Jump to content

probleme cu usile la temperaturi sub 0 grade

eugentim
 Share

Postare recomandată

A iinceput sa scada temperaturile si sub o grade nu se mai deschid usile.

Ati patit asa ceva si cum ati remediat problema ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

s-a mai discutat despre asta dar reamintim poate pentru ultima oara.pentru a nu mai ingheta chederele se recomanda a fi unse cu glicerina boraxata pe care o cumperi de la farmacie pentru cativa lei.unii au mai folosit si antigel dar au existat voci care au spus ca in timp vor aparea efecte secundare si anume ca se vor coace chederele si implicit se vor rupe.eu am folosit si antigel pana sa vad ce au scris unii despre efectele secundare si apoi am trecut pe glicerina rezultatul fiind unul foarte bun,recomand!

Link către comentariu

Nu se mai deschid din inchiderea centralizata sau cum? Posibil sa fie numa chederele inghetate de usi.

Si eu am patit anul trecut ceva asemanator dar erau usile lipite de cheder (umezeala a inghetat) dar am rezolvat cu un spray pentru chedere siliconic si nu am mai avut nici o problema de genul.

Link către comentariu

masina e deschisa si nu se poate intra in ea .

trag de minere si nu se deschide si daca intru pe cele din spate trag de clapeta inoxata si nu se deschide .

o sa incerc cu glicerina pe chedere sa vedem ce efect are .

Link către comentariu

trebuie vazut - poate e din yale.

Asa frig e la tine, de au inchetat usile pe cheder ?

Link către comentariu

nu cred ca e din yale ca daca o las deschisa tot nu pot intra dimineata in masina .am o senzatie ca nu face clickul ala din yala si nu stiu ce e inghetat dar o sa dau si cu glicerina pe chedere si sa vad ce rezultate sunt .

ma gindeam ca trebuie desfacuta fata de usa si uns ceva tije prin usa si sincer nu stiu cum sa dau fata jos sa vad ce e prin usa

azi dimineata au fost -3 grade si sotia a avut probleme la intratul in masina

Link către comentariu

undeva pe forumul asta se mai vorbea si de faptul ca din cauza caldurii din interiorul masinii si a frigului de afara inauntrul portierei si a yalei se face condens si ingheata de nici mecanismul inchiderii centralizate nu mai lucreaza normal,de aceea partea mecanica a inchiderii trebuie sa fie curata si gresata ca sa nu implice probleme din cauza frigului la deschiderea usii,de aceea cineva recomanda ca timp de cateva minute sa se deschida portierele pentru a iesi caldura,a se egala temperatura din interior cu cea de afara si in felul asta nu mai aparea condensul si incuietorile functionau normal sau aproape de normal

Link către comentariu

Spunea-i ca masina e deblocata dar in momentul in care tragi de ea nu se deschide portiera,aceeasi problema o intampin si eu in fiecare iarna,la mine stiu sigur ca problema pleaca de la chedere,inchiderea centralizata isi face treaba si deblocheaza usa dar daca trag de maner nu se deschide. Am remediat problema cu un spray anti-inghet si functioneaza,dar am sa incerc si varianta cu glicerina.

Link către comentariu

am vazut zilele trecute la OMV spray micut pentru dat pe chedere ca sa nu inghete,insa nu stiu cat de bun e si pe deasupra e si mai scump decat glicerina de cel putin 2 ori,tot glicerina e cea mai buna raport calitate pret si ieftina si nu dauneaza nici la chedere nici la vopsea cum dauneaza antigelul

Link către comentariu

Si eu am patit la fel, de la inghet si este vorba de chedere! Am sa incerc si eu cu acea glicerina!

Link către comentariu

si eu am patito dar nu am dat cu nimic numai cand o speli sa stergi bine la chedere :icon_thumleft:

Link către comentariu

Depinde numai de initiatorul topic-ului ca sa stim daca e de la chedere sau inchidere. Daca se misca manerul in gol atunci usile sunt inca incuiate. Daca intampina o oarecare rezistenta cand tragi de el prima oara, atunci e usa lipita de cheder.

Link către comentariu

Glicerina se da greu ca trebuie incalzita,eu am gasit spray cu ulei siliconic pentru cheder si nu mai face probleme [sa se lipeasca chederul de tabla].

Link către comentariu

pt alexanderdj

-si daca o las deschisa fara sa o inchid cu cheia dimineata nu mai pot sa o deschid

-trag de miner si imi ies doar minerul in afara fara sa se deschida usa

-daca las usa din spate deschisa si intru si incerc sa deschid aceeasi figura ,trag de miner si nu se deschide

-am cumparat glicerina sa dau pe chedere sa vad cum o sa se comporte si revin cu impresii.

