Jump to content

Turbina pe gti?!


sinucigasu
 Share

Postare recomandată

ce ziceti merge pusa o turbina pe un gti transformat in carburatie?!astept idei alea alea!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • iZOTOPE

    13

  • nadir@boosted.ro

    10

  • sinucigasu

    9

  • cristivw

    6

lasa injectiza... daca e digi 1 atunci un turbo ti-ar mari destul de mult puterea .. cam 180-200 cai putere

:D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da as lasa-o da' nu mai am cum pt ca nu am avut la motorul asta computeru si nu am reusit sa o pornesc decat 'manual'!am 'injectat' cu gura benzina!si m-am gandit sa il trec din inj in carb pt ca e mai simplu de intretinut si ma rog....oricum am vazut lume ca si-a pus turbina de diesel pe benzina!stiu ca fiecare turbina se calibreaza pe masina insa sunt curios de curba de randament si putere pe care o da o turbina de diesel!astept reply-uri de la lume care a experimentat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai turbina are efect doar cu computerul de bord ca sa zic asa, e mai bine sa ai injectzie si turbo, decat turbo cu carburator... la carburator nu prea ai cum sa injectezi mult benzina numa daca maresti gaurica aia, la injectzie ai si presiune mai mare :D, cauta la dezmembrari un computer de bord de la un golf mk2 gti 1.8l 8 sau 16 valve depinde ce motor ai. sau cumpara o injectzie separat, digifant de preferat (cis(K-jetronic multipunc injection) nu se prea intzelege cu turbo decat pana la 180 de cai :D)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si totusi asta are turbina pe carburatie si cred ca se intelege bine!plus de carb nu este limitata pe cand injectia este limitata de neputinta fizica a comandarii injectoarelor

http://www.4tuning.ro/masini-modificate/Da...?p=88038#88038a o anumita turatie!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai le controleaza computeru, faci o mapare a chipului :D si mai scoti putere... pe carburator nu stiu daca ajungi la putere mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mdea!gasisem o turbina de gI diesel si ma gandeam ca merge la mine!era cu tot cu galerie la vreo 100 euro ma incanta insa nu stiu cu bypassurile alea si cu supapele de aer cum sa fac!hm ...plus ca tre reglata !nu prea stiu ce si cum!cam cat crezi ca mi-ar da in plus !(asta in cazul in care imi da ceva)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca esti pe carburator nu prea stiu ... dar pe o injectie cis(e) ajungi la 180 de cai, si pe digifant un biturbo ajunge lejer la 300 de cai, depinde si ce turbina folosesti, plus cutie de viteze, pistoane, alea alea ... e mult mai complex :D

Ok, so I have decided to list a few facts about turbo charging your 8v powerplant. I have been doing a lot of research on this, and, I know this is the 8v FAQ, but alot of people new to the forum see this thread before they venture into boost. The information in this post is gathered from multiple posts and sites that i have gathered, although nothing is directly plagurized.
Stage 1 8v turbo project: 200 hp

Find a low milage 8.6:1 c/r block, or a set of G60 pistons and rods.

Get yourself a good deal on a G60 head and wiring, with sensors. The g60 had sodium filled valves, and the head, and cam were designed for boost. Make sure to get the intake manifold and throttle body as well, as this will make the easiest set up.

You now need a turbo, and manifold. You can get the manifold from various parts suppliers, EIP, 8vturbo.com, aptuning.com... ebay. Look for killa on the tex, http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1005282 . He can get good brand new turbos, cheap. I will either be buying mine from him, or getting the EIP do it yourself kit. You can also get them from a junk yard. Saab 900's, Ford T-bird turbo coupes, Nissan 300zx's, whatever you can find that has a T-3.

Corrado, metal headgasket. ARP Headsuts. Stage 4 G60 chip. Porsche 944 FPR, Blowoff valve, and intercooler. Plan ahead where everything will bolt up and run.

Next get a set of either G60 or 1.8T plugs. Get a better set of plug wires, although not really neccesary. Look for a manual, or electronic boost controller, and oil lines, and fittings for your turbo lube.

Bolt it together, check for boost leaks, and squeal some tire. I would start out at around 5 to 7 PSI and test the system, before bumping it up to 13 to 17. You will be grinning from ear to ear.

The only thing i think I want to do different is...

