Jump to content

VW Bora Edition TDI - OE


mad_kat

Postare recomandată

Super frumos! mi-ar placea si mie asa ceva :D

Gasesti doar pe bora de mexic sau si pe europa?

Link către comentariu

vezi pe ebay - unde esti tu acum poti face mai usor rost de oem+ uri ;)

eu nu am gasit decat la bore (de fapt jetta) de america - prin vortex, asa mi-a si venit ideea - si alea toate sunt mexicane.

pe bore de europa nu am vazut optiunea.

ca idee stalpii mei C erau made in germany astia inclusiv policioara sunt made in mexico. lipsea o antifonare pe dos pe care am luat-o de la cele vechi.

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

este si pentru europa, am si eu pe masina perdeluta spate :)

@redline1619 daca ai folie pe spate nu prea se mai merita perdeluta sa o folosesti ca nu se mai vede aproape nimic prin ele...

Modificat de nemtzalau
Link către comentariu

Interesanta informatie - probabil optiune pe highline. Tu nu te lauzi suficient cu masina, oricum :)

Eu folie nu am pe Bora si nici nu o sa imi pun - optiunea asta am vanat-o exclusiv pentru cand merg cu fii-mea in masina - asta vara s-a simtit tare nevoia de o umbrire a lunetei. Imi pare rau ca nu exista optiunea (de pe megane 2 sedan de exemplu) cu perdelute la geamurile laterale - incluse in captuseli - ca as fi adaugat-o si pe aia.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Adunam km, si de teama unor temperaturi scazute si ceva zapada la munte am pus gumele de iarna, pentru concediul "de"vacanta copiilor.

Si de iarna trecuta incepusem sa vad ca la temperaturi joase, chiar daca ledul sta aprins destul, bujiile incandescente nu prea isi mai fac treaba cum ar trebui. Si avand in vedere ca in istoricul masinii de pana la mine (destul de detaliat) nu e nici o mentiune de inlocuire a lor, si nici eu nu am umblat - mi-am comandat un set. Am un coleg la munca cu tubulare mici adanci (luate tot pentru treaba asta)

 

IMG_20171104_130655.jpg

IMG_20171105_162548_HDR.jpg

Link către comentariu

Cum se manifestă decesul bujiilor? 

Ale tale cam câți km au și la câți km, aproximativ, se cer schimbate ?

Link către comentariu

deces 100% probabil nu - doar o slabire a puterii de incalzire. Porneste ceva mai greu la temperaturi sub 5 grade. La fel mi-a facut acum cativa ani, cand, din cauza G62 nu tinea suficient bujiile actionate. Curent pare sa le vina, am verificat. Eu am masina de aprox 45000km, istoric am f detaliat din Romania, inca vreo 30000 aprox - si in perioada asta nu e nici o mentiune de bujii. Chiar daca ar mai fi vreo problema sporadica la releu, schimbarea rau nu va face.

In alta ordine de idei - inca un pic si fac 5 ani cu masina asta. Destul de putini km, insa explicabili dat fiind ca vreo 35k i-am facut in primii 3 ani si doar ceva sub 10k in ultimii 2... Vorba 'ceaa - multumit ca-n prima zi :D

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

eu am luat o tubulara special pt bujii. restul din trusa sunt scurte si nu reuseam.

Link către comentariu

Dupa cum ziceam - am un coleg la munca, cu un set de Yato imens - si printre triplesquare si alte goodies - are tubulare de bujii inclusiv mici pentru incandescente (la fel cu cauciuc sa retina buja, ca si cele mari) Mai frica mi-e sa nu rup vreuna.

Link către comentariu

cu cauciuc :) nu stiam de trucul asta.

eu am reusit sa le scot intregi. wd40 si rabdare. si motorul cald cred ca ajuta.

Link către comentariu

motorul cald nu stiu sincer... teoretic strânge dacă e cald...

urmează și eu să fac și eu un "refresh" la buji, împreună cu rampa care mi-e cam varză.

Aș vrea să înlocuiesc și cele 3 (auxiliare) de pe circuitul de antigel... oare sunt la fel?

Link către comentariu

Alea de ce vrei sa le inlocuiesti? Baga greu caldura? Din ce stiu alea sunt destul de "pe viata" nefiind expuse la arderi cum sunt cele din cilindri.

Link către comentariu

am impesia că se încălzește destul de greu... și m-aș simți liniștit, totuși căruța mea are 34x.xxx km (din câte știu eu) și imediat 19 anișori...

P.S. scuze de spam și mă bucur sincer când văd cum întreți și tractorașul!

Modificat de guppster
Link către comentariu

Pai suntem mai multi cu golfuri 4, pe care le ingrijim cum trebuie - sau mai mult :)

Link către comentariu
  • 1 month later...

