Jump to content

Imbunatatire sistem franare

alexandruu
 Share

Postare recomandată

Sal

In urma cu 1 luna am cumparat un cc versiunea r36 cu motor de 3600 ,si acum ca am facut si revizia de 60mii, si , la testul de franare a iesit doar ~60% .. mi se pare cam putin, placutele sunt uzate cam la jumatate . cum as putea imbunatatii performanta? placute noi ? sau poate discuri de frana noi ? eventual mai mari ? astept idei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai varianta de 3.6l V6 vine din fabrica dotat cu etrierii fata la fel ca cei de pe Golf R/Audi S3/Leon Cupra si discuri ventilate spate. Poti incerca schimbatul discurilor + placutelor cu ceva mai performant sau, daca tot nu esti multumit, schimbatul kit-ului de frana fata cu ceva de la APRacing sau StopTech. Nu cred ca poti pune discuri mai mari folosind aceasi etrieri pe care ii ai acum pe masina...

Link către comentariu

Salut. Stai linistit din cate am inteles de la baiatul unde imi fac Itp-ul nici la o masina noua nu iese 100%. Poti sa iei niste placute mai performate sau si niste discuri.

TIe ti se pare ca nu franeaza bine lasand faptul ca ti-a iesit 60%?

Link către comentariu

masina e din 2010 .. 60 mii km

din punctul meu de vedere franeaza f bine, dar sunt mirat, sa aibe doar 60% cu placute cu uzura la jumatate, si discurile de frana sunt destul de mari, si ventilate, deci nu prea vad motivul. e posbil sa fi avut ceva mazga placutele pe ele la test ( ploua cand am dus masina in service) ? adica, daca masina asta are 60% un logan cat are? sau 60% fata de una identica noua ?

conform http://en.wikipedia....i/Volkswagen_CC toate cc urile au acelasi discuri de frana 310 fata respectiv 285 spate, nu zice ca v6 ar avea discuri mai mari ? cum pot afla ce am pe masina ? le masor cu ceva?

in cazul in care discurile nu sunt uzate, ce placute as putea pune ? ceva de calitate

Modificat de alexandruu
Link către comentariu

E scris aiurea pe Wikipedia. Varianta de 3.6l V6 vine cu discuri fata de 345 si spate de 310, ambele fiind ventilate. Uita-te la a ta, si te poti convinge usor de faptul ca cele spate sunt ventilate, deci clar astea sunt specificatiile corect. Ca o confirmare, uite aici: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=172942 .

Link către comentariu

Eu nu inteleg de ce-ti faci probleme daca masina franeaza bine! Si da, la V6 discurile sunt mai mari si ventilate si pe spate.

Mai bine bucura-te de masina, ca merita. Poate o si prezinti in aria dedicata.

Sent from my Galaxy using Tapatalk 2

Link către comentariu

Inainte de a te apuca de schimbat discuri/placute, incepe cu un lichid de frana mai bun, eventual furtune metalice.

Abia dupa aia te orientezi spre o combinatie de discuri+plaute mai performante.

Link către comentariu

La nici o masina nu iese 100%. Asa ca nu fii impacinetat ca ti-a iesit 60%, care fie vorba e o valoare buna.

Si eu am avut aceasta dilema cand am facut rar-ul si astea au fost lamuririle date de cei de la rar.

Mie mi-a iesit f aproae de 60% pe un golf obisnuit.

Din ce stiu eu, e critic daca iti iese sub 40%.

Iti dai seama ca nici testarile nu se fac la solicitari f mari ale sistemului de franare, astfel incat nu prea au cum sa scoata in evidenta calitatile unui sistem de franare performant, de aceea valorile pt masinile care au sistemul de franare in stare buna vor fi apropiate.

Sfatul meu e sa lasi franele asa, mai ales ca te multumesc cum franeaza.

Adevarat ca un sistem de franare de racing e mai performant, insa ideea e sa si ai nevoie de acea performanta, care se simte doar la o exploatare in forta a masinii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!