Jump to content

Senzori de parcare pe Octavia 1

furiarosie
 Share

Postare recomandată

Salut

am dat search si din pacate s-a discutat asa de mult pe tema asta ca mi-e greu sa citesc tot ca sa vad daca imi foloseste. Asa ca ma risc si sper sa fie cat mai scurt acest topic.

Ma bate gandul sa-mi iau maine senzori si as vrea sa stiu dc se pot monta in bandoul negru din bara spate caci altfel mi se par instetici si ma poate pune pe ganduri :salut: Stiu ca e posibil sa nu se poata monta in bandou daca tot pe acolo vine sistemul de prindere a barei.

As aprecia un raspuns al cuiva care s-a mai lovit de problema ca sa nu ne intindem prea mult cu topicul inutil.

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai bine ii montezi sub bandoul negru. Asa vin montati si cei originali. Iar daca ii montezi in bandou risti ca senzorii sa nu depisteze garduletele de la pomi sau alte obstacole de dimensiuni mai mici.

Link către comentariu

Automotive Electronics
Salut

am dat search si din pacate s-a discutat asa de mult pe tema asta ca mi-e greu sa citesc tot ca sa vad daca imi foloseste. Asa ca ma risc si sper sa fie cat mai scurt acest topic.

Ma bate gandul sa-mi iau maine senzori si as vrea sa stiu dc se pot monta in bandoul negru din bara spate caci altfel mi se par instetici si ma poate pune pe ganduri :D Stiu ca e posibil sa nu se poata monta in bandou daca tot pe acolo vine sistemul de prindere a barei.

As aprecia un raspuns al cuiva care s-a mai lovit de problema ca sa nu ne intindem prea mult cu topicul inutil.

Merci

:)Daca demontezi bara spate o sa vezi pe interior 4 urme rotunde sau in 'plus' exact in locul unde fabrica monta cei 4 senzori daca masina era comandata cu parking aid :D

Link către comentariu

:)Daca demontezi bara spate o sa vezi pe interior 4 urme rotunde sau in 'plus' exact in locul unde fabrica monta cei 4 senzori daca masina era comandata cu parking aid :)

Si deci unde sunt cele 4 puncte unde fabrica le monta? In bandou sau nu?

Link către comentariu

Automotive Electronics
Si deci unde sunt cele 4 puncte unde fabrica le monta? In bandou sau nu?

:) Nu mai stiu ex. dar daca o sa te uiti sigur vezi cele 4 semne unde o sa dai gaurile pt senzorii piezoelectrici.

Link către comentariu

Am gasit in Carrefour senzori parcare colorati. Deci nu mai imi iau negri pt bandou ci rosii.

Stie cineva totusi in bandou nu se pot monta? Sunt ceva piedici ?

Link către comentariu

Daca si fabrica ii monteaza sub bandou eu zic ca e mai bine acolo. In plus cand dai gaura in bandou dai si in bara si risti sa strici prinderile bandoului pe bara.

Link către comentariu

Se monteaza pe bara datorita pozitiei mai bune de lucru...mai joasa...ca sa fiu exact.

Link către comentariu

dupa ce montezi, sa ne zici si noua cum functioneaza.

Link către comentariu

• 8 months later...

Am montat eu sub bandou si este foarte bine. Atentie la calitatea senzorilor pentru ca am schimbat unul. Am sistemul 4 senzori si oglinda cu afisaj de la SellGros.

Modificat de mos gerila
Link către comentariu

Daca senzorii sunt negri, nu are rost sa va chinuiti sa-i vopsiti. Merg montati fara probleme in bandou.

Link către comentariu

La toate masinile care au bandou, senzorii se monteaza sub acesta, din diferite motive. Cel amintit este de a detecta si acele gardulete de 25-30 cm; pentru ca bandoul este detasabil separat si nu poate fi montat nimik pe ea;

p.s. nu cred ca ar arata urat nici montate sub bandou atata timp cat dai gauri corespunzatoare, si nu zgarii vopseaua din jur....

Link către comentariu

In schema de montare a kitului cu senzori e specificata si inaltimea la care trebuie sa fie montati. De ex. la mine aceasta tb sa fie la H=55cm.

Asta a insemnat pozitioare sub bandou.

Mai conteaza si distanta dintre senzori si orientarea lor la montaj.

Link către comentariu

...p.s. nu cred ca ar arata urat nici montate sub bandou atata timp cat dai gauri corespunzatoare, si nu zgarii vopseaua din jur....

