Jump to content

VW Bora Edition TDI - OE


mad_kat

Postare recomandată

Multumesc! Nu e doar supervizoare, mai si ajuta - s-a molipsit oleaca de la tas-su :)

Ii place mult masina albastra, s-a invatat de atatia ani cu ea, si am facut multe drumuri cu ea - numai atunci cand mergem cu masina neagra e incantata si literalmente chiuie la viraje luate ceva mai tare sau accelerari mai sanatoase, si ii plac mai mult scaunele.

Link către comentariu
  • 2 months later...

Un weekend de "recunoastere" a diferitelor locatii on si off road pentru camping vara asta. Bora s-a descurcat admirabil, inclusiv pe forestiere grele. Am gasit cateva locuri faine, le voi prezenta in topicul dubei, pe masura ce vom ajunge pe acolo.

Am avut si parte de torentiala pe drum, ceea ce iar a pus in valoare gumele.

20170528_130400.jpg

20170528_130411.jpg

Link către comentariu

Ma uit la bondurile de pe masina,apoi ma uit la caroserie si zic "hmmm..." :D

Codul parca e LW5Z

Link către comentariu

E jazz blue - ca a ta. Bandourile si manerele de la usi le las negre - imi place contrastul, si sunt si mai practice asa.

 

Link către comentariu

Pana p-acolo pe asfalt - dar am fost apoi in cautare de locuri neumblate de inoptat cu duba, de la care sa fie trasee faine de picior. Si am preferat recunoastrea sa o fac cu ceva mai usor de intors daca ajung in vreo fundatura, decat T4-ul de 5,10m lungime :)

Link către comentariu
  • 1 month later...

De vreo 2 saptamani Bora a redevenit daily driver. Asta e chestia buna.

Atasat o poza normala a unei Bora in parcare de supermarket cu geamul deschis. Ce nu e normal insa, e ca geamul ala nu se mai inchide. Ca e cazut in usa :D

Plecam si eu ca omul la munte. Asta e, m-am "sacrificat" si am luat golful, si tot am plecat, dar asta e alta poveste. Vor urma cleme metalice, insa la cum imi arata programul de vara, va dura ceva. Dar nu-i nimic, si VR-ul poate fi daily driver.

20170630_204245_resized.jpg

Link către comentariu

Clemele au venit.

Am luat pentru ambele usi (in poza evident, doar pentru o usa) sa fac treaba treaba. Sa vedem cand...

20170704_125029_resized.jpg

Link către comentariu

O jumatate de sambata libera - si am demontat usa.

Temerile lui Gabi ca ar fi si macaraua dusa din ce-i povesteam, nu s-au adeverit. Au fost doar clemele praf. Ce e interesant e ca de ceva vreme geamul statea doar in o clema - a doua se vedea ca era rupta de ceva vreme. Urgent trebuie sa ma ocup preventiv si de dreapta.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Preconizasem ca in acest weekend sa schimb si clemele de pe dreapta, preventiv. Masina a simtit lucrul asta si sambata dimineata a decis sa pice geamul in usa :D Asa ca acum avem ambele usi ok. Imi mai comand un set sa fac treaba asta si la Golf cat de repede, sa nu am vreo surpriza...

Apoi - incurajat de colegul @taz21 am facut pasul ce se vede in poze. Fara xenon insa, lumineaza mult, mult mai bine decat cele "normale" chiar cu becuri halogen. Mai am doar un pic de reglat - si cred ca o sa le aplic o folie, ca prea sunt noi si frumoase :D

 

20170722_121423.jpg

20170722_121432.jpg

Link către comentariu

Multumesc pentru aprecieri.

Intr-adevar arata altfel masina cu ele - dar mai ales lumineaza bine.

Link către comentariu

Ma bucur ca esti multumit de ele.

Baga xenon sa vezi atunci lumina :icon_thumleft:

Link către comentariu

Informatiile tale ale au fost de mare ajutor in luarea deciziei, iti multumesc.

Cat despre xenon - masina nu a avut xenon oem (evident) si nu vreau sa am surprize cu rar-ul. Plus ca pentru a parea macar oem ar trebui sa adaug si spalatoarele, chestie pe care nu vreau sa o fac. Am la golf si chiar ma gandeam sa le anulez, nu fac decat sa consume lichid aiurea...

Link către comentariu

tare, nu stiam...

ma gandeam la metode fizice de infundare...

merci de info :)

Link către comentariu
  • 1 month later...

Si a treia tura de mare, de data asta cu Bora - pentru ca aveam cazare, si in Golf nu ar fi incaput toate bagajele. Dar nu-mi pare rau, merge foarte bine masina, si face fata lejer traficului de autostrada (cel la ore bine alese, nu bara-la-bara cu turma). Suficient de bine merge incat sa ma intorc cu 6.4 consum resetat la plecarea din Bucuresti ;)

Cu farurile astea pot zice, dupa atatia ani ca am lumina calumea, si arata si ok as zice :)

Ar merge, asa uitandu-ma la poze, o fusta de V6, dar imi coboara mai mult bara. Sa vedem, daca gasesc una in bani decenti poate fac pasul.

IMG_5996.JPG

Link către comentariu

Farurile au motorase - din ce am vazut diferite ca forma si parca si mufa de cele oem - si isi fac treaba foarte bine, ca si plaja de reglaj.

Ce e nasol - dar asa e si la cele oem ma gandesc - ca sa schimbi becul pe scurta trebuie dat jos farul...

Link către comentariu

Au capacele fixate cu holsuruburi? Asa au cele Sonar si eu dau jos ce piese sunt in spatele farului mai bine decat bara si farul.

Link către comentariu

Da, capacele pt faza scurta sunt cu suruburi :( Nu merge - pentru ca pe stanga cel putin este, pe langa baterie, tubulatura de admisie - cea dinaintea filtrului. E mai simplu de desfacut bara, plus ca, daca ai un pic dibacie bara se poate desface doar dintr-o parte, cat sa ajungi la suruburile farului - ramanand atasata in partea opusa, fiind mult mai usor de remontat. Vezi poze in topicul Golfului meu cum sta bara "cracanata" doar intr-o parte.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Printre reprizele de ploaie am reusit si un retrofit pe car mi-l doream de mult - jaluzea spate OEM.

am luat-o impreuna cu capitonajele stalpilor C - cu carligele de agatare a perdelei in pozitia extins.

Nu a fost tocmai plug and play - pentru ca aceste capitonaje, venind dupa o bora mexicana au usor alta forma la partea de sus, de a trebuit sa tai din capitonajul tavanului oleaca. Pana la urma a iesit.

IMG_6215.JPG

IMG_6218.JPG

IMG_6222.JPG

IMG_6224.JPG

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!