I will buy the EIP starter kit for the turbo, manifold, lines, downpipe, and accesories. I will then next buy the SDS standalone managment system, with fuel and spark. Use a 16V block, with G60 rods and pistons. G60 Head, worked. Now I can program my own fuel curve, and ignition curve as well. I can also monitor everything going on with my motor. I would also definatly suggest upgrading to 2.5 inch exhaust, with a high flow cat, and straight through muffler. Turbo cars tend to be quieter that N/A cars... you wont wake up the neighbors.

Here are some links to products I will be buying:

http://www.sdsefi.com/
http://www.eiptuning.com/eip/4....html

The rest is up to your imagination.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E clar ca daca vrei turbo, primul pas ar fi sa lucrezi la admisie si alimentare ceea ce in momentul de fata tu stai cam prost.

Poti sa o faci 1- injectie electronica la care tre sa-i schimbi toata instalatia cu calculatorul si debimetru

2- mecanic si asta o faci punandu-i doua carburatoare dublu corp care si alea accepta turbo

Dupa care umbli in motor : motorul tau nu accepta un turbo ar trebui sa-i schimbi cam tot ( pistoane, supape,biele...) naspa

Eu zic sa te rezumi daoar la una dintre etapele de mai sus (1, 2)

Ps, intreaba-l pe Nadir cam ce poate sa-ti faca carburatoarele alea :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro

salutare

in primul rand inainte de a ma pronunta vreau sa stiu un singur lucru

vrei turbo asa pt ca ai tu un fix cu turbo sau ca te-ai saturat de caii care ii ai tu pe gti si vrei mai mult ?

si ar mai fi una cat esti dispus sa platesti pt acest "moft" !

astept un raspuns, dupa care vom sta mai pe larg la barfa !

sarbatori fericite

nadir

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu vreau turbo pt ca simt ca poate mai mult motorasul ala!bine m-as multumi si cu 2 carburatoare insa e mai greu cu flansele!am incercat sa -i pun dublucorp de lada insa flansa cred ca e facuta prea din scurt(trece de la gaura mare a 2corpului la una mica a carb simplu)si nu se alimenteaza bine!am vazut pe 4tuning in schimb de vanzare 2 delhorto orizontale cu galerie!mi se pare interesanta solutia!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro

imi vine sa ma strang de gat scrisesem postul si cautam poza sa iti arat ! si normal am apasat pe rest si acumt re sa scriu iar

ideea sta in felul urmator

pt apune carb tre sa faci urmatorii pasi

1 achizitionezi carburile (are zimul de vanzare)

2 scoti injectia evident (dar in asa fel incat sa o mai poti pune daca nu iti place sau sa o vinzi)

3 scoti tot de pe qiuloasa o lasi "in pielea gola" ca sa se poate lucra usor pe ea pt ca trebuie astupate gaurile unde veneau injectoarele! (se astupa cu dural am auzit pe unii ca folosesc poxipol)

4 faci flansa pt carburatoare din durAl

asa acum alte elemente care iti pot da putere

comprimat qiuloasa dar sa ai mare gija cat iei din ea ! sa fie dreapta ! si sa o faca cineva care stie ca sa evitam detonatiile care nus deloc placute

ai putea sa pui si turbo dar pt asta trebuie multa munca si multi bani

pt a avea o masina performanta iti trebuie turbo cu furtunele aferente, intelcooler, galerie de admisie sepcuala, galerie de evacuare speciala, axa cu camer pt turbo, biele si pistoane pt turbo,

se pot pune si pt axa si bielel + pistoanele stock dar risti sa le faci zob

toata lumea e tentata sa mareasca din ce in ce mai mult presionea si cele stok nu prea rezista la mai mult de 0,3-0,4 bari! un turbo performant se preteaza de la 0,7-1 in sus unul total agresiv 1,4 !

chiar daca intre 0,3 si 0,7 este o diferenta mica dar se simte FOARTE TARE !

asa uite mai jos ai o poza ca sa stii ce ai de astupat din qiuloasa !

later edit :

era sa uit

fiti atenti cu cei facre fac urmatoare greseala marit admisia sau evacuarea sau si una si alta fara sa faca si altceva la motor !

daca ai ax stock nu umbli la admisie si la evacuare trebuie sa gandim tot ceeace facem pt a putea crestii puterea nu pt a o micsora !

ca ii faci "un detatraj" asta e alt ceva (adica scoti calamina fara a o marii)

Modificat de nadir
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

merci de reply!pot sa spun ca punctele 2 si 3 le-am efectuat deja insa nu stiu de 1 si 4! pct 1 de unde iau carburile si la ce bani si 4 unde fac eu o flansa din dural!(meseriasii astia de la noi nu prea stiu cum sta treaba; si ma refer aici la politehnica si alte minuni d'astea)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro

daca vrei mergem impreuna sa iti faci flansa acolo unde mi-o fac si eu si tot el mi-a astupat gaura de la injector

si carburatoare din cate am inteles zim`ul inca le mai are ! daca nu niu bai gasim si sh si noi ! Bani sa fie!

normal_VTM-ExtremE-Rapa-Rosie-5974.jpg

in poza se poate vedea si flansa si carburatoarele sunt 2 weber de 40

uite aici carb!

