Jump to content

anvelope iarna !

hallucinogen
 Share

Postare recomandată

Salutare !

Se aproprie 1 Noiembrie si ma gandesc cu durere in suflet ca trebuie sa bag mana adanc in buzunar pentru un set nou de anvelope de iarna.

Vreau sa imi spuneti ce marca din cele mai jos enumerate ma sfatuiti sa iau.

> Bridgestone

> Michelin

> Dunlop

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• hallucinogen

10

• _Alex

6

• gabi_tro

6

• adriano872

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

daca durerea e mare si materialul buzunarului uzat, ia ce e mai ieftin...

Link către comentariu

Sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zapada, gheata , polei, nu sunt obligatorii de la 1 noiembrie!!!!

Link către comentariu

hallucinogen uitete la topul ADAC. nu cred ca esti vreo persoana care sa fi avut anvelope noi de iarna si Bridgestone si Michelin si Dunlop ca sa iti poata spune care sunt mai bune din cele 3.

Link către comentariu

mersi pentru idei - dar tind sa imi iau ceva bun si in special nou.

@vladutzu am avut 2 anotimpuri dunlop sp sport 3D noi si mi-a dat un sentiment de nesiguranta la franare si drum cu gheata

Link către comentariu

Michelin PA4. Nu le-am folosit inca dar nu cred ca dai gres cu ele...

Sent from my Galaxy using Tapatalk 2

Link către comentariu

debica frigo, urmeaza sezonul 3. isi mentin elasticitatea si sub temperaturi de -10.am urcat lejer la Zanoaga,Bran, pe super zapada,

Modificat de ymw
Link către comentariu

eu unul am optat pentru goodyear ultragrip 8 si sper sa nu dezamageasca

Link către comentariu

eu am luat anul trecut cauciucuri chinezesti Maxixs ceva de genu, 2000 pe set, iarna trecuta si-au facut treaba surprinzator de bine, daca mai tin inca 2 ierni sunt multumit.

Link către comentariu

Poti incerca seria Alpin de la Michelin. Varful de gama, nu mai stiu sigur, dar parca este Alpin 3 si este extrem de laudat pentru calitatile sale iarna. Daca nu esti chitit pe cele 3 marci, poti incerca si niste Pirelli SottoZero. Depinde si ce raport calitate-pret vrei, dar eu as merge mai degraba mai spre calitate :D.

Link către comentariu

Alpin 4.

La teste par a fi ok.....le vom vedea cum se comporta .

Link către comentariu

Anvelope MICHELIN ALPIN A4 225/45R17 Pret: 861.85 RON

Dimensiuni 225/45R17

Indice de incarcare 91

Indice de viteza H

Anvelope MICHELIN ALPIN A4 225/45R17 Pret: 902.98 RON

Dimensiuni 225/45R17

Indice de incarcare 94

Indice de viteza H

Anvelope PIRELLI W210s2 SOTTOZERO SERIE 2 225/45R17 Pret: 836.64 RON

Dimensiuni 225/45R17

Indice de incarcare 94

Indice de viteza H

Link către comentariu

Pai ce ? Sunt rusesti ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Pentru Europa se fabrica doar in Rusia. Eu am prins pe cele de iarna made in Finlanda. Pe cele de vara le am fabricate in Rusia. Impecabile!

Link către comentariu

Sunt ok si Nokian-urile. Are un amic pe masina si n-a avut nicio problema cu ele iarna trecuta si a dat si putin pe ele, ceva gen: 300 ron/buc pe 16", intr-adevar...

O alta alegere excelenta sunt Vredenstein Snowtrac 3, extrem de laudate pentru performata lor, sau daca vrei ceva mai extrem, au si o varianta denumita Arctrac, cu tinte metalice :D.

Link către comentariu

Singura diferenta este ca Michelinul o sa te tina mai mult ca nr de km. Eu as merge pe Nokian daca nu faci mai mult de 8-10k km cu cele de iarna, asta insemnand ca o sa le schimbi de vechime(4-5 ani) si nu de uzura.

