Jump to content

cat bea Skoda voastra ?

boyzstuff
 Share

Postare recomandată

artistultehnic

Busteni-Ploiesti, consumul mediu M1 a fost de 3,9 l/100km.Am fost curios daca masina poate consuma sub 4l benzina.

Consum mediu de vara pe M2 dupa parcurgerea a 4232 km in 99,42 ore este de numai 6,7l/100Km la o Vmed de 42 Km/ora.

La 3500 km consumul mediu era de 6,6l/100Km la o Vmedie de 44 Km/ora.Consum nelustruit, mers normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar vi se pare semnificativ si util sa anuntati consumuri la vale (Busteni - Ploiesti, 3,9)??

Link către comentariu

• 2 months later...

Consum de toamna (sep-oct) Vmed 35 Km/h, consum mediu M2-7l, normal in jur de 100 ore de functionare si aproximativ 3500 km parcursi.Practic pentru cine are rabdarea sa parcurga integral acest topic am prezentat consumul Octaviei Tour in fiecare anotimp al anului, la limita indicatiilor computerului de bord M2, pana la o noua resetare acestuia.Putina lume stie, ca in ciuda unor pareri personale pe forum, aceasta masina Octavia Octavia Tour, nu consuma mai mult decat, sa zicem ultimul Golf VI.Sub ironia unui raspuns superficial ca Vag nu vinde Dacii se incearca de fapt sa se spuna ca batem campii pe forum.Personal mi se pare semnificativ sa prezint un consum al masinii pe Valea Prahovei, chiar la vale, pentru ca despre asta se discuta putin mai sus, fara a persifla pe cineva care are un consum de aproape 4 ori mai mare in aceleasi conditii.(normal nu stia exact cu ce masina a mers nu mai spun ca nu avea de unde sa stie sa citeasca exact indicatiile computerului de bord-putea fi chiar confundata ora 1500 cu un consum mediu), nu mai spun de comutarea pe M2.

Mai mult consumul masinii mele a fost mai mic decat al celui mai economic motor TDI 1,9 motorina de la Skoda -Octavia Tour 6,6 l/100Km la Vmedie de 42 Km ora fata de 6,7/100 Km la o Vmedie mai mare cu aproape 10 km dar pe aceasi distanta parcursa chiar si vara cand TDI este in avantaj..Bine sunt unii care vorbesc pe acest forum despre Dacii si nu stiu cand se reseteaza computerul de bord al masinii, vorbim de Skoda, si se lauda ca dupa mii de Km au un consum mediu de 4,5 l.

Link către comentariu

Am crezut ca ai turnat benzina pe masina din economia care o faci, dar se pare ca nu este asa. Daca tu pui consumu de pe valea Prahovei, afla ca 4l/100 km pt un diesel ca al meu, este floare la ureche.

Link către comentariu

Ce bine ar fi daca in loc de subtilitati de prost gust am lua o pauza pana am afisa un consum mai mic de 7l la o Vmed M2 de 35 Km.

Link către comentariu

Masina din semnatura - consum extraurban - 6.4 L (maxim 120km.h) urban - 8-9 L

Link către comentariu

am observat ca mi-a scazut putin consumul la viteze mari(cu 0.4l) dupa ce am schimbat bujiile... NGK V line made in Japan

Modificat de plus8
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Urban in medie 12% depinde de trafic (10-14%)

Extraurban 7-8% la 100-110 km/h

Link către comentariu

a...13.1 l la 100 km in oras, asta pt. ca o mai si calc ca e asa frumos.......

Link către comentariu

12.3-12.5 l cred ca e mai bine asa cu vit. 2, 3 mai rar in oras

Link către comentariu

Am o Octavia II RS TDI (170CP), si am o (mică) problemă...

Acum trei zile am constatat că mașina a inceput să nu mai tragă, am stat de vb. cu niște prieteni care mai au cunoștințe despre motoare și unii spuneau că este turbina, alții că pompa de alimentare din rezervor...

