Jump to content

Blue Pearl Angel

aurelian.paratu

Postare recomandată

aurelian.paratu

Desi sunt prezent de cativa ani pe vw forum,din lipsa de timp sau ....(lene) :zzzzz: am tot amanat sa mi prezint si eu mica mea masina......In anul 2008,dupa ce cu greu m am despatit de fosta mea masina - un renault laguna II 1.9dci 120 cp,dupa lungi cautari si cercetari m am oprit asupra marcii VW ,mai ales ca toata lumea recomanda VW. Asa ca intr-o zi de 21 mai 2008 am intrat pe usa reprezentantei VW din Pitesti de unde am achizitonat actuala mea masina .

Masina este un VW golf v 1.4 tsi 90 kw in varianta tredline la care am adaugat cateva optiuni :

- proiectoare

- cotiera

- climatronic

-bandouri si oglinzi in culoarea caroseriei .......

Desi eram un fan al motoarelor diesel(vechea masina nu m a dezamagit niciodata renault avand un motor diesel foarte bun),am trecut la benzina. De ce? Motoarele de la VW (diesel) papa ulei. Dar cum era de asteptat de ce am fugit nu am scapat;dar la acest capitol voi reveni mai tarziu

41840339755945696601621.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Modificat de dakino2008
Link către comentariu

Felicitari pentru alegere! Cum de ai trecut de la diesel la benzina? Ai consum mare fata de Laguna,dar feeling-ul si calitatea interiorului este diferit.

Link către comentariu
aurelian.paratu

da consumul nu se compara ,laguna manca undeva la 5.5 la o viteza de croaziera legala pe autostrada ,VW papa putin mai mult

Link către comentariu

Consuma cu 2% mai mult la viteza legala de croaziera pe autostrada.

La cat mai multi km fara probleme! Mai vrem poze.

Link către comentariu
aurelian.paratu

La ora actuala masina are 80.000 km ,probleme majore nu sunt,decat ca pisca putin ulei (500g/14.000 km) ceea ce mi se pare un minus pentru VW ,dar discutiile pot merge pana departe ,ceea ce nu doresc .

si inca o poza cu masina

41212632184350787094517.jpg

Link către comentariu
aurelian.paratu

multumesc la fel

Ulterior au aparut pe masina si cateva modificari exterioare si interioare :

interior :

- RCD 510

- boxe sony in usile spate

- tempomat luat de la colegul Jaf si montat de dl Florin (sincer este cea mai buna investitie facuta pana acum) ,este o placere sa conduci masina pe tempomat

- bloc lumini cromat + senzor auto lumini

- husa schimbator de viteze din piele cu,cusatura rosie

-si vor urma si altele la interior

exterior :

-set jante magneziu 16"

-fusta GTI + tipsuri(dar cine a fost cu masina la montat nu le a pus drept si trebuie refacute si din lipsa de timp n am ajuns)

- praguri Gti vopsite in culoarea caroseriei

- etrieri vopsiti in culoarea rosie

- folie solar zone fata-spate

Ca si planuri de viitor :

interior :

-volan GTI

-lumini usi

-poate incalzire scaune(desi masina nu e folosita iarna)

exterior :

-fata de GT dar n am gasit inca motivul de care sa ma lovesc ca sa fac aceasta operatie pe casco :dry:

- o suspensie stock dar de sportline (1.5 cm mai jos) :icon_thumleft:

-frane fata sport

etc

the ego - planuri sunt multe ,dar dolarei sa fie ...... :lol:

20121028085933.jpg

20121027174240.jpg

Link către comentariu

De ce Rcd510 si nu Rns510?Multi se gandesc la diferenta de pret dintre ele dar parerea mea este ca mai bine astept o luna sau doua,strang si diferenta de bani si cumpar Rns510...Parere personala! :icon_bounce:

Link către comentariu

Are marginea grilei cromata ca la G6 :D

Diferenta de pret intre un RNS si RCD este de cel putin 800ron. RCD-ul nu este mai mult de 1000ron cel cu intrare video, cele obisnuite sunt pe la 800ron, iar un RNS versiunea C (led) 1800ron, iar versiunea H ajunge la 2400ron. Se justifica doar in cazul folosirii navigatiei destul de des, altfel doar pt hdd, rezolutie mai buna +led nu merita diferenta.

Link către comentariu
aurelian.paratu

am optat pentru rcd pentru simplul fapt ca nu folosesc gps. si apoi nu merita banii 2400....... Am gps pe telefon care imi functineaza super bine ,iar cu diferenta de bani pot sa fac altceva la masina ca de exemplu frane fata : ate power disc si placute frana ate ceramic

Impresia despre motor e una buna,trage bine de la 2200 r/min ,nu are valentele sportive ale unui 2.0 tfsi,nici macar ale unui 1.4 170 cp.Eu sunt multumit de el pana acum cu doua exceptii pisca ulei si clantanitul lantului de distributie. Ma tulbura un gand sa i maresc puterea de la TCM turbo,dar dupa mai multe cercetari pe diferite forumuri externe m am razgandit (cel putin pentru moment),apoi si experienta lui rex etc. Mai cercetam ,in timp vor veni mai multe.

