Jump to content

VW Lupo 1.4 TDI

walye

Postare recomandată

Salut, de vreo 2 saptamani mi-am luat un Lupo. Motor 1.4TDI , 75cp, 2001, 130mii km.

Initial ma gandeam la cv mai mare/scump ba chiar am fost la un pas sa iau un Focus 2005 , Meriva 2004 dar fiind cam pretentios am cautat in continuare. Dupa o luna, satul de timpul si banii pierduti am gasit Lupo-ul si l-am luat.

Impresii pozitive:

- Spatiu interior mare pentru locurile din fata. Nu credeam ca o masina asa mica pe dinafara poate avea interiorul atat de spatios.

- Destul de stabil pt clasa lui.

- Interiorul facut cu materiale de calitate.

- Consum f mic ( cam 5% mixt pana acum )

- Motorul trage bn, inainte am avut un Superb TDI 131cp, si imi par asemanatoare, au acelasi zvac.

Negative:

- Portbagaj minuscul ( asta n-ar fi o problema daca nu sunt folosite locurile din spate, cazul meu )

- Insonorizare proasta, micul motor galagios, poate fi acoperit doar cu muzica in blana :D

- Vibratii mari la turatie mica

Estetic nu trec la impresii, fiecare cu gusturile lui. Mie initial exteriorul nu-mi prea placea, acum m-am mai obisnuit, dar tot ma face sa rad :D . Interiorul e frumos, partea metalica a usilor fiind neagra da bine cu negrul bordului si tapiteriei. Daca era alta culoare nu prea...

Probleme nu pare sa aiba, ramane de vazut.

Cateva poze:

post-85448-0-71162300-1357332545_thumb.j

post-85448-0-05817400-1357332566_thumb.j

post-85448-0-73994500-1357332581_thumb.j

post-85448-0-35001200-1357332594_thumb.j

Link către comentariu

Frumoasă achiziţia :icon_thumleft: . Să o stăpâneşti sănătos şi la cât mai mulţi km fără evenimente.

Cu insonorizarea într-adevăr stă prost la capitolul ăsta. Eventual dacă vrei să meştereşti la ea este un topic undeva pe aria de lupo despre ceva îmbunătăţiri în sensul ăsta.

Link către comentariu

Mersi. Imi cam place sa mesteresc, dar probabil trebuie si bani si cum n-o voi tine prea mult, nu cred ca merita.

Link către comentariu

Dacă nu o ţii mult atunci nu merită într-adevăr, numai să nu-ţi pice cu tronc :winter: .

Link către comentariu

Frumoasa masina..cat despre vibratii la turatie mica..e volantul shh gata..ca se iau moderaturi de noi :))

Iti va placea..la consum..2 pers (efectiv mari , aman2 in jur de 200 de kg ) consum 4.1 la 130km/h :) eu zic ca e bine de tot..plus pt cat de mica e..ai loc..e perfecta de oras..vad ca ai nr de IT..,mai stai prin cta?

Link către comentariu

Pai la economie ma gandeam cand am luat-o. Si nu doar consum, si cost schimb de proprietate, impozit, asigurare care pe aici sunt cam mari. ( rca 1500 eur pe an ) In plus la revanzare pierd putin.

In cta vin de cateva ori pe an.

Link către comentariu

Foarte frumos am avut un 1.2 TDI 3L si cred ca e cea mai buna masina pentru oras cum cred ca si motoru de 1.4 e f bun. Daca esti afara si nu in Romania, ai autostrada drum bun si la cat mai multi km, daca erai in tara si trebuia sa faci valea oltului aveai ceva emotii.

Link către comentariu

Mersi. Emotii nu mi-a dat pana acum. Cum am mai zis chiar mi se pare stabil pt clasa lui.

Link către comentariu

Frumos polo sa ai drumuri bune fara evenimente neplacute,numai bine.

Link către comentariu

Frumoasa,vibratiile exista pentru ca motorul are 3 cilindii,e normal,GTI-ul e tot al tau?:)

Link către comentariu

Frumoasa masina..cat despre vibratii la turatie mica..e volantul shh gata..ca se iau moderaturi de noi :))

Iti va placea..la consum..2 pers (efectiv mari , aman2 in jur de 200 de kg ) consum 4.1 la 130km/h :) eu zic ca e bine de tot..plus pt cat de mica e..ai loc..e perfecta de oras..vad ca ai nr de IT..,mai stai prin cta?

