Jump to content

Probleme cu deschiderea geamurilor si inchiderea usii soferului

toni
 Share

Postare recomandată

Am doua mici probleme cu comanda de la sofer a a geamurilor si a usilor. Ele se manifesta in modul urmator:

1. Geamurile fata au momente cand nu se deschid la o apasare scurta. Se aude cum intra in limitare motorul geamului pe care incerc sa-l deschid si nimic. Daca apas lung pe buton, adica sa-l deschida pana jos, se deschide. Chiar si daca apas de mai multe ori scurt pe buton, la un moment dat se deschide si cat vreau eu.

Initial imi facea faza asta decat cel de la sofer. Am desfacut modulul cu butoanele de comanda, le-am curatat pe toate si a mers bine o perioada. Acum a inceput sa faca din nou si in plus face si cel de la pasager (cand incerc sa-l deschid de la sofer). Ce se intampla de fapt?

2. Cu usa soferului am urmatoarea problema: cand inchid usile din interior, toate se inchid dar cea de la sofer se deschide singura. Daca inchid masina din alarma, totul este ok.

Sa fie unul dintre switch-urile portierei problema?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Am patit si eu sa nu mearga impuls la butoane,si-a revenit singur. Incearca sa dai o cursa completa sus-jos.

Cred ca e ceva ce tine de modul confort.

2. Switch-ul. Ai scanat masina sa vezi daca spube ceva de el?

Cand il aveam defect (am activat sa se blocheze usile dupa ce plec de pe loc) facea curse sus-jos mereu. Incerca sa blocheze si sarea inapoi sus.

Cand incuiam de afara mergea mai bine,adica sarea sus doar cateodata.

From HTC via Tapatalk.

Link către comentariu

1. Este tocmai invers, impulsul merge, deschiderea "manuala"/treptata nu merge.

2. N-am scanat, nu stiam ca da eroare pentru switch-uri, dar pe el il banuiesc si eu.

Link către comentariu

Geamul din dreapta se ridica/coboara normal daca folosesti butonul de pe usa pasagerului? E foarte probabil sa trebuiasca sa inlocuiesti butoanele de pe usa soferului.

Switchul da eroare daca e defect, asa e cel mai simplu sa vezi daca e o problema cu switchul, oricum e aproape sigur ca el face probleme.

Link către comentariu

Adica la o apasare scurta( prima treapta) nu coboara iar cand apesi pana jos dar nu tii butonul coboara de tot?

From HTC via Tapatalk.

Link către comentariu

Geamul din dreapta se ridica/coboara normal daca folosesti butonul de pe usa pasagerului? E foarte probabil sa trebuiasca sa inlocuiesti butoanele de pe usa soferului.

Switchul da eroare daca e defect, asa e cel mai simplu sa vezi daca e o problema cu switchul, oricum e aproape sigur ca el face probleme.

Da, geamul functioneaza normal de la butonul din dreapta.

Legat de portiera, o sa scanez sa vad daca zice ceva, dar acolo pare destul de clar :)

Adica la o apasare scurta( prima treapta) nu coboara iar cand apesi pana jos dar nu tii butonul coboara de tot?

From HTC via Tapatalk.

Exact.

Link către comentariu

2. Cu usa soferului am urmatoarea problema: cand inchid usile din interior, toate se inchid dar cea de la sofer se deschide singura. Daca inchid masina din alarma, totul este ok.

Sa fie unul dintre switch-urile portierei problema?

Lipituri reci pe placa broastei din usa soferului.

Niciodata switchul defect nu da eroare la diagnoza.

Link către comentariu

Lipiturile reci pot da eroare intermitenta? La Ibiza, din cand in cand, cam o data la 2-3 luni, imi aparea cate o eroare pe una din usile spate. Usile se inchideau normal in rest.

Link către comentariu

DA, lipiturile reci dau eroare de genul : locking module - implausibil signal.

LA ibitza nu sunt probleme cu lipiturile de pe broasca, mai degraba cu mufa dintre usa si stalp.

Link către comentariu

Lipituri reci pe placa broastei din usa soferului.

Ne vedem la primavara atunci :)

Cu geamurile n-ai nici o idee?

Link către comentariu

Legat de geamuri, cred ca trebuie schimbate butoanele de pe usa soferului.

Link către comentariu

• 7 months later...
aldea_alin_vlad

am si eu o problema similara la toledo din 2002 1,8 fsi, doar ca la mine nu merge tot panoul din stanga (nu se aprind led-urile nici la pupitru nici la celelalte geamuri si nu merg butoanele de actionare a geamurilor) si cand pun contactul si vreau sa inchid usile se aude un releu cum se comuta. daca ma puteti ajuta as fi recunoscator

Link către comentariu

La o diagnoza apare ceva ?

Sent from my  using Tapatalk.

Link către comentariu

aldea_alin_vlad

la diagnostic nu am bagat-o pentru ca atunci cand am desfacut panoul de sub volan, auzeam un tacanit de la un modul de acolo. era modulul de confort care actiona releele din interiorul sau. l-am inlocuit si merge acum.

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut tuturor si La multi ani! Am si eu o intrebare legata tot de inchiderea manuala a usilor la octavia 2. Am observat zilele trecute ca dupa ce incui masina din telecomanda usa din spate pe partea soferului nu se mai incuie (nici la inchiderea mecanica cu cheia in broasca de la usa soferului). Exista vreo posibilitate sa o pot incuia mecanic din interior si apoi sa armez din telecomanda. Banuiesc ca zilele astea nu prea lucreaza nimeni si n-as vrea sa intre cineva in interior sa produca pagube. Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link către comentariu

DA, pe cantul usii ai un dop de cauciuc, il scoti. Sub el gasesti o siguranta rosie, o actionezi si inchizi usa.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!