Jump to content

Ulei cutie viteze manuala

DUBB4LIFE
 Share

Postare recomandată

Am dat 43 ron/L, incerc maine ,poate mi-l schimba sau imi aduc altul dupa codul dat de GABI.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e mare diferenta de pret.wink.png..maxim 5 lei la litru.

post-64586-0-01870200-1337800097_thumb.j

post-64586-0-64484800-1337800104_thumb.j

Link către comentariu

Mersi mult Gabi ,esti un Boier.

Are ceva daca folosesc uleiul achizitionat, sau e musai sa-l schimb .Nu conteaza pretul cand e vorba de masina personala,e membra cu drepturi depline in familie. :)

STIMA

Link către comentariu

Toni,te poti duce la magazin si poti ruga frumos si elegant pe ''nenea''vanzator sa iti schimbe uleiul.Poti face un print la fisa mea si poti baga un motov plauzibil:am fost la reprezentanta si mi-au verificat codul de ulei dupa seria de caroserie si nu vor sa imi schimbe uleiul pt ca nu corespunde,sau daca il pun nu imi dau garantie.Nu e vina ta...e vina vanzatorului.Deci ai toate motivele sa iti schimbe uleiul fara comentarii. ;) Diferenta e infima(de bani),asa ca...Daca tot ai apelat la ulei original,de ce sa nu pui ce recomanda producatorul si de ce sa nu fie treaba buna 100% :pe bani tei,pe masina ta si pe greseala lor de identificare?

.

post-64586-0-00930200-1337840325_thumb.j

Link către comentariu

GABIVVX

Gata ,am rezolvat.Problema e ca ei au pe original numai codul asta,dar mi-l schimba fara probleme, maine intru in posesia lui.

Mersi mult inca odata si ani lungi de viata pe forumul asta,sa nu emigrez pe altul. :icon_thumright:

STIMA

Modificat de toni d
Link către comentariu

Fratilor imi spune si mie cineva care a schimbat uleiul de cutie la B6 1.9 TDI ,cutie JCX,motor BXE cat ulei v-a intrat in cutie?.

Eu astazi am schimbat uleiul si a intrat 1,3L,si tot atat a curs din ea,am masurat.

Modificat de toni d
Link către comentariu

1.9 litri.Sper ca masina a fost pe plan drept si la umplere sa bagat pana a inceput sa dea ulei pe la busonul de umplere.

Link către comentariu

L-am scurs pe la busonul de jos,de 17 parca sau chiar mai mare n-am fost atent .

Gabi masina a fost pe plan drept ,pe canal si din cutie s-a scurs 1,3 L, cand am bagat uleiul am ridicat putin masina din stanga cu cricul si la 1,3L a dat afara.

Modificat de toni d
Link către comentariu

Vezi ca nu sa scurs tot uleiul, pe langa busonul de golire acela mare cu imbus, mai trebuie desfacut inca un surub mai mic de pe langa cel principal, abia atunci se scurge tot uleiul..nam o poza cu cutia k iti aratam exact...

Link către comentariu

Da,p-acolo.

Adrian ,a fost dat jos numai busonul mare de scurgere si ala mai mic de umplere.

Da ,a fost umplut pana a dat afara pe la ala de umplere.

Maine ajung la mecanic si ma bag si eu in canal,sa vad daca mai e un buson de scurgere mai mic.Daca mai e unul mic cum zice Adrian, atunci il schimb din nou.

Nu sunt mecanic,dar stiu sigur ca la G4 era unul singur de scurgere.

Multumescs mult colegilor.

Modificat de toni d
Link către comentariu

Buna.

Am verificat astazi cutia,nu exista decat busonul mare de scurgere,altul mai mic ca sa se poata scurge uleiul din cutie n-am vazut.

Bun, am scos si astazi uleiul din cutie si s-a scurs cam1,3L,masina fiind trasa pe canal si terenul perfect .