Link către comentariu

Depinde numai de initiatorul topic-ului ca sa stim daca e de la chedere sau inchidere. Daca se misca manerul in gol atunci usile sunt inca incuiate. Daca intampina o oarecare rezistenta cand tragi de el prima oara, atunci e usa lipita de cheder.

vezi ca am patit si eu ca manerul sa se miste in gol insemnand pentru tine ca usa mea era incuiata,dar era descuiata si eu eram chiar inauntru,ma speriasem si ma gandeam ca s-a stricat incuietoarea dar ma gandisem si ca s-a facut condens si a inghetat petru ca facusem caldura in masina si asa a fost.astfel m-am dat jos pe partea cealalta dupa ce am dat iar drumul la caldura si pe afara am tras de usa cu simt si fara sa stric sau sa rup ceva,ziceai ca-i incuiata dar s-a deschis dupa ce s-a incalzit foarte bine masina pe interior,e stresant dar apoi am bagat glicerina grupa mare:)))

Link către comentariu

si eu am patito dar nu am dat cu nimic numai cand o speli sa stergi bine la chedere :icon_thumleft:

partial adevarat. de ce spun partial : vii,parchezi masina calda si te bagi in casa...ninge peste ea si zapada se topeste (masina este calda inauntru), apa curge pe chedere si peste cateva ore ingheata,lipind chederul de tabla.

Link către comentariu

Atunci e mult prea ciudat ce se intampla la voi. La mine la Seat chiar daca e usa lipita de cheder si eu vin la masina si trag de usa, se simte ca prinde manerul ca sa deblocheze broasca de pe prinderea de pe stalp, insa ramane inchisa pentru ca e lipita. Eu la asta m-am referit.

Tin minte acum 2 ierni ca am ajuns la masina, am descuiat usile din telecomanda si am vrut sa deschid usa dreapta-spate ca sa bag un rucsac pe bancheta respectiva. Aceasta era lipita de cheder si nu a mers deschisa si n-am fortat de ea. Am intrat in masina si am plecat unde aveam treaba. Fiind benzinara s-a incalzit relativ repede si dupa vreo 20 de minute mi s-a deschis usa de pe spate. Norocul meu a fost ca s-a deschis la prima treapta si a ramas inchisa pe jumatate.

Link către comentariu

partial adevarat. de ce spun partial : vii,parchezi masina calda si te bagi in casa...ninge peste ea si zapada se topeste (masina este calda inauntru), apa curge pe chedere si peste cateva ore ingheata,lipind chederul de tabla.

ai dreptate se poate si asta dar daca dai cu solutie ceva mai ales daca este ceva uleios o sa dea naspa pe masina
Link către comentariu

azi am dat cu glicerina pe chederele ambelor masini VW Polo .

o sa vedem care se deschide miine dimineata daca sint sub 0 grade .revin cu impresii joi dimineata .

Link către comentariu

am dat cu glicerina pe chedere si cu un spray de la LIDL pe inchietorile de pa portiera (nu pe butuc )

si rezultatele sunt super multumitoare din punctul meu de vedere.

o sa mai repet operatiune peste citeva zile sa nu mai fie probleme .

multumesc tuturor forumistilor pentru sfaturi

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Si eu am avut aceasta problema dar nu venea de la ghedere ci a trebuit sa dau cu spray la mecanismul care inchide sau deschide usa (arata ca un carlig)Si acela ingheta ,degeaba se ridica din inchiderea centralizata

tija ca in iala nu deschidea.Si cu cheia am rotit iala dar la fel facea.Am dus masina la spalat dupa care s-a deschis usa si am dat cu spray si asta a fost.Specific ca nu acolo trebuie dat unde intra cheia.

Link către comentariu

eu am demontat yala si tot sistemul de la yala cu tot angrenaj ,am vazut si poze pe forum si raman la ideea ca chederul ingheata , nu vad cum sa inghete acel carlig atat de tare ca nu poate fi deschis din afara si nici din inauntru .mai ales ca nu sta umezeala acolo ca sa inghete cum sta pe chedere

Link către comentariu

de condens ai auzit? yala trebuie spalata si gresata cu ulei de motor!(asta inseamna ca sa-l dai jos si sa-l speli cu ceva solvent ce nu distruge plasticul...gen petrol) uleiul de motor de buna calitate (ESSO,MOBIL1,CASTROL). De un an de zile am facut acest proces si niciodata nu am avut probleme cu ea. Varul meu are tot un polo 6N2, a pus ulei de masina cusut iar de multe ori nu poate sa deschida usile. Nu din cauza chederului ci al yalei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!