Jump to content

franare polo 6n (1.4 din 97)

g3org3lll
 Share

Postare recomandată

salut dragi colegi. am si eu o problema si asi dorii o parere pentru rezolvarea situatiei. sa va eplic cum sta treaba: am schimbat placutele pe fata, pot spune ca erau foarte uzate. dupa ce am schimbat, am plecat sa dau cateva ture sa apas frana sa vad cum tine.pot zice ca frana era mai tare, se schimbase in bine numai ca la apasari bruste se auzea un vuiet sau fluierat ,nu stiu cum sa il descriu prea bine, din zona pompei de servofrana(un zgomot ca si cum ar elibera o presiune). am oprit,si am deschis capota,surpriza,lichidul fusese aruncat afara pe la capacul de la borcanas,am desfacut capacul si observ ca lichidul era peste nivel,pana in buza borcanului,aproape sa dea afara. am luat o seringa si am scos niste lichid pana la nivelul maxim. am sters pe acolo cu carpa si am plecat sa mai pun frane. zgomotul se mai aude cate o data la franari bruste, dar lichidul nu a mai fost aruncat afara. acum eu presupun ca zgomotul acela era de la lichidul care fusese aruncat cu presiune pe la capac,dar cum am spus, zgomotul se mai aude cate o data la franari bruste,ce poate fi, s-a stricat ceva ca a fost prea plin borcanu??? (greseala mea ca nu am verificat nivelu la lichid dupa ce am schimbat placutele cu toate ca etrierul nu mai avea asa cursa lunga ca la placutele vechi,de aceia cred ca s-a si umplut borcanul)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand ai schimbat placutele ai fost sa impingi pistonasul din etrier ca sa faci loc placutelor noi si bineinteles lichidul de frana s-a intors in rezervor si astfel a depasit limita maxima si de aici presiunea mai mare pe circuitul de frana si surplusul de lichid ti l-a dat afara. Parerea mea este sa aerisesti instalatia si sa urmaresti lichidul de frana din vas in perioada urmatoare si sa le dai timp placutelor sa se aseze pe disc.Bafta!

Link către comentariu

Pe o aerisire "ca la carte" mizez si eu. Fa-i chestia asta si apoi revino cu impresii.

Link către comentariu

Eu stiam ca dupa schimbarea placutelor se evita franele bruste vreo 500 Km pana la rodarea lor dupa profilul discului care poate avea bavuri, rugina pe margini, mai gros la baza si mai subtire la extremitati, etc. Aerisirea dupa schimbarea placutelor nu vad la ce ajuta, avand in vedere ca nu s-a umblat la furtune, garnituri ca sa poata prinde aer. De fapt chiar spui ca esti multumit de frane, doar ca fac zgomot. Pana se aseaza este normal zgomotul la placute. Daca este vajait la servofrana, sa nu fie sparta membrana sau vreun furtun de vacuum iesit sau spart de la tulumba de servofrana.

Link către comentariu

salutare,am revenit cu un raspuns,nu am avut timp de aerisit franele dar pot spune ca zgomotul a disparut de la sine,vb unor colegi,poate cat s-au aranjat placutele.oricum multumesc tuturor pentru sfaturi.numai bine!

Modificat de g3org3lll
Link către comentariu

• 5 months later...

Exact ca in titlul topicului  am un  polo 6N din 97  benzinar  cu abs  si doresc sa schimb  placutele de  frana si discurile numai pe fata  ,  Discurile   si  placutele  sunt  diferite   fata  de masinile fara abs  sau sant la fel  ?  Am gasit  aceasta  oferta  ;  http://www.amazon.de/Bremsscheiben-Bel%C3%BCftet-Bremsbel%C3%A4ge-Bremskl%C3%B6tze-KASTEN/dp/B006056SPU/ref=sr_1_2?s=automotive&ie=UTF8&qid=1369164782&sr=1-2&keywords=VW+POLO+6N+-+BREMSSCHEIBEN+%2F+BREMSEN  , se potriveste  pentru polo meu 6n  din 97  cu abs  ?      mai am si varianta  asta ; http://www.amazon.de/VW-POLO-6N-BREMSSCHEIBEN-BREMSEN/dp/B009B1UW1Q/ref=sr_1_1?s=automotive&ie=UTF8&qid=1369161970&sr=1-1&keywords=VW+POLO+6N+-+BREMSSCHEIBEN+%2F+BREMSEN      , care ar fi mai ok  ?   inca nu sunt lamurit  daca placutele si discurile  pe fata sunt diferite fata de masinile cu abs   sau fara  abs .  Va rog un sfat  in aceasta privinta .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!