Am facut si niste poze, cum credeti a fi posibil cand producatorul da 1,9 L.

post-88683-0-26521100-1338023043_thumb.j

post-88683-0-24427300-1338023052_thumb.j

post-88683-0-57209200-1338023076_thumb.j

post-88683-0-67967200-1338023084_thumb.j

post-88683-0-03037600-1338023092_thumb.j

Modificat de toni d
Link către comentariu

Toni d, restul uleiului de la 1,3 litri la 1,9 litri a rămas in cutia de viteze, am incercuit intr-o poza de a ta doua şuruburi, unul din cele două trebuie desfacut ca să curgă si diferenta de 0,6 litri de ulei..dar nu mai ştiu sigur care din cele două este. Slăbeşte pe rând şuruburile alea două fără să le desfiletezi de tot şi vezi pe la care picură ulei pe ăla îl scoţi şi laşi să se scurgă..

Să imi spui te rog dacă ai reuşit aşa cum ţi-am zis eu.

post-33311-0-70574600-1338480752_thumb.p

Link către comentariu

Mersi Adrian21,incerc maine sa vad cat ulei se scurge din cutie,cu toate ca ma gandesc ca oricum 600ml ulei vechi ramas in cutie, nu prea are ce strica .

Modificat de toni d
Link către comentariu

• 2 weeks later...
stoianovileam

din cate stiu eu uleiul din cutia de viteze nu se schimba doar se completeaza cel putin asta am citit pe manualul de reparatii al cutiei de viteze

Link către comentariu

stoianovileam

ce ulei imi recomanzi pentru masina din semnatura ?? sa fie oare buna asta ( G 005 000 SAE 75W90 ) asta l-am gasit in manual dar scria ca ii numai ptr masini fara ABS .... mersi

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

Daca vrei pe original suna la reprezentanta sau roaga un coleg sa iti caute dupa seria de sasiu sau codul cutiei de viteze. Nu cred sa aiba ABS-ul vreo treaba cu uleiul din cutia de viteze.

Link către comentariu

Am masina de aproape 3 ani, iar la verificare, ulei era destul, a curs la desfacerea surubului dinspre roata stanga si avea si culoarea si vascozitatea unui ulei in firea lui, plus ca era foarte curat. Astfel ca uleiul din cutie nu a mai fost inlocuit, acesta fiind in regula desi masina a fost ocazional alergata destul de tare. Deci o verificare in prealabil ar fi buna, inainte sa va apucati sa-l schimbati.

Link către comentariu

Buna ziua !

Ce ulei sa folosesc la cutia de viteze la Golf IV 1.9 TDI motor ALH ma refer la cel original ce caracteristici trebuie sa aiba ?

Link către comentariu

Pai simplu te duci la reprezentanta si dupa seria sasiului si a codului de la cutia de viteze iti va da uleiul potrivit pentru cutia ta.

Daca nu iei ulei OEM si iei alt producator ia un 75w90 GL4.

BAFTA

Link către comentariu

@bebe35sb,codul cutiei este EBJ,uleiul este G070726A2 (53 lei)

Link către comentariu

• 1 month later...

Tinand cont de faptul ca Beetle pe sub caroseria dragalasa e un Golf IV, as vrea sa va pun o intrebare (probabil de Bula, dar zau ca nu ma pricep): cam la cati km se schimba (sau completeaza?) uleiu din cutia de viteze si cam ce simptome ar aparea atunci trebuie schimbat. Micuta mea are 5 ani si aseara a ajuns la 50000 de km:p. E drept insa ca nu am avut vreo problema cu cutia, dar ma gandam ca in toamna cand voi schimba distributia (pe principiul ca masina are 5 ani) sa cer si o schimbare a uleiului din cutie sau macar o verificare. Ce ziceti, sa-l schimb sau sa-l mai las in masina? Multumesc! :)

Link către comentariu

daca dispui de aprox 1 mil, poti sa il schimbi linistit. Ii face doar bine.

Link către comentariu

@LauCalin,daca ai cu masina decat 50.000km..poti sta linistit.Ia in calcul schimbarea uleiului la cutie dupa 120-130.000km.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!