Jump to content

4x4 iarna

horia2005
 Share

Postare recomandată

Saluare.

Sunt nou pe forumul skoda. Vreau sa intreb posesorii de superb 4x4 cum se comporta masina iarna. Daca zapezile din Bucuresti de anul trecut a facut fata, in special pe stradutele unde nu a trecut nici un plug.

Ma rog. in general, cum se comporta masina iarna pe zapada abundenta.

Cu Touran-ul meu anul trecut am cam ramas prin zapada.

O zi buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mariusx

14

• Bogdan_wrc

7

• iahym

7

• Quino

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

atata timp cat nu ramai "pe burta" totul este in regula, isi face treaba de minune si fara sa ai skill-uri de sofer.

Link către comentariu

Am intrat eu , iarna trecuta , cu Superb 4 x 4 in niste zapezi nu f mari si am iesit greu - greu ; dupa mine : Haldex-ul Skoda Superb nu e cine stie ce minune ; e bun dar are limitele lui

Modificat de sarbul
Link către comentariu

Pai tu singur ti-ai cam dat raspunsul .

La ce te astepti de la o SKODA 4X4 care e destul de JOasa cand spui singur ca ai ramas prin zapada cu TOURAN-ul tau care are o garda la sol mult mai mare .

O zi buna.

Link către comentariu

Touran-ul nu are deloc garda la sol mult mai mare, o are la fel ca skoda.

Link către comentariu

Pai Touran si Skoda superb 4x4 au acelas sistem de 4x4.

Daca ai ramas prin zapada cu turan-ul mai mult ca sigur ramanea in zapada si cu skoda.

Dar totusi mi se pare ciudat faptul sa ramai in zapada cu 4x4 atat timp cat ai cauciucuri de zapada si cat nu esti limitat de garda la sol (adica sa nu ramana suspendate rotile), indiferent cat de slab ar fi sistemul.

Link către comentariu

Pai nu pare sa fie 4X4 Touran-ul... cel putin nu precizeaza.

De altfel nici nu cred ca exista Touran 1.9TDI 4motion...

Link către comentariu

nu m-am gandit ca are turan fara 4x4.

Eu pot sa zic ca in iasi iarna trecuta m-am descurcat destul de onorabil.

La mine pe strada cand a trecut si au "curatat" strada au tras de fapt doar cu plugul si s-a format un sant intre locurile de parcare si drum.

Eu nu am curatat acel sant pentru ca daca il curatam imi ocupa altcineva locul :) si pe urma nu aveam unde sa parchez, si am reusit sa il trec.

Eu am pachetul drumul grele si am 16 cm garda la sol. Un superb normal are 14 cm.

La fel cand am fost la casa care e inca in constructie .. vecinii curatau strada dupa o ninsoare zdavana ~ 18-20 cm.

Abia reusisera sa curete jumatatea de jos a strazi, panta fiind destul de abrupta mai bine de 15% si nu are unghi uniform se modifica :D.

Eu am reusit sa urc fara nici o problema si au ramas surprins cum am reusit , nu stiau ca am 4x4.

Eu sunt multumit de acest 4x4 din mai multe motive:

- ieftin ca pret de achizitie

- consum redus (pana in 1 litru in plus .. de fapt cred ca e max 0.5 in conditii normale)

E adevarat ca nu te ajuta in offroad la pante mari dar nici nu are rost sa te bagi pe offroad cu supeb-ul din cauza gardei la sol si distantei intre roti.

Link către comentariu

A mea s-a descurcat pe noroi slinos de 10 cm ... vreo 3-4 urcari ...din care 2 abrupte. Azi iarna in zapada de 15 cm nu am ramas. Freca pe burta, grila fata si ea dar nu a ramas. Ma mir cand citesc pareri de genul celor de mai sus.

Link către comentariu

Nu stiu unde ai vazut tu Touran 4x4. Poate nu stii cum arata Touran-ul.

Daca imi gasesti un Touran 4x4 eu ti-l cumpar imediat.

Link către comentariu

da .. am confundat cu Tiguan ... daca toate sunt la fel .. Tiguan Turan Tuareg

Link către comentariu

Asta-nseamna ca horia2005 va prezenta Touran-ul din link in scurt timp pe forum? :>

Link către comentariu

ma scuzati dar parca topicul era despre 4x4 de la skoda (haldex) si nu despre Touran.

Daca cautati ceva filme pe youtube cu skoda octavia 4x4 show .. sunt niste firme destul de interesante.