Unde esti D-le Pruteanu ?

Link către comentariu

Frumoasa,vibratiile exista pentru ca motorul are 3 cilindii,e normal,GTI-ul e tot al tau? :)

Mersi. Am inteles ca se mai pot reduce vibratiile cu o resoftare. Nu e.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Nimic nou. N-am prea folosit masinuta, am facut inca vreo 500 km, mai mult prin oras, drumuri scurte. Consum cam 6%.

Luna viitore plec in tara, si as vrea sa-mi montez CC, e diferenta mare pe autostrada cu tempomat. Am inteles ca se poate pe motorul meu, AMF, daca imi poate confirma cnv.  Am gasit topicul cu DIY:  http://vwforum.ro/topic/70789-tempomat-cruise-control-pe-lupo/?hl=%20lupo%20%20tempomat  da mai am de rumegat pana inteleg tot. Mai tre sa gasesc si  VAG COM. 

Alta problema e cu cheia, care nu imi inchide/deschide de la buton. Am tras concluzia ca bateria e consumata. In seara asta am desfacut-o sa vad ce baterie are si am ramas surprins de cum arata inauntru. Adica nu are nici un circuit, nici o placuta verde ( doar un beculet si ala spart ) ceea ce ma face sa cred ca nu emite nimic. Si atunci ce rol are butonul si bateria ?   Cealalta cheie e fara buton. Poate ma lamureste cnv. 

post-85448-0-43569100-1360371474_thumb.j

Link către comentariu

Pai daca ai un buton, o baterie si un bec, ce crezi ca poate actiona butonul ala? Becul! Daca aveai inchidere centralizata arata altfel cheia si avea cel putin 2 butoane nu unul. Si becul ala este pentru a lumina noaptea incuietoarea sa nimeresti gaura cheii.

Si ma miram ca ai senzatia ca lupo de 75 fuge la fel ca superbul de 131. E diferenta de aproape 2 secunde pe 0-100km/h in favoarea superb-ului dupa carte ceea ce este destul de mult.

Modificat de vw golf 2001
Link către comentariu

Lumina imi trebuia mie :D   Ms de info.

N-am zis ca fuge la fel ca Superbu ( e imposibil la diferenta de CP )  am zis ca are acelasi zvac, probabil datorita cuplului. Oricum trage bn, in clasa lui , acum 12 ani nust ce competitie avea.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Salut. Am ajuns la 134 k km. Toate bune, masina n-are nici o problema din cate vad. Am pus-o si pe tester sa-i vad km si arata cu aproape 2000  in plus. Presupun ca e datorita diferentei intre diametrul rotilor standard si altele cu care a circulat masina. Poate  ma lamureste cnv.post-85448-0-56047100-1363871130_thumb.j

Zilele trecute i-am scos amortizoarele sa-i schimb protectia de pe ax care se rupsese. Fapta s-a intamplat in prima zi cand am intrat in mult iubita noastra tara. GPS-ul m-a bagat pe un drum judetean in stare buna, mergeam  cu 80-90, iar intr-un loc era turnat alt strat de asfalt/ciment cam cu 10 cm mai inalt, fara nici o semnalizare. Am franat si am intrat cam cu 50km/h, m-a aruncat de am zis ca se rupe masinuta. Si era si incarcata bn. Pun niste poze cu operatiunea. ( multumesc pe aceasta cale lui  lupo_bv din al carui topic m-am inspirat )

Consumul este 4,5-5% la 50%oras si 50% afara . Nu sunt genul care sa merg la consum sau subturat.  Cand am venit in tara mi-am luat un potbagaj care de monteaza pe plafon. Datorita lui masina consuma cel putin 1 litru in plus la suta, iar la viteza e mult mai instabila masina.

post-85448-0-04633300-1363870910_thumb.j

post-85448-0-80682500-1363870945_thumb.j

post-85448-0-35904600-1363870963_thumb.j

post-85448-0-41474200-1363870977_thumb.j

post-85448-0-56030000-1363870989_thumb.j

post-85448-0-41517800-1363871004_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!