Asa arata RCN210 pe Bora

Se incadreaza foarte bine, iar sunetul este mai mult decat ok - suna cam cam ca MFD-ul. Citirea usb-ului si cd-ului sunt neasteptat de rapide iar bluetooth-ul merge chiar fain.

btw - la multi ani si sarbatori fericite!

si o poza cu cele doua mk4 din dotare.

IMG_20171227_112206_HDR.jpg

IMG_20171227_112246.jpg

Link către comentariu

Arata chiar bine...dar inca nu m-am prins daca e Oem sau chinezarie...

Stie sa afiseze pe maxidot?

Link către comentariu

este oem chinezesc - inteleg ca a fost echipare de fabrica pentru vw-uri fabricate pt piata chineza.

e ok ca are rds etc. si este pe can - ca rcd200 insa vine cu o cutiuta emulator ca sa recunoasca oprirea prin contact aprinderea pozitiilor etc

pe maxidot nu stie sa afiseze - nici nu are pinii in mufa mini iso corespunzatoare. nici comenzi pe volan nu stie.

lasand astea la o parte se aude super misto - deenman parca ai avut similarul pe g5 - prinde radio fain, redarea mp3 e mai clara si mai rapida in reactii ca xcarlink-ul si nu mai ai limitarea cu foldere denumite dedicat. orice pui canta :)

Link către comentariu

Am postat si in topicul de baterii:

Exide Premium 72/720, dupa 4 ani si vreo 3 luni, dupa 5 zile de stationare pe temperaturi pozitive nu a avut destula forta sa actioneze demarorul... Asta iarna dadea niste semne, dupa o saptamana de ger invartea greu, si se stingeau complet luminile prin bord si reseta casetofonul - dar pornea.

Verificat si nu am consumatori aiurea - in cateva secunde dupa incuiere consumul scade la 15-20mA - si se mentine asa - am lasat multimetrul cuplat 3 ore si nu a aparut nimic dubios.

Dezamagit, la cat a costat, si la ce experiente pozitive am avut acum mai multi ani tot cu exide. Mi-am bagat picioarele si am luat Rombat OE Dacia - tot de 72/720 - la mai putin de 2/3 din pretul unui exide similar, si ceva mai mult de 1/2 din pretul unei Varta... Sa vedem cat o sa tina de data asta.

Link către comentariu
  • 2 months later...

Nici Bora nu este ignorata. Ultima iarna cu gumele astea, sunt plastice, pierde aderenta mereu... Le-o fi ajuns si lor din 2010 incoace...

In alta ordine de idei - azi-noapte in drum spre munte s-a intamplat asta

IMG_20180309_232726.jpg

Link către comentariu

Eu nu reusesc sa scap de becul ala de vreo 4 luni :banghead: Saptamana viitoare cumpar mufe noi pentru senzorul abs din fata. 

Link către comentariu

ala e de la g200

nu ma deranjeaza,  esp-ul nu l-am gasit niciodata cu adevarat util

abs-ul merge perfect si cu acel bec aprins

eu am pus poza ca mi-a parut faina cifra de la km :)

Modificat de mad_kat
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Weird shit. Dupa episodul cu bateria de dupa anul nou (baterie ce acum e binemersi pe golf) in limita timpului disponibil am tinut sub observatie noua baterie. Premize: Consumul pe ampermetru nu sare de 20mA, lasat o ora conectat, masina incuiata. Incarcare intre 14.1 - 14.3 V

Si totusi - am avut surpriza ca dupa o saptamana sa o gasesc la 11.75V, apoi dupa un drum de 50km, bateria la 12.65, insa dupa 3 zile 12.15V...

Stau sa ma gandesc - ori baterie proasta ori ceva haleste curent. Increzator in tehnologia bistriteana am inceput sa caut consumatori babeste, ca pe ampermetru era tptul ok - deci altceva "se trezeste" din cand in cand. Prima alegere RCN-ul cu al sau emulator de CAN (ca el nativ este cu can +/- si eu am immo2) Scos siguranta 42 - si acel 12.15 in doua zile devine doar 12.14. Apoi in weekend mutat ambele plusuri pe contact (nici un permanent legat la rcn) - memoria nu si-o pierde deci e ok. Si in seara asta, dupa 3 zile aveam un minunat 12.45V. Problem solved - mare usurare, ca eram tare enervat de problema asta... Concluzia e ca, cumva se "trezea" si halea curent aiurea. Bine ca am rezolvat, ca in rest e chiar faina jucaria.

Modificat de mad_kat
Link către comentariu
  • 1 month later...

inca un pic si face majoratul. se tine bine,  as zice

IMG_20180527_160826.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!