Jump to content

Info jante


mihai0304
 Share

Postare recomandată

Salutare. Doresc sa imi schimb jantele de tabla de 14" de pe masian cu unele de 15", 7j, ET 27.

Intrebarea mea este, incap fara nici o problema? Nu am inteles niciodata cum sta treaba cu ET-ul, la el ma gandesc daca este ok sau nu.

Ma gandesc sa le incalt cu 195/50.

post-82808-0-68109800-1350839634_thumb.j

Modificat de mihai0304
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este centrul butucului....iar pentru a le adapta se folosesc cu inele de ghidaj... nu stiu cat de sigure sunt sau nu ... sunt pareri impartite ... din punctul meu de vedere as merge pe et-ul masinii ....

scuze am incurcat cu cb - asta e centrul , et = etalonul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ET= factorul de echilibru se masoara in mm (distantza dintre planul ce trece prin mijlocul jantei pe latzimea ei si planul ce vine in contact cu fuzeta) un ET mai mare inseamna janta mai spre interior (nu cred ca vrea cineva) ET mai mic scoate janta mai inafara.

Et-ul Si J-ul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cautasem si eu pe google ce inseamna, insa intrebarea mea era daca incap sau nu sub aripa. Daca a avut cineva R15, 7J, ET 27 si incapea pe masina.

Ma gandesc acum, daca janta stock are ET45 [parca] si cea pe care vreau sa o achizitionez are ET 27, sunt 18mm diferenta, 1.8 cm mai inspre aripa, ceea ce este ok [daca nu pun la calcul 7J fata de 5.5J, sau 5J cat are janta de tabla].

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti incap jantele, un prieten are la fel 7j ,et 25 , cu cauciucuri 195 50 , si ii incap fara problema la golf 2, cand e masina foarte incarcata ating in aripi usor, oricum iti merg fara probleme :icon_thumleft: uite aici http://www.rimsntires.com/specs.jsp , poti sa calculezi , in functie de ce roata ai pe masina, ce roata poti pune , si ce diferenta exista intre cele doua .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum spune gaby mk1 e posibil sa iti frece spatele cand e incarcata, daca ai putea proba inainte sa le cumperi ar fi super, ale mele la ET45 nu atinge orice ar fi (195/50/R15 7j). Mai bine probeazale cumva, ca nu cred ca vrei sa iti strice cauciucurile sau aripile sa se deformeze, pt ca oricat de faine ar fi mi se pare un compromis nasol sa nu poti pune 2 oameni in spate de frica ca freaca, mai ales daca ai suspensia standard.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!