Pentru moment ne pregatim de revizie : comandat filtre(toate) si ulei motul 8100 x-clean + 5w-30

Link către comentariu

@The_Ego Rnd510 adevarul asta este...diferenta de pret dintre cele 2 este prea mare :dry:

@Dakino2008 intradevar tsi-ul suna a masina de cusut dar eu personal sunt multumit de el,deocamdata.Iar despre cei de la Tcm am auzit numai lucruri bune!Si eu stau pe ganduri daca sa le fac vreo vizita sau nu.

Link către comentariu
aurelian.paratu

quaresma91 mie imi place cum suna,mai ales cand este turat de la 2500-3000 in sus si stiu ca o remapare la 140-150 cp se va simti in bine si e si binevenita, doar ca se pare ca o remapare in timp isi arata si urmarile . Citeam undeva pe un forum in australia ca aceste motoare 1.4 au o problema cu ungerea la cilindrul nr 4,care in timp face joc mai mare in bloc in comparatie cu ceilalti cilindri. Oricum si daca voi face remapare(80% sunt dispus sa o fac) tot nu voi abuza de masina. Acei cai in plus ma vor ajuta doar la unele depasiri mai fortate adica foarte rar. Sunt un om calm in trafic desi injur des :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

@Dakino2008 eu am vorbit cu cei de la TCM si mi-au spus ca motorul meu poate ajunge cu stage1 fara alte modificari si fara riscuri undeva la 130cp,desigur se mai poate face si stage1+ care mai adauga cativa caluti...dar eu zic ca stage1 este ok desii fiecare dorim cat mai mult dar....Sper ca pana de craciun sa ajung la ei sa fac acest upgrade

Link către comentariu
aurelian.paratu

sunt curios daca cei de la TCM au si un soft de proba,sa vad cum se misca masina o perioada de timp. Oricum o sa le fac si eu o vizita ,vreau undeva la 140 cp.Imi sunt arhisuficienti. Nu avem drumuri in Romania pentru mai mult. Cand vom avea ,voi schimba masina cu una mai potenta gen GTI.

Link către comentariu
aurelian.paratu

multumesc la fel ,modificari vor mai fi,sper si anul asta ,dar si anul viitor ....pana atunci :Driver:

Link către comentariu
aurelian.paratu

4

scuze

4dey sincer masina pe benzina e .......castigatoare,dar asta strict la motor benzina versus diesel. Daca punem in cumpana mai multe elemente sau criterii atunci balanta se inclina fie intr-un fel fie in altul

Link către comentariu
aurelian.paratu

incepand de azi masina a trecut la incaltarile de iarna si se pregateste de hibernare. Azi am vazut ca a scazut nivelul antigelului ,desi n am pierderi pe nicaieri. Am vazut ca in timp nivelul acestuia scade .

Link către comentariu
  • 5 weeks later...
aurelian.paratu

ceva interesant

Modificat de dakino2008
Link către comentariu
  • 2 weeks later...
aurelian.paratu

n am mai scris de ceva timp pe aici,masina sta bine merci in garaj,i am cumparat lampi de usi pe care astept sa le montez cand va fi mai cald afara.Tot odata se pare ca bateria isi da duhul ,ii ajung 4.5 ani ,se va inlocui cu o varta black sau blue de 45 Ah. Din pacate am atins pragul dreapta pe care l am infundat ( pe cel metalic) iar pe cel de gti( de plastic l am zgariat)-se vor face pe casco in primavara - sper......

Intr-o alta ordine de idei mai am in familie 2 skoda : un superb de 115 cp si un tour sport 101 cp. Din pacate superbul dupa 4 ani a inceput sa rugineasca, iar cei de la skoda targoviste (autobest) nu vor sa mi asigure garantie pe tabla pe motiv ca n am facut service planul la tabla masinii.

Plangere la OPC si dat in judecata va urma,nu se poate asa ceva sa dai 22.000 eur pe o masina ,faci service-ul numai la ei si ei sa te trateze ca pe un prost

:tuktuk: :ceuameni: :grrrrrr:

Link către comentariu

Si prin service plan la tabla ce se intelege? Ai avut zona respectiva revopsita in alta parte?

Eu situ ca vopseaua/caroseria are 10ani garantie

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
aurelian.paratu

Masina nu a fost lovita ,nu nimic. Cd a iesit masina din garantie acum 2 ani service-ul tb sa faca inspectia vizuala a masinii la tabla......(asta zic ei) si cum masina a facut revizia la ei eu nu inteleg de ce nu au facut asta,iar eu nu am stiut ca tb sa fac asa ceva .... :sly:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!