Arata destul de urat cei montati aftermarket. Oriunde i-ati monta, pentru ca sunt bombati nu ca cei din fabrica, care sunt un pic in interior. Eu inca nu mi-am pus senzori din cauza de multitudinea de modele (in paranteza fie spus pe unde intreb de un model e laudat intr-o parte si criticat in alta), din cauza ca nu am gasit model care sa detecteze obstacole si sub limita de 30cm, si pentru ca la putin timp de cand am inceput topicul mi-a fost zgariata bara in parcare si astept sa o duc la vopsit. Si ma gandesc ca-i vor vopsi si nu e recomandat din cate stiu. Sunt anumite modele care merg vopsiti dar eu nu am gasit.

Dupa ce imi voi face bara imi voi monta fie ei urati si nu asa sensibili pe cat as vrea. Mie mi se par mai utili pentru obstacolo umane gen copii mici sau oameni aplecati. Ca de obstacole gen bare, borduri, ziduri, pana acum nu am atins-o.

Link către comentariu

;)

Sunt foarte utili. Nu imi pare rau ca i-am pus, nici cand au fost 300e, nici cand au fost sub 3mil. "Vad" inclusiv borduricile cand dai cu spatele mai mult sau mai putin perpendicular. Asta pentru ca, desi au doar 3 cm, fiind neintrerupte au suprafata suficienta de reflexie. Am scapat nesifonat de bare pitice puse de posesorii de locuri de parcare. De copii ce sa zic, ii vezi in afisaj cum trec de la stanga la dreapta sau invers. Mie mi-au dat in kit-ul de instalare o freza pentru gaurit bara.

In ce priveste pozitionarea senzorilor:

1. m-am inspirat dupa varianta cu senzori originali;

2. am facut cateva probe cu senzorii lipiti de bara (pe exterior) cu banda dublu adeziva.

La vatianta cea mai scumpa am putut regla distanta de reactie, la cei ieftini service-ul nu a vrut sa umble la setari.

Un dezavantaj: Senzarii se mai si murdaresc la drum lung, mai si ingheata si dau erori.

gorishor :Ce am eu e o improvizatie fata de foto. Senzorii sunt negrii si sunt mult inafara. Zilele trecute mi-a sters unul bara din spate stanga doar cat sa sparga inelul de sustinere al senzorului. cand am incercat sa-l apuc a cazut pe interiorul barii. Dezavantaj nr. 2: Senzorii iesiti din suprefata barii sunt mai expusi. Ajung la service si postez.

Pentru primele parcari cu mers inapoi+senzori nu-i rusine sa te dai jos sa vezi ce si cum(rusine-i cand o proptesti), ajuta la interpretarea bip-aiturilor (mai ales variantele fara afisaj).

Cu sau fara senzori, atentie mare la mersul inapoi!

Modificat de mos gerila
Link către comentariu

NU sunt chiar atat de multe modele de senzori pe piata. Iar daca discutam de cei omologati RAR lista se imputineaza bine.......Daca ne mai uitam si la calitatea oglinzilor (la varianta cu afisaj in oglinda) iarasi mai se elimina niste modele......

Distanta de 30cm este limita minima pe care o au majoritatea senzorilor. NU cred ca va puteti gandi la o val. mai mica pt. ca "inertia" de avertizare a senzorilor este de cca 1 sec. Daca la o dist. de sub 0.3m se pune frana exista riscul ca masina sa atinga obstacolul......s-a mai discutat asta pe forum.

Senzorii originali skoda evident ca sunt mult mai estetici si fixati mai bine DAR avertizeaza doar sonor si sunt mult mai scumpi. Nu indica distanta si nici pozitia obstacolului (st sau dr).

Link către comentariu

Ba indica pozitia obstacolului st. sau dr. prin tonalitati diferite ale semnalului acustic.

Link către comentariu

• 1 month later...

Referitor la senzorii de parcare luati after-sale de la un dealer Skoda: De la ce distanta se aude sunetul continuu? E adevarat ca au tonalitati diferite pentru Left/Right?

Merita pretul ridicat de aprox. 7-8 milioane sau e mai viabila o pereche de 4 senzori luate dintr-un magazin oarecare?

Link către comentariu

eu am din aia de 1,7 mil de un an... merg perfect, afisajul l-am montat intre bord si parbriz si se integreaza perfect. consider enorma diferenta de cateva milioane, oricum distantele minime si maxime raman aceleasi. modelul e cu display ingust cu cifre si 7 leduri in laterale... distanta de afisare 1,8-0,3

Modificat de demon
Link către comentariu

Si eu am aftersale, distanta minima e de 0.4m, sunt 4 senzori si au venit cu o oglinda care vine peste oglinda originala si care are afisaj care se activeaza la marche arriere. O problema ar fi ca atunci cand e soare mai puternic nu se prea vede afisajul, dar are si sonor si tipa cand se apropie. Eu unul sunt destul de multumit de ei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!