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=9418

Modificat de nadir
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:P @nadir : o intrebare de curiozitate, cat manca micul monstru, ce putere are, si de la 0-100km/h in cate secunde??

nu de alta da' chiar imi place sa vad un golf care da clasa la alte masini "mai fitzoase"...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uite ce aveam eu pe masina si nu mergea ca lumea din cauza flansei cred!

si asta !cred ca 'strangula' amestecul,merge neregulat si deloc bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro
:P @nadir : o intrebare de curiozitate, cat manca micul monstru, ce putere are, si de la 0-100km/h in cate secunde??

nu de alta da' chiar imi place sa vad un golf care da clasa la alte masini "mai fitzoase"...

nu am facut teste!

micul monstru eu cred ca fuge destul de bine!

iar cat consuma este irelevant :P cu jiglerele de consum consuma la 80-100 8,8-9 cu cele de cursa in forja consuma 20-25

o sa fac ceva teste cu masina mea cu asta ne fiind a mea am fost doar "copilot" pe ea numi-am permis

dar am facut leje un renault18 cu motorul F16wiliams ala de 150 cai 1,8 16v

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

frumos !! totusi vreau sa vad un golf spargator de jmekerasi (ma rfer la aia cu mashini gen bmw .... bla bla ... si cu multe fitze) gen renner 2 :( .

aia da masina !!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro

:( pai sunt deja prin bucale care chiar asa cum le zici tu sunt adica spargatori de shmekerasi ! multi nu cred ca un mk2 gti 16v rusineaza un ursulet ! mai multe sa ne povesteasca alex_dub dar poate in alt topic

hai sa nu mai derivam de la subiect si sa vedem exact la ce concluzie ajunge colegul nostru sinucigasu` si dc nu sa il ajutam sa isi vada visul implinit !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am stat si m-am gandit pana fac rost de 200 euro pt niste carburi ca lumea(de fapt 300 daca stau sa ma gandesc mai bine,aici incluzand si flansa)cred ca in ianuarie o sa iau carburile lui nadir daca se potrivesc si daca nu le da pana atunci!multumesc mult tuturor pentru idei si sugestii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro

buna alegere :D oricum cred ca o sa iti fie si unu de ajuns si bine reglat asta ca sa nu faci prea multe modificari

bafta oricum mai multe detalii vezi in postul ala sau la nr de tel 0724905434 Bogdan ii zici ca vin din partea mea este un bun prieten !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in primul rand va multumesc pt raspunsuri si sugestii!daca voi avea 300 euro sa bag in 2 carb si o flansa o voi face pana atunci insa cred ca in ianuarie voi lua carburatoarele de la nadir(piersburg)daca o sa le mai aiba!multumesc inca o data!

p.s:am vazut pe 4tuning o turbina de vanzare :D cred ca merge la mine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

oare se poate monta pe un motor pe benzina tip PB (de golf 2 gti, 1.8, 8valve, 82kw) o turbosuflanta de pe un gtd (1,6 td, 70cp)? compresorul de pe g60 am inteles ca se poate pune.

s-ar castiga ceva concret? sau multa munca degeaba?

Modificat de cristivw
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

degeaba pui compresorul de g60, pt ca tu ai alta compresia ca g60-u, g60-u are si o gramada de alte imbunatatiri in motorul acela, e special construit pentru boost !!

poti pune turbo de gtd, numai daca ai digifant, pt ca la cis se complica lucrurile, dar totusi este costisitor, si in plus iti trebuie si o garnitura de qiuloasa care sa-ti micsoreze compresia :D

daca vrei ceva putere in plus de la motorul tau ia un arbore cu came de 268 - 270 de la tectonics, vezi ca au kit-u cu totu, te ajunge cred ca pe la 300 de euro si iti da un plus de 10-15 cai :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!