Link către comentariu

Am uitat sa va spun ca zilnic fac aproape 100 KM / iarna nu prea cred ca tot atat dar cel putin 50 tot ii fac

Pe tirerack vad ca latimea anvelopelor de iarna este mai lata de 235 - balonul este bine sa fie mai lat sau mai inalt ?! Imi aduc aminte cum a fost iarna trecuta : cratere mari cu gheata si strazi care nu intrasera plugurile de 2 zile

225 / 45 / 17 sau 225 / 55 / 17 ?

Ar fi de vis sa gasesc unde sa imi cumpar cu un card avantaj :D

Modificat de hallucinogen
Link către comentariu

Scuze ca ma bag, insa diferentele dintre anvelopele de iarna nu sunt asa de mari pe cat ne indica perceptia noastra subiectiva. Eu am facut 3 ierni cu CC-ul cu Dunlop WinterSport 3D (de care am pus si la Jetta) si am avut experiente de toate felurile: de la mers travers pe gheata la scos in ultimul moment inainte de a cadea in sant cand am gasit in curba pod de gheata. De la nesiguranta data de liniile de tramvai din Bucuresti cu aderenta foarte variata pana la increderea ca pe viscol merg de la Bucuresti la Botosani si inapoi si traiesc sa povestesc. Pe Passat B6 am avut Bridgestone Blizzak LM25 (cred) tot asa 3 ani si cam la fel a fost si cu acelea, adica amintiri mixte, de la perfect la near-misses. Pe SuperNova pe vremuri mergeam fara griji cu Sava Eskimo S3. Pe Touran am avut un set de Michelin Alpin ceva. Interesant este ca nu am turtit nici o masina pe timp de iarna. De unde concluzia mea ca aderenta depinde mai putin de cauciucuri (de iarna sa fie si exceptand cine stie ce aiureli chinezo-turcesti) si mult mai mult de conducatorul auto si de aprecierea lui asupra conditiilor de drum.

Eu unul consider ca mai bine bag bani in rezervor plin, lopata zdravana, lanturi, bocanci si haine sanatoase, decat in anvelope high-end iesite bine in teste. Colegii cu masini mari s-au dotat cu cabestane si s-au mai tras cu ele sau au tras alti nefericiti de prin santuri. Cu astea si cu ceva common-sense, nu sunt probleme cat de grea ar fi iarna pe drumurile patriei. Pentru plimbat masina prin oras, chiar nu mi-as face mari griji referitoare la anvelopele de iarna. Cel putin in Bucuresti, sunt cateva zile - o saptamana maxim pe iarna cu zapada pe carosabil. Iar printre blocuri CC-ul nu e tocmai avantajat cu garda la sol coborata.

Link către comentariu

Mergi pe Nokian, sunt nr.1 in anvelope pt iarna.

Stima

Link către comentariu

O alta alegere excelenta sunt Vredenstein Snowtrac 3, extrem de laudate pentru performata lor, sau daca vrei ceva mai extrem, au si o varianta denumita Arctrac, cu tinte metalice :D.

Am eu snowtrac 3 sunt foarte bune, dar michelinurile Alpin 4 sunt usor peste ele.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salve Din 2004 folosesc cu succes gama nokian de care am foarte multumit.La inceput am avut hakapellita made in finland care au fost grozave dupa care am trecut pe gama WR tot made in finland Acum am w+ made in russia de care sint multumit dar nu le pot compara cu alea facute in finlanda ,parca ar fi alt material ,finisajele lasa de dorit [urme de matrita] Per total merita raport calitate/pret dar daca gasesti NOKIAN made in finland nu dai gres Acum mai conteaza si dimensiunile ,eu as merge pe 215/55 r17

Link către comentariu

Salut, Nokian sunt printre cele mai bune anvelope de iarna. Spun asta din experienta. Cel putin profilul W sau acum W+ nu te lasa la greu. Dar si WR D3 sunt la fel de bune. La un buget mai mic iti recomand BF Goodrich G-ForceWinter. Eu am gasit preturi f bune pe un magazin online, ceva cu anvelope sigure - niste tipi foarte seriosi. Ca si dimensiuni, pentru Passat CC producatorul da 235/45R17 vara si 205/50R17 iarna.

Modificat de liv74
Link către comentariu

Nokian, nu sunt printre cele mai bune. Sunt cele mai bune ;)

Stima

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!