Jump to content

Inlocuit cutie manuala cu DSG pt B6....

grasu79
 Share

Postare recomandată

On 02.10.2023 at 16:59, F l o r i n a scris:

Doar resoftare, cu modificare parametrii. Nu poti face nimic cu vcds ul

Daca m-ati putea ajuta cu o codare pt abs as fi tare recunoscator .sau trebuie schimbata pompa abs? Pompa este MK 60... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 months later...

Salut,

Și eu vreau să fac trecerea de la cutie DSG 6+1 DQ250 la una manuala 6+1, masina este un VW Passat B6 2.0TDI Variant din 2010, 140CP, cod motor CBAB, am citit aici și am gasit informațiile de care am nevoie însa nu știu un mecanic sau service (în București) care să codeze calculatorul mașinii și să faca toate legaturile electrice/electronice cap coada din prima.

Dacă mă puteți ajuta cu o recomandare ar fi super.

Modificat de Vw_B6_2010
Am adăugat codul motorului
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Vw_B6_2010 de ce vrei sa renunti la DSG??

Link către comentariu

• 11 months later...
Radu.Pelicuda
On 11/15/2012 at 1:56 PM, grasu79 said:

Salut ,

Deschid acest topic in speranta ca pot ajuta pe cei care au nebunia mea...de a transforma un b6 din 2007 cu cutie manuala intr-o masina cu cutie DSG si multe alte optiuni.

Cand m-am apucat nimeni nu a zis ca o sa reusesc ,ca sunt multe chestii de modificat si ca nu merita ...

Culmea..dupa ce ne-am apucata de masina(un mare meserias in masini din grupul vw,Razvan,caruia ii si multumesc ,si Florin de la FIA BEST ELECTROSERVICE,un super service) am descoperit ca lucrurile se rezolva super eleganat si rapid.

Esential aste cel care lucreaza la masina ..trebuie sa aiba temeinice cunostinte despre masina ...instalatie electrica,mecanica si un pic de softare....a .... si sa mai fi dezechipat masini .

Ok acum 2 saptamani s-au apucat de masina.....au demontat tot de pe ea,inclusiv plafon,bord ....tot complet ..a ramas cheala ...bine asta ca am vrut eu sa schimb si instalatia electrica cu una de pe o masina de an mai recent (2009) ca sa am mai multe optiuni pe masina(senzor de ploaie ,autohold,centrala electrica de generatie noua...etc)....

Dupa demontare s-a trecut la montarea cutiei unde nu au fost probleme ..se schimba planetarele pentru ca au alte prinderi pe cutie ,se monteaza schimbator nou de dsg..si incepe distractia ...adica se verifica daca culorile firelor din instalatia noua corespund pinilor de pe calculatoare (aici trebuie sa fie ok cel care monteaza ..altfel nu ii da de cap )....

Operatiunea de schimbare a cutiei se poate face fff usor fara a modifica instalatia (a mea masina este din 2007 ) dar cu mare pricepere sa se refaca circuitul electric al cutiei spre motor si bord ...

Clar cea mai complicata etapa este aceasta ,de aranjare a firelor pe cablaje..dar este realizabila.

Dupa aceea am pus si autohold,ai au inceput codari pe masina ....

neaparat o scanare completa a masinii inainte sa va apucati de treaba ca sa aveti setarile ABS.....la unii s-ar putea sa nu fie nevoie ..eu am schimbat si calc de la frana de mana pt ca i-am pus autohold si ca i-am schimbat si instalatia ......poate la cei cu masinile de generatie mai noua -de la 2008 --nu mai este nevoie.

Verificat volant inainte de montare ca sa nu fie surprize dupa ...scimb ulei si filtru la cutie ...astea tin cutia ....

Plus ca trebuie mare grija de unde luati cutia ..cum a fost intretinuta,,,,istoric cutie ....mecatronicul este o groaza de bani !!!

Dupa toate astea ......vine satisfactia muncii............

Daca sunt doritori putem discuta si va ajuta si cu poze si cu alte informatii.....si daca vreti va pun si in legatura cu baietii care s-au ocupat de masina ..sunt din Bucuresti!!!

Salutare. Mai exista service-ul? Vreau sa fac aceeasi modificare la un superb 2011 2.0 4x4

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!