele cu apă mare, însă nu-i bai deloc.

Link către comentariu

După înlocuire a dispărut un zgomot foarte fin pe care l-am auzit de când a fost mașina luată, dar pe care nu l-a identificat nimeni în timp ca însemnând ceva. Zgomotul s-a schimbat și agravat într-o zi, șpan la verificare și asta a fost tot. Nu au existat martori în bord. Nu există o defecțiune anume menționată.

Link către comentariu

E bine daca ai motor nou(ai platit ceva ?) si sa speri ca va fi mai bun ca cel vechi(teoretic ar trebui sa fie cu toate piesele upgradate la ultima versiune). Cat mai multi km cu cel nou, nu uita de rodaj chiar daca e "facut" cand iese din fabrica, la mine am facut 3000 km rodajul.

Link către comentariu

Da. Mi-au spus că motorul ar fi diferit de ce-am avut. Mașina merge foarte bine, am fost cu ea. Este încă în rodaj, o să-i schimb uleiul puțin mai târziu.

Link către comentariu
  • 2 months later...

Iepurele e cât se poate de viu. Ieri mă gândeam dacă ar fi o chestie să îi caut LSD și un Haldex controller. Mai meditez. Am făcut o probă cu anvelopele astea. Cred că se simte lipsa ranforsării suplimentare, nefiind XL, chiar dacă indicele de greutate este 94.

Link către comentariu

Haldex controller pe generația ta nu face prea multe minuni , pe gen 2 e mai semnificativă schimbarea !!!

Link către comentariu

@cartman11 - ai PM să nu fie discuții pe aici, deși nu prea aș vedea de ce, s-a lucrat numai la reprezentanță pe mașina asta de când o am.

@H0lyBoy - am vorbit cu cineva și unii spun că e schimbare cu tot cu LSD, personal nu știu.

 

Link către comentariu
  • 2 months later...

Long time... Rodajul făcut de mult. Singurul lucru observat acum după schimbare este că foarte posibil a primit ceva soft diferit, pentru că se plafonează mai repede. Am încercat de mai multe ori în timp și tot acolo pare să stea. Și parcă e mai permisivă în redline în S decât înainte. În rest toate bune. Urmează o revizie nouă. Să văd când găsesc loc.

Pentru CrossClimate+ au scos acum și versiune XL. Mă gândesc dacă n-ar fi o idee bună să le înlocuiesc. Să văd cum vor fi la căldură mai mare.

Și poate anul ăsta schimb electrovalva vieții la AC. Poate. Cred că spun asta an de an. Problema reală e numai la prima plecare și în oraș. Cum am mers așa prea puțin, nu m-a deranjat treaba asta extrem de mult.

Link către comentariu
  • 1 month later...

A trecut și revizia, de fapt a trecut cam de mult. Între timp am schimbat plăcuțele de frână peste tot, doar că acum scârțâie ceva în anumite poziții ale volanului, și spre stânga și spre dreapta. Nu știu cum atinge plăcuța, dar mă scoate din minți. E mai ușor de reprodus dacă dau cu spatele și frânez, dar se aude și invers.

Link către comentariu

A găsit careva de cuviință să-și compleze colecția de capace OZ cu unul de la mine. Nici nu știu de ce, pentru că nu mai sunt ca noi de mult. Și asta e o discuție în sine, că eu n-am stat să le urmăresc, dar fiind ținute în service peste iarnă, m-am trezit cândva că nu mai sunt așa cum le știam și am o bănuială că au fost schimbate (la fel și alea VW), dar oricum nu mi-am bătut capul. Sunt niște capace de protecție. Acum trebuie să rezolv gaura. Mi se par niște rahaturi atât de triste. E acolo mai jos decât jos o chestie din asta.

Modificat de c6t9
Link către comentariu

Inca se mai practica rahatelele astea. Nici nu merita sa te enervezi...

Link către comentariu
  • 5 months later...

Pfff, de când n-am mai scris. Nici nu mi-am dat seama până acum. Între timp am remediat capacele. Revizie. Verificare. ITP.

Motorul a început să-și dea drumul după mai bine de 10k km. N-am mai avut mașini cu motor schimbat, așa că nu știu cum e comportamentul în general. Însă am sesizat diferențe.

Am trecut anul tot cu Michelin CrossClimate. Simt că peretele lateral e moale când se pune presiune pe el și parcă e tot mai moale sau am început eu să pun presiune tot mai mult. Probabil ar fi mai OK cu versiunea nouă și XL sau chiar mai bine cu unele pe 18. Altfel aderența este foarte bună încă. Am încercat să le dau și să le schimb cu unele noi, însă nu m-am putut sincroniza să fac asta dintr-o dată. Doritori au fost, n-am putut eu.

Altceva nu s-a întâmplat. Mă mai uit așa la ea. Prima mașină cu care am trecut 100k. Prima mașină cu care am trecut 6 ani. Și totuși nu-mi vine să mă despart de ea. Merge ca atunci când am luat-o.

Cred că prin primăvară ar avea nevoie de parbriz nou, dacă trece iarna ăsta. Nu am mai prins nicio țară unde să zboare pietre și nisip ca la noi. E drept că prin Albania n-am fost cu ea încă.

Link către comentariu

Una din putinele masini folosite (si intretinute) asa cum trebuie. Ma bucur de fiecare data cand intru si nu vad “Masina iese la vanzare...” :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!