Jump to content

inaltare golf 1

codrut mitulescu
 Share

Postare recomandată

codrut mitulescu

Salut tuturor! Am vazut de curand un golf 1 care statea foarte sus pe suspensii si mi-a placut. Din pacate l-am vazut doar o data si din trecere neputand-ul intreba pe propietar ce si cum. Intrebarea mea e cum fac sa-mi inalt golfuletul ( 1.6 td mk1 ) cu macar 5 cm? Se poate mai mult/sau mai bine zis cat de mult se poate fara investitii prea mari? Orice parere ,pro sau contra, e binevenita. Merci .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu o sa mai ai stabilitate in curbe :) la viteza cu el inaltat

Link către comentariu

codrut mitulescu

Oricum nu prea am . Nici stabilitate nici viteza mare :-) .

Link către comentariu

Nu am idee ca nu am studiat exact dimensiunile/diferentele ansamblului de arc-telescop de caddy. (pana la primavara cand am sa desfac masina pentru vopsit)

Dar par destul de intaltate fata de stock mk1 poza nr 6 se vede mai bine. (dot diesel 1.6d) Dpdv al ansamblului tot ce inseamna prindere e la fel ca si la mk1.

Probabil (presupun si eu) ce a facut respectivul cu mk1 a prelungit tija filetata ca sa poata sa puna dedesupt doua randuri de mansoane de cauciuc pe spate, si una sub taler fatza....zic si eu :P

Personal nu as face asa ceva. :D

Link către comentariu

pe spate este relativ simplu de inaltat. poti pune arcuri si amortizoare de passat 35i si o sa fie mai inalta. marea problema e cum inalti fata? ca nu prea se potriveste altceva in locul celor originale. daca aveai golf 2 iar era simplu ca puneai tot de passat 35i si pe fata si era gata. are un baiat care sta pe strada cu mine un golf mk2 care a facut schimbarea asta si masina este mai inalta decat cu suspensia stock de golf mk2.

Link către comentariu

simplu pe fata bagi ceva sub arc si o a stea mai sus ! gandestete ca masina se lasa in jos pe arcuri cand o lasi dupa cric pe roata

Link către comentariu

da, dar ma gandeam si din punctul de vedere al amortizorului. ca o sa fie mai scurt.

Link către comentariu

pentru spate ai o reteta foarte simpla, arcuri si amortizoare de golf 1 cabriolet, si o sa fie off road :)

Link către comentariu

codrut mitulescu

Pai si cum fac sa compar arcurile de passat 35i vs alea de cabrio ca sa nu cumpar ambele variante? Si pe fata daca bag ceva sub arcuri nu-mi vor sari/iesi arcurile din locasurile lor? E macar cat de cat sigur?

Link către comentariu

Nu ai ce compara.Pt spate este f simplu arcuri noi de Cabrio+amortizoare noi cu gaz de Cabrio=garda la sol inalta si stabilitate in curbe,luand ca etalon suspensia stock de Mk1.Pt fata poti monta suspensia de Mk2 SH cu coduri de culoare la arc pt ceva motor greu(TD ideal) cu modificari la gaurile de fixare in fuzeta,respectiv flansa superioara fixare arc.Sau,vorbind de fata arcuri noi de Diesel cu amortizoare gaz pt Mk1.

Link către comentariu

codrut mitulescu

Cred ca solutia ta xanu e cea mai usor de pus in practica , mai ramane acum sa vad cat o sa coste. Am vazut pe autokarma niste arcuri pentru " drumuri grele" ' astea cum sunt mai rigide sau mai inalte si mai rigide decat cele stock? Poate stie cineva. Mersi

Link către comentariu

trebuie sa iti scoti din programele de originale codul de culoare la arcuri.

Link către comentariu

Cea mai simpla solutie o constituie inaltatoarele.

Niste inele din cauciuc dur care se monteaza (si demonteaza la nevoie) simplu si usor intre spirele arcurilor.

Inalta masina cu 2-3 cm.

Le poti pune pe toate 4 arcurile sau cum doresti, doar pe fata sau doar pe spate.

Se gasesc pe orice dimensiune a arcurilor (implicit pentru orice masina).

Am vazut pe Okazii, vreau si eu sa-mi pun.

Pretul nu este mare si sunt utile mai ales iarna, cand zapada e mai inalta.

Iarna nu mergi cu viteza mare, masina nu este inalta prea mult, deci nu dauneaza stabilitatii.

Modificat de Topp
Link către comentariu

Am vazut si eu smecheriile alea,sunt niste bucati de cauciuc tare care se baga vertical intre spite, dar intrebarea mea e, nu vor rupe arcurile in scurt timp? pentru ca tensiunea nu mai vine uniform in tot arcul ci se concentreaza pe segmente.

Link către comentariu

codrut mitulescu

Am fost la magazinul de unde imi comand io piese de obicei si mi-au zis ca pt golfu' meu nu exista asa ceva. M-am uitat pe uinx si pe autokarma si nici io n-am gasit nimic. Unde mai caut ?

Link către comentariu

Eu am gasit in cj la un magazin micut , i-am gasit online. Din ce am vazut au piese inclusiv pentru dacii, aro si poate de aia aveau si astfel de ,,trucuri,, astea fiind folosite inca de pe vremea comunistilor la daciile vechi. Au costat 19 lei si intradevar ridica vreo 2 cm la mine pe spate si este ceva mai rigida.

Link către comentariu

Tocmai mi-au sosit si mie tamponasele astea de cauciuc.. o sa le pun cind se ia zapada asta. Sper sa nu-mi fac praf arcurile cu ele..

Link către comentariu

codrut mitulescu

lasati-mi si mie niste date de contact de la magazinele alea sau chiar pagini web daca au ca vreau si eu. Mersi

Link către comentariu

Exista si originale VW,dar se folosesc doar la transportul masinilor.Nu se recomanda in mers din motive tehnice foarte logice.Nu stiu cat costa cele de la magazin si cum arata exact dar cele ''originale'' sa spunem, sunt set de 8 bucati si costa 100 ron.Sunt dintr-un fel de poliurethan.

Link către comentariu

codrut mitulescu

Ok, tocmai acum l-am vazut. Luni la prima ora sun sa vad daca pot trimite prin posta sau ceva. Dar site-ul pare sa fie dedicat dacia si ma intreb daca se vor potrivi . Oricum o sa intreb si asta si cate seturi imi trebuie .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

vezi ca e un coleg care se vaita ca a luat o suspensie si ii sta masina mai sus decat cu cea stoc ! poate va intelegeti ! ca el o vrea mai jos nu mai sus;))

Link către comentariu

codrut mitulescu

tocmai ai vorbit. Mersi pentru pont !

Link către comentariu

• 2 weeks later...

eu la jetta am inaltat cu telescoape de audi 80,fabricatie cam prin anii 85+

e mai inalta decat la golf

am pus arc de passat, cu greutate era excelen , dar gol cam scutura..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!