Jump to content

OCTAVIA - Problema directie

kata
 Share

Postare recomandată

Salut!

Am o Octavia Combi si, de la inceput, avea tendinta de a trage putin dreapta. I-am facut unghiurile si am continuat sa rulez. Nu am mai dat mare importanta, gandindu-ma ca asa se comporta masina.

Acum doua saptamani, la 37000 km, am descoperit o pana pe dreapta fata, iar la demontare am observat o uzura pana la panza, zona prin care iesea aerul.

Am fost nevoit sa trec la cauciuri de iarna. Inainte de a le monta, am verificat unghiurile la AVIA, rezultatul nefiind de speriat. Dupa montarea cauciucurilor noi Michelin Alpina, am sesizat din nou faptul ca masina trage dreapta.

La revizia de 40000 km la Delcar, s-au reverificat si reglat unghiurile, dar fara nici un rezultat: masina trage usor dreapta, astfel incat pe un drum normal sunt nevoit sa trag putin stg de volan.

Intrebare - v-ati mai intalnit cu asa ceva? Unde as putea sa fac o verificare temeinica?

Si o alta intrebare: la cauciucurile originale de pe spate, este vizibila o puternica erodare a cauciucurilor pe interior, in zimti de fierastrau. Aveti vreo explicatie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si o alta intrebare: la cauciucurile originale de pe spate, este vizibila o puternica erodare a cauciucurilor pe interior, in zimti de fierastrau. Aveti vreo explicatie?

Uzura in zimti de fierastrau este data de jocuri, care in timpul mersului genereaza vibratii si deci...

Link către comentariu

Salut kata si bine ai venit pe forum!

Din pacate problema ta (directia care trage dr.) e frecventa si la golf IV si este cunoscuta de toate service-urile. Nu stiu exact daca/cum se remediaza, stiu doar ca e ceva si in legatura cu unghiurile de cadere la puntea din fatza care nu-s reglabile la Octavia/Golf.

O alta cauza poate sa fie o groapa mare luata in viteza :salut: care poate duce tot la decalibrarea unghiurilor de cadere.

Unii au avut succes schimband intre ele rotile de pe fatza.

Uzura de pe spate poate fi din jocuri sau janta strambata.

Bog

Link către comentariu

Salut aceeasi problema am avut si eu si am rezolvat-o cu schimbarea rotii de pe o parte pe lata ( stinga - drepata ) .

La mine a aparut dupa ce am luat o groapa la viteza si am spulberat un cauciuc - dupa reglarea unghiurilor tot mai tragea dreapta , dar dupa inversarea rotilor nu se mai simte .

Link către comentariu

la mine daca iau mana de pe volan, masina se duce foarte, forte usor in dreapta, iar volanul nu mai sta cu spitele drepte, ci cateva grade spre stanga. Nu am fost inca la un service. Voi ce ma sfatuiti?

Link către comentariu

Same problem here!

Incep sa ma sperii!

Oare faptul ca tot timpul "contrez" masina spre stanga nu duce la uzura servodirectiei sau la consumuri mai mari?

Link către comentariu

la mine daca iau mana de pe volan, masina se duce foarte, forte usor in dreapta, iar volanul nu mai sta cu spitele drepte, ci cateva grade spre stanga. Nu am fost inca la un service. Voi ce ma sfatuiti?

E normal ca masina sa traga usor dreapta daca iei mainile de pe volan, majoritatea drumurilor au inclinatie spre dreapta pentru scurgerea apei.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Scuze ptr pauza luata.

Intre timp mi-am facut revizia, am verificat unghiurile iarasi pe banii mei, rezultatul a fost OK iar masina tot trage dreapta.

In final, in alt service, cu o spaga data, mi-au deplasat practic toata puntea fata, volanul sta acum rotit spre dreapta cu cca 10 grade, si pe drum drept (mai exact pe mijlocul drumului) masina ruleaza mail mult in linie dreapta decat inainte. Mecanicii mi-au spus ca nu pot face mai mult, iar unul din unhiuri a putut fi adus la limita pe "verde".

Vreau sa mai adaug ca nu am luat nici o groapa la viteza, mi-am rotit pneurile cu si fara jante in toate sensurile...

Ca o concluzie generala, acum se comporta mai bine. Insa nu am mai intalnit asa ceva la alte masini cu care am mai rulat. Sper sa fie ultima belea "mare". Insa m-a costat pneurile pe fata.

Intre timp s-a ars claxonul cu sunete grave (bineinteles ca nu au avut in service).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!