Drept urmare am schimbat pompa de alimentare și

Link către comentariu

• 1 month later...
artistultehnic

Poate prezentarea consumului indicat de calculatorul de bord in fiecare anotimp pe distante mai scurte sau lungi nu este semnificativa si utila pentru unele persoane.Am facut si un calcul privind consumul real al Octaviei Tour pentru aproape 30000 Km-consumul mediu la pompa este de 7,61 l/100 Km.in conditiile in care Vmedie-iarna este in jur de 30 Km/ora, primavara 35 km/ora si vara putin peste 40 Km/ora.Mai mult consumul mediu al masinii in primul an a fost de 7,87 l/100 km, acesta ajungand ulterior la numai 7,23l/100 Km in urmatorul an.Fata de indicatiile calculatorului de bord consumul real este un pic mai mare, probabil cu 0,2-04 l/100km pentru intreaga distanta parcursa.Cateva date statistice.Cantitatea maxima de benzina CO 95 alimentata la pompa-57l (normal prima alimentare).Anul trecut pe vremea asta un litru de benzina era sub 3 lei si acum sare de 4l .(cel mai ieftin era in decembrie 2008-numai 2,79 lei ).

Link către comentariu

avem 12-13 l/100km in oras, depinde cum o calc...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

In iarna asta masina nu consuma mai de 8l in medie la o V medie de 28Km/ora, aproape 3000 km si 100 ore de functionare.Asta pentru cine doreste sa-si formeze o parere corecta despre consumul masinii.Asa pot sa spun si eu ca in oras masina consuma sa zicem si 30l/100 km dupa cativa zeci de metri sau in afara 10 l in acelasi conditii.Pur si simplu sa anunti consumuri de genul x in oras si y in afara nu au nicio relevanta fara a specifica cel putin si alte elemente de genul-timp total, anotimp sa nu zic temperatura mediu, vmedie, distanta parcursa si mai sunt o gramada de variabile.

Link către comentariu

• 1 month later...
octavia 4ever

Salutare ... as vrea sa imi cumpar o octavia tour nou

Link către comentariu

12-14% in Bucuresti in functie de trafic

afara 6-8% in fc de viteza...a mea la 90 consuma putin pana in 6,la 130 pe autostrda(alo! moderatorii,s-a inteles?da?) cam 7 si ceva

Link către comentariu

octavia 4ever

Am inteles... consuma da ai si putere ... tocmai am sunat la west car satu mare sa ii intreb de ceva oferte la un astfel de motor... vad ce iese , imi vand matizu mai dau 3 rable :) tot ma descurc cumva... vreau o masina noua ca altcumva e . La octavia lui tata in 2 ani numa revizii si atat. Ce e nou e nou.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut la a mea betiva cu motorul de 1.6 102 CP imi bea cam asa

-urban 10-11.8-13 depinde cum merg

-extraurban pana la 110 5.5-6%

-extraurban peste 110 6-6.8%

Link către comentariu

In oras acum cand s-a incalzit avem 11.5-12 %, cateodata si cu varfuri mai mari, de ce, nu stiu...

Constanta-intrare in Bucuresti, 7.7%, mers in jur de limita legala, clima on.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut!

a mea consuma cam asa! mers90km/h in jur de 6.5-7% mers sportiv, dar nu mai mult de 130km/h 7.5-8% mers f sportiv dar nu mai mult de 200km/h 9-9.5 maxim maxim 10! in oras se schimba putin situatia, in Bucuresti undeva la 14-15% in functie de trafic si in orasul natal Curtea de Arges undeva la 9-10-11 cam asa oscileaza mereu ca mai am momente de turatie la rosu :D

Link către comentariu

Eu cred ca la modelele astea cu motorizare 1.8 t 20v, benzina se mai si evapora din rezervor....ca prea se intoarce asa repede acul indicator de unde s-a ridicat... :Driver:

Link către comentariu

Eu cred ca la modelele astea cu motorizare 1.8 t 20v, benzina se mai si evapora din rezervor....ca prea se intoarce asa repede acul indicator de unde s-a ridicat... :blink:

la nici o masina nu am vazut sa se miste acul in asa hal :D cum se misca la 1.8T 20V

Link către comentariu

sorin_balan

OT: La Espero (1.8 hidramat) daca mergi cu viteza poti observa cu ochiul liber cum coboara acul de la benzina :D

Link către comentariu

1.8 T consuma putin mai mult fata de 1.6 la acelasi regim de condus. Diferenta e ca atunci cand ai nevoie de putin mai multa putere 1.8T-ul te ajuta si nu te lasa la greu comparativ cu 1.6-le care gafaie si isi da duhul in orice depasire

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!