Jump to content

zgomot motor

rkanci
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am o Octavia 1 din 2005 1.9 TDI motor ALH.

Problema care o am acum este ca de ceva vreme (nu as putea spune exact cand a inceput, dar acum ma deranjeaza) se aude motoru foarte zgomotos. In plaja de 2000-3000 de ture (turatia normal a motorului in mers) se aude motorul in habitaclu de parca ar fi motorul turat >4000 ture.

Nu este un zgomot metalic sau ceva care sa il pot identifica usor. Acceasi chestie si cand masina este pe loc si o turez, deci nu cred ca poate fi un rulment sau ceva similar. In plus simt si trepidatii in pedala de ambreiaj (care cred c ae normal) in volan, la viteze >100km/h plus ca si pasagerul din drepata simte trepidatii in podea.

Am fost la service si mi-au zis ca trebuie sa schimb volant deoarece e uzata si intra ceva in rezonanta. Ambreiajul nu patineaza si nici nu am probleme cand shimb vitezele deci sunt putin sceptic legat de asta.

Are cineva vreo idee?

E cam urgenta treaba pentru ca urmeaza sa plec cu maisna de sarbatori si am programare la service maine dimineata. N-as vrea sa schimb abreiajul degeaba si nici sa nu rezolv problema.

Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cand pleci de pe loc, masina trepideaza ? la relanti se aude vre-un zgomot si cand calci ambreiajul se opreste? sau alte zgomote gen batai la relanti auzi de la motor? posibil sa fie si de la volant, dar n-am mai auzit sa se manifeste asa in mers la vreo anumita turatie, cel mai posibil sa fie vre-un tampon de la motor care la o anumita turatie nu mai "tine" motorul, poti face si o diagnoza, sa vezi inainte ce zice, poate fi un defect de la motor, dar cel mai sigur dupa parerea mea e ca o fi vre-un tampon, tine-ne la curent. succes

Link către comentariu

Va salut,

Pe aceleasi variante merg si eu, tampon motor sau cutie sau mai poate fi de asemenea vorba de un catalizator fisurat!

Link către comentariu

dute undeva unde ai acces sub ea, un zgomot mare e cel mai frecvent de la racordul flexibil de la evacuare, inainte de catalizator, uitate dupa urme de funingine

Link către comentariu

La volant cu probleme zgomotul se aude cel mai bine la ralanti cand si motorul trepideaza in functie de bataia volantului {zgomot metalic} la accelerare zgomotul metalic dispare . tind sa cred ca e tampon motor s au ai undeva gheata intre motor si caroserie ,scut ..trebuie analizata broblema inainte de a schimba volant . Cati km are ? Ai fortat ,tractat pe cineva recent? revin o cu raspunsuri sa te puten ajuta.

Link către comentariu

Ori tampoane de motor/cutie sunt cu probleme, ori vreo conducta ceva atinge de caroserie si induce o vibratie de la motor.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!