Jump to content

Consum diabolic de ulei la Polo Classic 1.9 SDI

Redclassic
 Share

Postare recomandată

Masina e din 2000 si are doar 100.000 km la bord, si reali, consumul de motorina e in parametri, dar in schimb mananca ulei ceva de genul 1 l / 1000 de km, ceea ce e infiorator, desi dupa carte e limita maxima de toleranta....uleiul e Castrol Magnatec 10W 40....nu stiu ce sa-i mai fac, ma gandesc la ueiul acela castrol pt motoare de peste 100.000 km, sau un dura lube, sau ce as putea sa-i fac?!?!?!

Are cineva probleme similare cu 1.9 SDI?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 147.000 km la 1,9 sdi pe golf IV si nu mamanca ulei deloc. Am schimbat ultima data uleiul dupa 13.000 (texaco halovoline 5w40) fara sa completez deloc si era in paramentrii. Esti sigur ca masina are kilometrii reali?

Link către comentariu

@Redclassic: Mergi tu la un service care au legatura cu notiunea de diesel si fa un test al compresiei. In felul asta elimini o posibilitate nasoala (cea ca ar fi motorul uzat si de acolo consumul). Altfel ai scurgeri de ulei de la motor?

Link către comentariu

Eu am un POLO VARIANT 1.9 SDI, motor AQM, an 07.2000, 122.000km.

A mea a consumat cam 600 ml la 3.000 km. Cel mai mare consum de ulei l-am avut la un drum de Cluj - Botosani. Pana acolo am mers 2 persoane in masina si nu a consumat aproape de loc, dar inapoi a luat cam 300-400 ml la 400 km (4 persoane plus portbagajul plin cu varf) si un drum foarte rau.

Am inteles de la mecanic (dieselist-pompagiu) ca diesel-urile de generatie noua au cunsum de ulei asa ca nu te ingrijora, eventual schimba tipul de ulei.

Eu am pus MOBIL 1 (10W 40) dar am zis ca voi incerca la urmatorul schimb un 5W 40 (sintetic). Am observat ca la motorul rece are un miros de ulei ars pe la esapament, dar asta numai pana se incalzeste.

La tine cum e?

Sa stii ca mirosul de ulei ars il am numai de cand am schimbat uleiul in Romania. Cand mi-a adus-o din Austria nu stiu ce ulei era dar nu mirosea asa pe la esapament la motorul rece.

Fa-i eventual o compresie la motor. Spune-ne si noua.

Link către comentariu

Test de compresie. Apoi ne dam cu presupusul.

Modificat de horgarban
Link către comentariu

masina are km reali, sunt sigur...nu are absolut nici un fel dfe scurgeri...poate fi vorba de regimul de croaziera?!...eu nu prea crut sub 100....o sa-i fac un test de compresie si revin cu noutati......multumesc pt sfaturi...

by the way...are mirosul ala de ars pana la cald...pa

Link către comentariu

• Administrator
Test de compresie. Apoi ne dam cu presupusul.

si unde recomandati in Bucuresti un test de compresie ? chiar am curiozitatea. In cateva locuri unde ma asteptam sa poata sa faca la motorul meu (TDI AHF 1998) nu aveau cum..

10x

Link către comentariu

Dealer VW,Skoda, Seat, Audi sau Metrotehnica, Service Bosch - cel de la Razoare - 90 % poate.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

In primul rand esti sigur de KM ? Daca esti sigur ca aceeia sunt Km reali, desfa capacul de plastic dupa motor(e prins in 4 cleme) , si vezi daca ai ulei pe langa filtru de ulei ..eu am patit-o cu o Corsa ; garnitura de la capacul de la filtru de ulei era uzata si imi arunca pe acolo ulei, mai ales cand fortam masina la drumuri lungi ! Oricum , fa-i si un test de compresie..este binevenit intotdeauna

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!