Mai ales e unul care foloseste octavia pe post de lama pentru a curata drumul :D

Link către comentariu

Daca nu mi-as fi luat superb-ul poate m-ar fi tentat si cross touran-ul, cu toate ca este foarte scump.

Link către comentariu

Bucura-te de Superb ; e o masina super mega . Cred ca nu ti-ai luat-o s-o testezi off-road . Are 4*4 decent dar nu e tanc pe senile , sa poti iesi din orice nameti .

Link către comentariu

Mi-am luat-o, in speranta ca nu voi mai avea problema cu iesitul de pe stradute, cand merg la munte, nicidecum pentru off-road. Oricum,pana acuma sunt superincantat de aceasta masina.

Link către comentariu

Sa te bucuri si iarna asta de zapada. Nici eu nu am ramas niciodata in zapada, doar la pante foarte abrupte nu face fata, avand si cauciucuri de iarna bune , poti face orice in oras.

Link către comentariu

de cand a venit zapada eu nu am avut probleme cu masina ...

mai ales ca in iasi printre blocuri a fost si ghiata.

Am fost si la casa unde am o panta destul de abrupta. zapada era proaspata aproximativ 20 cm am urcat fara nici o problema

Link către comentariu

mdeah ... precum piesa : " i like the way you moove" ... cea mai buna decizie pe care am luat-o pana acum cand vine vorba de masini .. si anume : 4x4, am ajuns la concluzia ca de acum inainte toate masinile o sa fie 4x4, pe scurt de mutle ori sunt in situatia de a gasi un loc de parcare cand zapada e pana peste glezna si trebuie sa ies din urmele de pe strada, tcs off si gata, cu cauciucuri bune faci fata la orice situatie de oras.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Ieri m-am întors din Predeal. Pot spune ca mașina și-a făcut datoria in zăpezile de acolo. Am fost cazați într-o vila de pe strada 3 brazi.

Am mers cu mașina și la 3 Brazi și la Susai și pot spune ca n-am avut absolut nicio problema cu zăpada, si slava domnului, ca a fost destulă.

Oricum, am fost foarte mulțumit de ea. Nu regret banii dați .

Sănătate.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Astazi pot sa spun ca am utilizat de 2 ori "functia" de 4x4 de pe masina.

Am urcat o panta de ~ 150 de metri destul de abrupta cu noroi apa si zapada - o combinatie destul de nasoala si masina s-a descurcat bine nu a patinat deloc dar s-a vazut ca a intervenit esp-ul si ca puterea era limitata de esp cred.

Iar a doua utlizare in oras, langa o parcare era o "iesire" mai "offroad" in care inainte cineva se blocase de tot cu masina. era o zona de ~ 3 metri inalta de vreo 15-17 cm formata din pamant/mal deasupra cu zapada.

Masina din fata a intrat in chestia aia si rotile ramasesera blocate acolo nu mai avea ce sa faca... nici macar 2 oameni nu putea sa o mai inpinga sa o scoata.

Cand am plecat am intrat si eu acolo si am luat-o pe alt traseu fata de cel care ramasese acolo blocat si tras de alta masina. Eram curios cum o sa se descurce.

Ideea e ca nu prea se putea ca ambele punti sa ramana acolo blocate ca altfel nu vroiam sa testez :D 

Am iesit fara nici o problema, s-a simtit in schimb cand a trecut tractiunea de pe fata in spate si inapoi.

Ma declar multumit :D

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut.

Superb 4*4 este o gluma de masina.

Nu-ti doresti sa fii la volanul ei ruland in treapta a doua pe o suprafata acoperita cu zapada  si sa accelerezi mai brusc in idea de a depasi.

Link către comentariu

Poti sa detaliezi te rog? In ce sens nu-ti doresti sa fii la volan... ? Ai experiente recente pe zapada?

Link către comentariu

da are experiente recente s-a dus cu ea la polul nord pe ghetar si incerca la 40 la ora sa depaseasca o morsa. Se grabea sa ajunga din urma ursul alb.

SI culmea culmilor masina lui , echipata standard cu cauciucurile standard Continental Sport Contact 2 ,  a inceput sa faca ceva desprins din filmele cu ursi polari.

Nu vedeti ca iahym e la primul post pe acest forum? SI pe langa acest lucru s-a gandit el sa spuna cat de praf e superb 2 4x4 pe zapada, culmea cand accelerezi si spune asta fix in mijlocul lunii august :icon_rendeer:

Si sa nu mai spun de faptul ca ce treaba are 4x4 cu accelerarea brusca la vreo 40 la ora. ? ce te-ai astepta ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!